Wedstrijdverslag: DTS Ede 1 - Oranje Nassau 1 | Ronde 7 | Topklasse 2012-2013

3 0

Wedstrijddatum: zaterdag, 13 oktober 2012
Aanvangstijd: 10:00 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 80 ::<br />Linda Helbling doelpunt Min. 56 ::<br />Eveline Zech doelpunt Min. 49 ::<br />Linda Helbling

DTS da1 stuurt Oranje Nassau zonder punten naar Groningen

Na twee weken met wat minder beleving te hebben gevoetbald, was afgelopen zaterdag de wil om te winnen weer duidelijk aanwezig bij de vrouwen van DTS. Oranje Nassau was de tegenstander deze middag en de speelsters uit Groningen moesten al vroeg uit de veren, zodat om 12 uur in Ede kon worden afgetrapt. Wellicht dat dit meespeelde in het wedstrijdbeeld, want DTS bepaalde in het begin het tempo. De ploeg creĆ«erde enkele mogelijkheden en  voelde dat het in eigen huis zou kunnen winnen.  Maar dan moest de bal wel eerst in het net.

Na een half uur spelen kwam DTS met een  fraaie aanval waarbij uiteindelijk Sanne van Dijk oog in oog met de Groningse keepster kwam te staan. De doelvrouwe wist het schot van de Edese linkshalf te keren. In het slot van de eerste helft leek de energie van de thuisploeg wat te zijn verdwenen. Oranje Nassau won de duels en werd gevaarlijker. Zo belandde een kopbal uit een corner op de lat en verdween een vrije trap even later net over het doel van Claire Bakkum. De rust kwam voor DTS dus niet slecht uit.

De woorden van Bert Beerdsen in de rust over het feit dat duels niet werden gewonnen en dat dit anders moest, werden gelijk ter harte genomen. Een gretiger DTS begon aan de tweede helft en dat werd versterkt toen Linda Helbling in de 49e minuut de 1-0 in het Groningse doel schoot. Rechtsback Anne-Meike Overduin zag de ruimte voor haar, kwam goed opzetten en gaf vervolgens een voorzet op maat, die door Linda Helbling bij de tweede paal werd binnen geschoten. Nog geen 10 minuten later deelden de blauw-witten de tweede klap uit aan Oranje Nassau. Linda Helbling stuurde Eveline Zech diep en de spits schoot de bal over de uitgekomen keepster in het doel: 2-0. De bezoekers zijn niet meer met een serieus tegenoffensief gekomen. DTS was feller in de duels en stond verdedigend erg goed, waardoor de bezoekers niet ver kwamen. Claire Bakkum moest een kwartier voor tijd in actie komen en hield hiermee haar doel schoon, maar de beste kansen waren voor DTS. En zo werd in de 80e minuut de wedstrijd beslist door wederom Linda Helbling. De Edese aanvoerdster kopte fraai binnen uit een goede corner van Merlin te Wilt. Het bleef bij 3-0 en dus kon DTS na afloop 3 punten bijtellen, waardoor de ploeg een trede op de ranglijst is gestegen naar nummer 7. Aankomende zaterdag is er een weekje rust in de competitie. Wel wordt er om de KNVB beker gestreden en dit tegen mede-topklasser RKHVV. Wederom speelt DTS in eigen huis, waar om 15u zal worden afgetrapt.  Op 27 oktober as. wordt de competitie weer hervat. Dan mag de ploeg van Bert Beerdsen naar Hengelo, waar om 12 uur tegen de nummer 2, ATC'65 (jong van FC Twente), zal worden afgetrapt.

Statistieken

Opstelling DTS Goal:               Claire Bakkum; Verdediging:     Petra Boersma-van Rossum (75' Julia Fielt); Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg;     Anne-Meike Overduin; Middenveld:      Sanne van Dijk (70' Annelies Oomen); Renate Vonk; Merlin te Wilt; Serena Suitela; Aanval:            Linda Helbling; Eveline Zech