doelpunt Min.  ::<br />Caroline Filippo doelpunt Min.  ::<br />Jodie Heijink
doelpunt Min.  ::<br />Vera Wanrooy doelpunt Min.  ::<br />Liv Aerts

doelpuntCaroline Filippo (1x)

Verslag van RKHVV
Door Diede Baghus

RKHVV wint van Fortuna Sittard!

Op een nog zonnige zaterdag staat de thuiswedstrijd RKHVV- Fortuna Sittard op het progamma. Na vorige week was RKHVV erop gebrand deze wedstrijd de drie punten binnen te slepen en dat is de dames na veel strijd en vechtlust gelukt.

De eerste helft is de druk hoog en wordt Fortuna Sittard vaak gevaarlijk via de snelle buitenspeelsters. RKHVV kan de eerste helft redelijk meekomen en heeft ook een paar kansen om te scoren . Toch is het Fortuna Sittard dat het eerste doelpunt maakt. Na goed doorjagen verovert de buitenspeelster van Fortuna Sittard de bal en schiet deze onberispelijk binnen (0-1). Fortuna blijft aanzetten en gaat opzoek naar de 0-2. De gasten worden erg gevaarlijk via een kopbal die maar net overgaat en ook de lat voorkomt verdere score. RKHVV blijft volhouden en maakt in de 40ste minuut 1-1. Na een voorzet van Marieke O. schiet Jodie de bal in de goal. Vlak voor rust maakt Fortuna Sittard er echter weer 1-2 van. De verder goed fluitende scheidsrechter fluit niet voor vermeend gevaarlijk spel van de gasten en een Fortuna speelster schiet vanaf de 16 meter raak.

In de tweede helft komt RKHVV sterk uit de kleedkamer. Achterin zijn er wat wissels gedaan en staan de Huissense dames als team op het veld. Gila Kruijsen komt in het veld voor Anke Elbers en Arte Brueren vervangt Geke Schuurman. RKHVV gaat ervoor en vecht als één team voor de overwinning.
RKHVV krijgt kansen en maakt in de 70e minuut gelijk.  Een voorzet van Marieke O. eindigt op de paal, Jodie is daar snel bij en kan de bal intikken (2-2). Ook Fortuna blijft proberen om te scoren maar door goed verdedigend werk en het keeperswerk van Anne weet Fortuna geen doel meer te treffen. RKHVV blijft aandrukken om het winnende doelpunt te maken en uiteindelijk komt die bevrijdende 3-2. Na een voorzet van wederom Marieke O. weet Carolien de bal in het doel te werken. De laatste paar minuten wordt Jodie nog gewisseld voor Ellen Vermeulen. Het blijft tot de laatste paar minuten wel spannend, maar RKHVV houdt zich staande en haalt de overwinning over de streep. Weer drie punten in de tas, op naar volgende week!