A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 18 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Os Lusitanos - Arch.buro Nieuweboer
1 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 maart 2012
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

OS Lusitanos
Door Karin Beverwijk

In Amsterdam stonden vrijdagavond 23 maart dezelfde twee teams tegenover elkaar als een week daarvoor. Os Lusitanos won voor het eerst in haar geschiedenis de districtsbeker. En deed dit ten koste van de ploeg uit Wervershoof. Dit keer stond er een reguliere competitie wedstrijd op het programma. Voor beide teams belangrijk, want Os Lusitanos kan zich geen fouten permitteren. De concurrentie zit hen dicht op de hielen als het gaat om het kampioenschap. Maar Nieuwboer was zeker niet van plan het verlies van de week daarvoor zo maar te vergeten.
 
Het team uit Amsterdam was net als bij de bekerwedstrijd in een verrassende samenstelling. Miranda Verrips stond voor de tweede keer dit seizoen in de basis. Aangevuld met talentvolle speelsters uit het tweede en derde team van Os Lusitanos, Silvia Onos, Kimberly Barnas en Tugba Özer startte de thuisclub aan de wedstrijd. Roos Anne van Staalduinen, Gilanne Louwaars, Shirley Smith en Niña George ontbraken allen.
 
Iets na half negen ging de wedstrijd van start. Het initiatief lag bij de bezoekers. Maar ze creëerde niet echt grote kansen. Uiteindelijk kon de thuisploeg wat terug doen en onder aanvoering van Petra Verbeek en Iris Wagemaker kwamen er af en toe wat speldenprikjes. Het was uiteindelijk in een hachelijke situatie voor de goal van international Jesca Willemsen dat Mirand Verrips de bal oppikte en alleen op de goal van de tegenstander af kon. De keepster kwam goed uit en redde in eerste instantie goed. Maar de bal belande toch weer voor de voeten van Miranda en die kon simpel de stand op 1-0 brengen.
Na rust vergat de thuisploeg vooral in het begin van de tweede helft te voetballen. Hierdoor kon Nieuwboer druk zetten. Uiteindelijk was het een verraderlijk schuivertje dat achter keepster Jesca verdween. Een fout op het middenveld leidde de goal in. Os Lusitanos schrok wakker en begon weer te voetballen. Helaas werd er geen doelpunt meer gescoord.
 
De ploeg uit Wervershoof waren tevreden met het punt, maar voor de thuisploeg was het even afwachten op andere uitslagen. Op doelsaldo staat het team uit Amsterdam nog altijd bovenaan, maar de strijd om de titel wordt ongekend spannend.


Statistieken:

Locatie: Amsterdam
 
Opstelling Os Lusitanos:
1. Jesca Willemsen, 3. Petra Verbeek, 5. Silvia Onos, 6. Jaclyn Leiwakabessy, 7. Tugba Özer, 8. Iris Wagemaker, 10. Miranda Verrips (1x), 11. Kimberly Barnas