Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - FC Plubos | Ronde 9 | Eredivisie Zaal 2012-2013

door Conny Oosting

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen Plubos uit Alkmaar. De laatste wedstrijden verliepen moeizaam, maar er werd wel gewonnen. Het gemis van de speelsters Jessie Prijs en Brenda Eefting was zichtbaar. Daarnaast moest de wedstrijd gespeeld worden zonder de zieke Janneke Vellema.  "Op basis van de tweede helft, een goede overwinning" zei trainer Jos Alkema na de wedstrijd.

Ook vanavond kwam Drachtster Boys niet sterk uit de startblokken. Al na anderhalve minuut wist Brigitte Pluijmers na een solo actie Teuny Bosma te verschalken, 0-1. Drachtster Boys deelde wel spelden prikjes uit met kansen voor Esther van Toledo en Shannon Viet, maar deze strandden veelal op de goed keepende Nanouk Groentjes. Er waren ook kansen voor Plubos met Bianca Webeling, op de paal, en Brigitte Pluijmers, over. Na de time-out van Plubos, met nog vijf minuten op de klok,  begonnen de vrouwen van Drachtster Boys te voetballen. De gelijkmaker viel nog voor de rust. Shannon Viet tikte op een goede voorzet van Esther van Toledo bij de tweede paal binnen, 1-1.

Na de rust speelde Drachtster Boys rustiger en combinaties liepen beter. Uit een corner wist Vera Veelers in tweede instantie Kim Gall voor het doel te vinden, die uit de draai fraai de 2-1 inschoot. Plubos bleef er tot dan toe nog in geloven. Rianne Schoonhoven probeerde op aangeven van Deborah Cordes de bal binnen te tikken, maar Brenda Bekkema wist keepster Teuny Bosma te helpen en redde op de doellijn. Op een vrije trap van Brigitte Pluijmers naar Deborah Cordes bracht Teuny Bosma redding. Zes minuten voor tijd liet Drachtster Boys de hoop van Plubos op een goed resultaat vervliegen. Op aangeven van Shannon Viet maakte Sylvia van der Geest, haar eerste doelpunt van het seizoen, 3-1. Een zichtbare opluchting voor de Boys en een zichtbare klap voor Plubos. Na een lange uitgooi van Teuny Bosma bracht Kim Gall, door de bal achterwaarts in te koppen, de eindstand op 4-1.

Volgende week vrijdagavond 9 november spelen de vrouwen om 21.15uur in de Korfbalhal in Drachten de topper tegen de makkelijke scorende nummer twee OS Lusitanos uit Amsterdam.

Verslag van Plubos
Door Nanouk Groentjes

Plubos verrast koploper, maar staat toch (weer) met lege handen

Zeker de eerste helft had de koploper Drachtster Boys een stevige dobber aan het 'kleine' Plubos en moest lang tegen een achterstand aan kijken.

Met een lange rush vanuit de eigen cirkel zette Brigitte Pluijmers al in de 3e minuut de hele verdediging van Dr. Boys, inclusief keepster, op het verkeerde been en opende daarmee verrassend de score. Lange tijd hield de verdediging stand en kon Plubos het publiek en de voor de titel strijdende Friezinnen nog zenuwachtig maken. Het lukte echter niet om de voorsprong uit te bouwen. Drie minuten voor rust viel helaas de gelijkmaker. Met deze1-1 stand werd de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft kon beide kanten op. Plubos kreeg op de counter meerdere mogelijkheden. Nanouk Groentjes had een aantal goede reddingen. De 1-2 viel echter uit een scrimmage. De bal belandde ongelukkig bij de in het centrum staande Kim Gal die meteen uit de draai uithaalde. Plubos bleef rechtop in de strijd. Echter een verdedigingsfoutje liet Sylvia van der Geest toe uit een 1-2 te scoren. Plubos speelde alles op alles om nog terug te komen, tevergeefs. Het doek viel definitief met de 1-4, wederom een mazzeltje voor Dr. Boys. Geluk moet je afdwingen wordt wel gezegd.

Zonder punten maar met het compliment van de thuisploeg, die niet begreep dat Plubos maar met 2 puntjes onderaan bengelt, reisden de Alkmaarse vrouwen de nacht in huiswaarts.
Ook deze keer werd er goed partij geboden maar ontbrak het wederom aan killersinstinct.

Hopelijk lukt het volgende week om de nodige punten te pakken.
Dan komt de huidige landskampioen fc Gelre op bezoek. Voorafgaand aan het duel zullen de meisjes van de zaalvoetbalacademie akte de présence geven in twee voorwedstrijden.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – Plubos VR1 4-1