A+ R A-

Interview met Katerina Svitkova

Een gesprek met KateÅ™ina Svitková, speelster van Slavia Praag en het Tsjechische Nationale Team:

In een voorbereidingswedstrijd naar dit seizoen toe gooide de Tsjechische Kampioen Slavia Praag al grote ogen door Duits Kampioen FC Bayern München met 2-1 te verslaan. In de eerste ronde van de Vrouwen Champions League was de uitschakeling van het gerenommeerde Deense team Brøndby misschien nog groter (4-1 thuis en 1-0 in Kopenhagen).

Lees meer...

We staan boven verwachting hoog

Reporter Andrew Jacobs sprak na afloop van de wedstrijd Prinses Irene - Nuenen met Ellen van der Hulst, speelster van Nuenen

RKSV Nuenen won vandaag met 0-4, Jij bent een erg belangrijke speelster voor Nuenen, hoe kijk je terug op deze wedstrijd?
Ellen van der Hulst:
Ik denk dat we een heel moeilijke 1e helft hebben gevoetbald waarin we vooral heel erg in het spel van Prinses Irene mee zijn gegaan, veel duels gespeeld. In de 2e helft hebben we het omgezet, wonnen meer duels maar ook meer op onze snelheid voorin zijn gaan voetballen waardoor we de kansen goed hebben benut en het achterin goed dicht gehouden dus ik denk dat we goed naar de mogelijkheden hebben gevoetbald zonder dat we goed voetbal hebben gespeeld.

Lees meer...

We zorgen nu voor onze eigen centjes

Kan je verklaren waarom het opeens zo Boemie is met het vrouwenvoetbal hier in Enschede?

Jill Roord: "Nou ja ik denk nadat wij van Bayern Munchen hebben gewonnen dat dit wel ontzettend veel rond is gegaan en er heel veel enthousiaste reacties waren, ook bij mij, in mijn stad zeg maar waren er heel veel positieve reacties en dat is dus wel echt een ommekeer geweest".

Maar had je dit verwacht, zoveel mensen?

Jill: "Neen, dat niet. Kijk vorige keer tegen Bayern waren er iets van 6000 – 7000 man, dus we dachten, zo’n 10000 misschien wel, maar 15000, dat durfden we niet dromen".

Lees meer...

Hopelijk behalen we een periodetitel

Reporter Andrew Jacobs was zondagmorgen in Nistelrode bij de HK wedstrijd Prinses Irene - Nuenen en zag de gasten met 0-4 winnen, na afloop had hij een interview met de winnende trainer van Nuenen oftewel Mischa Werdens.

Jullie winnen hier vandaag met 0-4, hoe is de wedstrijd verlopen?

Mischa Werdens :
De 1e helft was voor ons zeer moeilijk voor wat voetbal betreft, we gingen mee in het fysieke spel van Prinses Irene, we krijgen een door hen gemaakte goal en dat was eigenlijk ons geluk. Daardoor zijn we wel beter gaan voetballen, in de 2e helft met een paar omzettingen kregen we meer snelheid voorin en konden we opportunistisch gaan voetballen, gewoon een bal naar voren en kijken hoe het uitvalt. Zo hebben we de 2e goal gemaakt en daarna vond ik dat we het gewoon goed uit hebben gespeeld.

Lees meer...

We hadden iets goeds te maken

Na afloop van SC Woezik - FC Berghuizen, sprak reporter Andrew Jacobs met topscoorder Bonita Theunissen van SC Woezik.

Jullie winnen hier vandaag met 2-0 van FC Berghuizen, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Bonita Theunissen: "We hebben een hele goede 1e helft gespeeld, veel duels werden gewonnen, heel veel kansen gecreëerd. Helaas niet alle kansen omgezet tot doelpunten anders had je toch al met 3-0 voor moeten staan in de rust en de 2e helft hebben we gewoon geknokt voor elke meter en dan krijgen we op het eind toch wat moeilijk als je met 10 vrouwen staat maar ik denk dat we over het algemeen een hele goede wedstrijd hebben gespeeld. In ieder geval stukken beter dan vorige week want we hadden iets goed te maken en dat hebben we nu gedaan".

Lees meer...

Van die onderste plaatsen wegbljiven

Na afloop van de zondag hoofklasse wedstrijd tussen Prinses Irene en RKSV Nuenen een interview met hoofdtrainer Ronald Couvreur van Prinses Irene.

U heeft hier vandaag met 0-4 verloren van Nuenen, hoe vindt U dat de wedstrijd verlopen is?

Ronald Couvreur: "Ik vind dat de uitslag een beetje geflatteerd is en dat beide ploegen een beetje tegen elkaar op golfden. Alleen Nuenen komt goedkoop aan de 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Jody van Kessel uit een hoekschop van Ellen van der Hulst. We wisten dat haar hoekschoppen gevaarlijk zouden zijn, maar goed daar kun je weinig tegen doen. 2e helft ga je dan toch proberen om wat meer druk te zetten, 1 op 1 spelen achterin en ja dat heeft Nuenen uitstekend afgestraft. Vandaar dat ik zeg dat de uitslag wat hoog uitvalt, maar wel verdiend is voor Nuenen, de manier waarop ze gevoetbald hebben geeft dan uiteindelijk de doorslag. Lees meer...

We willen graag kampioen worden

Reporter Andrew Jacobs was zondagmorgen aanwezig in Wijchen met de hoofdklassewedstrijd SC Woezik - FC Berghuizen. Na afloop sprak hij met de winnende coach Cor Perlee van SC Woezik.

U heeft vandaag met 2-0 gewonnen van FC Berghuizen, hoe vind u dat de wedstrijd verlopen is?

Cor Perlee: "Een hele goede 1e helft van ons, in het begin hadden we even wat moeite met FC Berghuizen met positiewisselingen van hun vooral de nummer 20 (Sascha Aaftink) vond ik erg sterk maar ik denk dat wij de 1e helft een hele goede wedstrijd hebben neergelegd. De 2e helft hebben we de controle op de wedstrijd gebracht en daarmee 2-0 gewonnen. Ik vond het wel een redelijk goede wedstrijd voor ons, goed herstel na vorige week".

Lees meer...

Vanavond had ik wel iets anders van verwacht

 

Reporter Luc Calleeuw had met diverse andere journalisten een gesprek met Hoofdtrainer Arjan Veurink na afloop van de verloren Champions League duel tegen FC Barcelona (0-1). Dit is een audio interview.

Lees meer...

Redden via de nacompetitie

Reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in het Jan Lauwersstadion in Eindhoven bij de topklassewedstrijd FC Eindhoven - DTS Ede. Hij sprak met de verliezende coach, Jef Lauwers van FC Eindhoven.
 

U heeft hier vandaag met 0-1 verloren van DTS Ede, hoe vindt u dat de wedstrijd verlopen is?

 

Jef Lauwers: "Correcte uitslag, ik denk dat wij op geen enkel moment in de 90 minuten ook maar aanspraak gemaakt hebben op een punt alhoewel dat eventueel de 0-0 er nog ingezeten had. Ja ik vind nu ook niet dat DTS Ede 20 uitgespeelde kansen heeft gehad maar ze hebben wel 80% balbezit gehad dus als er hier een ploeg moest winnen is het DTS Ede want het was gewoon een verdiende overwinning":

Lees meer...

Nederlandse elftal dat is natuurlijk het mooiste wat er is

Interview met Marthe Munsterman (Twente) na de wedstrijd FC Twente – FC Barcelona.

Gelijk opgaande wedstrijd, zij iets technischer, jullie is meer georganiseerd, is dat de samenvatting?

Marthe Munsterman: "Hoe zei je, wij iets meer georganiseerd?"

 

Ja, jullie goede organisatie, zij meer op techniek.

Marthe: "Ja ik denk dat zij op dit moment, deze wedstrijd, op alle fronten wat beter waren. En uh, ja, wij waren vandaag echt niet goed genoeg". Lees meer...

Bij de top 4 moeten we eindigen

Reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in het Jan Lauwersstadion in Eindhoven bij de topklassewedstrijd FC Eindhoven - DTS Ede. Na afloop sprak hij met beide hoofdtrainers. Eerst met de winnende coach Linda Helbling van Dts Ede.

Jullie winnen hier vandaag met 0-1, hoe vind je dat de wedstrijd verlopen is?

Linda Helbling: "Ik denk dat het een terechte overwinning is en meer dan verdiend alleen. We doen ons zelf tekort door het maar op 0-1 te houden en zo kom je in die laatste fase een beetje paniekerig door. Ik geloof dat onze keepster geen schot op doel heeft gehad, alleen maar ballen die er keer overheen gevallen zijn en dat is het en ik denk dat we ons als groep te kort deden. Het is lastig, ze zakten met 11 man in, de opdracht was om het zo breed mogelijk te houden en probeer zo snel mogelijk het spel te verplaatsen en in die zin ben ik op zich voetballend tevreden maar het tempo had gewoon omhoog gemoeten".

Lees meer...