Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Buitenveldert 1 | Ronde 8 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 29 oktober 2011

doelpunt

Verslag Ste.Do.Co.
door Jan Koppenol

Kop : Ste.Do.Co. krijgt geen loon naar werken

Ste.Do.Co. en Buitenveldert begonnen beide voorzichtig aan dit duel. De thuisploeg speelde met een versterkt middenveld en hoopte daarmee te voorkomen dat Buitenveldert al vroeg op voorsprong zou kunnen komen. Deze ietwat behouden speelstijl bleek in zoverre succesvol dat een groot deel van de eerste helft Buitenveldert nauwelijks een doelkans kreeg. Aan de andere kant kreeg ook Ste.Do.Co. geen enkele mogelijkheid in de eerste helft om de score te openen. Wel was in die periode Buitenveldert de net wat betere ploeg, hetgeen gezien de ervarenheid van de Amsterdamse ploeg geen verrassing mag worden genoemd. Alle toeschouwers verwachtten een 0-0 stand met de rust, maar de uiterst slimme en koelbloedige spits van Buitenveldert Merel van Nes dacht daar anders over.

In de 40e minuut speelde ze zichzelf vrij aan de rand van het strafschopgebied en schoot de bal onhoudbaar in: 0-1. De tweede helft was nog maar vijf minuten oud, toen Merel van Nes de score verdubbelde door de bal uit een vrije trap achter Sharon Schoonderbeek te trappen. Wie gedacht had dat daarmee het Ste.Do.Co. verzet gebroken zou zijn, moest snel van mening veranderen, want fanatiek ging de ploeg op jacht naar de aansluitingstreffer. Achterin ging men 1 op 1 spelen en de verdedigers Ilona Mans, Michelle Karsdorp, Renate Vos en Esther Lakerveld  kweten zich uitmuitend van deze taak. Ze gaven eigenlijk geen kans meer weg. Kansen kwamen er wel voor de Ste.Do.Co. aanval. In de 58e minuut brak Dominique van Wensveen door op rechts en haar strakke voorzet vanaf de achterlijn werd door Danielle Vermeulen in één beweging omgezet in een doelpunt: 1-2.

Het geloof was daarna helemaal terug aan Ste.Do.Co. zijde en de gelijkmaker hing in de lucht, maar viel niet ! Soms met kunst-en vliegwerk en het nodige geluk wist Buitenveldert te voorkomen dat die verdiende gelijkmaker er ook echt kwam. En nadat de goed leidende scheidsrechter van de Luitgaarden voor de laatste keer had gefloten, bleef een zeer teleurgestelde Hoornaarse equipe op het veld achter, maar als de meiden van coach Janny Timisela dit niveau weten te handhaven, dan komen de punten vanzelf.