Wedstrijdverslag: Pernis - Noordzee | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 07 oktober 2011
Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 125

Verslag Pernis
Door Wendy Rietveld

Vandaag stond met de wedstrijd Pernis - Noordzee niet alleen een Zuid-Hollandse derby op het programma, deze wedstrijd staat tevens al jaren garant voor spanning en rivaliteit. Voor beide teams dus altijd een speciale wedstrijd, op welk niveau deze dan ook gespeeld wordt. Pernis verscheen aan de aftrap als koploper van de Eredivisie, het was aan Noordzee om het de Rotterdamse dames vandaag moeilijk te maken.

Beide teams begonnen wat terughoudend aan de wedstrijd en de eerste vijf minuten was er dan ook weinig te beleven. Hierna probeerde de ploeg uit Scheveningen door veel te bewegen het team van Pernis uit elkaar te spelen. Het leverde slechts twee schoten van afstand op van Miranda Gielisse en Debby Dam maar goalie Sharon van Zadelhoff kon deze schoten simpel pareren. Hierna was het Lenie Mendes Fernandes die aan de andere kant verrassend uit kon halen. Krishna Meeuwis kon echter redding brengen met de voet. In de twee minuten die volgden probeerde Pernis door te drukken en was het met name Stephanie Valk die enkele keren gevaarlijk naar binnen kon komen om uit te halen. De beste poging spatte uiteen op de lat. Omdat er door zowel Pernis als Noordzee veel balverlies geleden werd en er slordig werd omgegaan met passen ging de eerste helft bijna als een nachtkaars uit. Ware het niet dat captain Suzanne Bakker haar team Pernis wist te activeren door anderhalve minuut voor rust uit het niets de 1-0 binnen te punteren. Angela Toet legde hierna nog eens aan van grote afstand, maar deze bal verdween hoog over.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Waar Pernis er om bekend staat het publiek op de banken te krijgen, werden de supporters vandaag minder verwend. Het spel golfde op en neer en Noordzee probeerde in eerste instantie met veel druk naar voren te spelen. Net als in de eerste helft leverde dit niet echt uitgespeelde aanvallen op. De verdedigers en keepster van Pernis stonden hun mannetje en dus moest het wederom komen van afstandsschoten. Angela Toet, Ramona Lukassen en Liesbeth Miechelsen deden een poging maar wisten het net niet te vinden. Aan de andere kant ontstonden er kansen voor Viviënne Knegtmans, Rochella Becker en Stephanie Valk, maar ook Krishna Meeuwis bewees vandaag haar waarde. Toch moest zij zich gewonnen geven toen Stephanie Valk na acht minuten spelen Lenie Mendes Fernandes slim wegstuurde. Die wist wel raad met dit buitenkansje en passeerde Krishna. Omdat het voetbal vandaag aan beide kanten niet goed was, draaide het nu om karakter. Pernis kwam op dit punt als winnaar uit de strijd en wist nog twee keer te scoren.

De 3-0 volgde uit een mooie aanval, het was Francisca Schols die bij de tweede paal de rebound op een schot van Lenie Mendes Fernandes binnen kon tikken. Noordzee zette nog wel aan, maar wist elkaar niet goed meer te vinden en probeerde het enkele keren met individuele acties. Ramona Lukassen en Brit Bruinsma vonden echter keer op keer Suzanne Bakker op hun weg. Zes minuten voor tijd gooide Stephanie Valk de wedstrijd op slot door een goede pass van Rochella Becker onhoudbaar binnen te knallen. Hierna geloofden beide teams het wel en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Omdat OS Lusitanos vandaag niet in actie kwam, gaat Pernis nu alleen aan kop. Zij reizen volgende week af naar Noord-Scharwoude waar het aan Dansschool Biersteker is om de Rotterdamse dames de ongeslagen status af te nemen. Voor Noordzee stond de wedstrijd tegen Gelre op het programma, maar hiervoor dient vooralsnog een andere datum gevonden te worden.

Verslag Noordzee
Door Jerry van Toor

NOORDZEE DAMES DOEN ZICHZELF TEKORT
Vrijdagavond  moesten de Scheveningse vrouwen in de Schiedamse Margriethal  aantreden voor  de derby tegen Pernis . Het in groten getale  opgekomen publiek kreeg een uitermate aantrekkelijk duel voorgeschoteld waarin de huidige koploper Pernis als de winnaar uit de bus kwam.

Niets wees er in de eerste helft op dat Noordzee de mindere was van Pernis. Beide ploegen kenden elkaar, dus in de beginfase was er van aftasten geen sprake. In de eerste vijf minuten  golfde het spel op en neer, waarbij Noordzee meerdere kansen kreeg om de score te openen. Het geluk ontbrak alleen. Pernis kreeg in het  verloop van de eerste helft ook een paar goede kansen via Lenie Mendes Fernandes en Stefanie Valk (onderkant lat).

Debbie van Toor had het geluk deze avond zeker niet aan haar zijde, want door een ongelukkige actie van Stefanie Valk viel zij met haar hoofd hard op de vloer en had hier zoveel last van dat ze nog maar enkele minuten kon spelen.  Als dan ook nog eens Angela Toet moet uitvallen met een knieblessure dan wordt het aantal wissels dat kan worden toegepast wel heel dun. Het was international Suzanne Bakker die in de 19e minuut de verdedigende stelling verliet en met een punter, via het been van Liesbeth Migchelsen, Krishna Meeuwis verraste: 1-0.

Counter
Na rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, maar in de 28e minuut was het Lenie Mendes Fernandes  die zich in de counter ontdeed van haar tegenstander en alleen afging op Krishna Meeuwis. Zij wist de bal nog wel te pareren, maar de bal rolde tergend langzaam over de doellijn: 2-0.

Na dit doelpunt leek het erop dat het verzet van Noordzee was gebroken en Pernis wist zich enkele goede kansen te verschaffen. Toch wist Ramona Lukassen zich een kans te creëren. Zij schoot hierbij de bal tegen Sharon Zadelhoff.  Pernis wist wederom een bres te slaan in de verdediging van Noordzee. Krishna Meeuwis stopte de bal, maar moet de bal toch lossen en kon, bij de tweede Francisca Schols in de 32e minuut ongehinderd binnen tikken: 3-0.

Het mooiste doelpunt van deze avond kwam op naam van Stefanie Valk die via een goede combinatie Krishna Meeuwis kansloos liet: 4-0.

Volgende week is  Noordzee vrij, het eerstvolgende duel wordt gespeeld op vrijdag 21 oktober tegen Dansschool Biersteker.

Locatie: Margriethal te Schiedam

vv Pernis: 1. Sharon van Zadelhoff  2. Nadia Roukes  3. Francisca Schols  5. Stephanie Valk  7. Suzanne Bakker  8. Viviënne Knegtmans  10. Rochella Becker  11. Lenie Mendes Fernandes
Coach: Wendy Rietveld

Noordzee: 1. Krishna Meeuwis  2. Angela Toet  3. Liesbeth Migchelsen  5. Debby Dam  6. Debbie van Toor  7. Miranda Gielisse  11. Ramona Lukassen  12. Brit Bruinsma
Coach: Jerry van Toor