Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Jong FC Twente | Ronde 16 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 07 april 2012
Aanvangstijd: 10:00 u
Speellocatie: Sportpark Ste.Do.Co

geel

Op 3 maart uitgesteld omdat ATC'65 speelsters heeft afgestaan aan Oranje Onder 19 die in Spanje aan een toernooi (La Manga Cup) meedeed.

Ste.Do.Co.
      Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. verslaat ook ATC’65

Vanwege vakanties en andere verplichtingen was de opstelling van Ste.Do.Co. op verschillende plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige wedstrijden. Daarom werd met enige vrees door de eigen supporters uitgezien naar deze wedstrijd, want in Hengelo hadden de Hoornaarse vrouwen een zware nederlaag opgelopen tegen ATC. De eerste vijf minuten leken dat beeld te gaan bevestigen. Het spel speelde zich volledig af op de helft van Ste.Do.Co. maar al snel veranderde dit beeld. Op links brak Joy van der Elst mooi door en haar afgemeten voorzet kon nog net door keeper Esther Stronks van richting worden veranderd, anders had Danielle Vermeulen de bal in een leeg doel kunnen deponeren. Na dit moment ontspon zich een interessant duel waarbij Ste.Do.Co. ATC liet komen, maar er voor zorgde dat die ploeg weinig ruimte kreeg om ook maar één kans te creëren. Die kansen kwamen er wel aan de andere kant. In de 22e minuut lanceerde Kelly Bogaerts Liza van der Most in de diepte en vanaf de rand van het strafschopgebied knalde zij de bal onhoudbaar binnen: 1-0. Ste.Do.Co. bleef vasthouden aan het succesvolle speltype en als Liza van der Most iets accurater met twee dotten van kansen was omgegaan, dan had Ste.Do.Co. een veel grotere voorsprong kunnen nemen in de eerste helft. Als excuus kan Liza aanvoeren dat zij een zware week met het Nederlands elftal <19 achter="" de="" rug="" had="" p="">

In de tweede helft kregen de toeschouwers een zelfde spelbeeld voorgeschoteld, alleen probeerde ATC met wat meer fanatisme de gelijkmaker te forceren, maar het middenveld van Ste.Do.Co. met Sanne Brand in de hoofdrol liet amper steken vallen en mochten de aanvallers van ATC een keer in de buurt van de 16 meter komen, dan vonden ze de eveneens uitblinkende 15-jarige Joelle de Bondt op hun pad. Het enige gevaarlijke moment van ATC was een schot op de lat van Lindsey te Hennepe in de 59e minuut. Meer gaf Ste.Do.Co. niet weg. Veel gevaarlijker was het aan de andere kant: in de 64e minuut kon Danielle Vermeulen alleen op Esther Stronks afgaan en de Hoornaarse topscorer liet zich dit buitenkansje niet ontnemen: 2-0. Daarna was het verzet van ATC goeddeels gebroken. De ploeg had nog wel meer balbezit, maar kon hier weinig mee uitrichten.

Met deze overwinning speelde Ste.Do.Co. zich in het “linkerrijtje” en lijkt directe degradatie en zelfs het spelen van PD-wedstrijden onwaarschijnlijk.