Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - RCL 1 | Ronde 17 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 maart 2012
Aanvangstijd: 11:00 u

Verslag ATC'65

Beloften Vrouwen winnen van RCL

ATC ’65 Da1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag een zege behaald op RCL. Op het Trainingscentrum in Hengelo won de ploeg van trainer Joost du Gardijn met 2-1. Het beloftenteam staat momenteel op een vierde plaats in de Topklasse. Ook speelde Larissa Wigger na een lange blessure voor het eerst weer een volle wedstrijd mee, wat ze goed en succesvol heeft gedaan. Het beloftenteam staat momenteel op een vierde plaats in de Topklasse.

In de eerste helft was het spel van de Tukkers goed in balans en wisten ze een paar goede kansen te creëren. De grootste kans was voor Suzanne de Kort, die via een goede aanval tot een schot wist te komen. Helaas kwam de bal op de paal en kwamen de Beloften niet op een 1-0 voorsprong te staan. RCL probeerde het spel van FC Twente te verstoren door druk te zetten op de verdediging, waardoor een goede opbouw van achteruit erg moeilijk werd. Ook waren de passes van de Twentenaren soms niet helemaal zuiver en wilde de bal na een dieptepass door het natte veld wel eens over de achterlijn heen glippen. Ondanks dat Twente de overhand had, wist ze niet te scoren in de eerste helft.

In de tweede helft begonnen de Beloften erg sterk aan het vervolg van de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat Yvette van Daelen al in de 53e minuut kon scoren, nadat ze de bal van RCL had onderschept, er één op één mee op de keeper afliep en hem vervolgens goed in het doel van RCL wist te krijgen. Een krappe zeven minuten daarna viel de 2-0, nadat Vera Berends de bal goed voorzette op Suzanne de Kort, die hem met een prachtige volley in de korte hoek van de goal van de Leidse vrouwen schoot.

In de 76e minuut wist RCL de Tukkers toch een keer te kloppen en maakten de Leidenaren de 2-1 via een vrije trap vanaf de linkerkant. Deze tegengoal zorgde voor wat onrust in het spel bij de Beloften, waardoor de laatste vijftien minuten toch nog spannend verliepen voor het team van Joost du Gardijn.

Opstelling: De Seriere, Roetgering, L. Bosveld (74′ Kerkdijk), Wigger, Te Winkel, Boekelder, Berends (88′ Lambers), Worm, A. Bosveld (46′ Te Hennepe), De Kort, Van Daelen.