Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Pernis | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Drachtster Boys - Pernis
2 4

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 maart 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Zaalvrouwen verliezen opnieuw van Pernis
Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys tegen Pernis uit Schiedam. De wedstrijd in Schiedam afgelopen november werd, na een zeer slechte helft, kansloos verloren met 5-1, dus had Drachtster Boys wat recht te zetten. Bij winst kon het bovendien de play-offs min of meer veilig stellen. Het is elke week stuivertje wisselen in de top 4 van de eredivisie. Ook na de afgelopen speelronde ziet de stand bovenaan de ranglijst er weer heel anders uit. Waar Drachtster Boys de speelronde inging als koploper, staat het na vrijdagavond weer op plek 4.

Drachtster Boys begon veel te slordig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor de gasten uit Schiedam. Jennifer Oliveira ontving de bal van achteruit en schoot uit de draai over. Hierna zette Drachtster Boys een goede aanval op vanuit een corner. Op aangeven van Jessie Prijs, schoot Marleen Reenders net naast. In de 3e minuut pikte Teuny Bosma de bal op en wilde de aanval snel opzetten. Lotte Donath verloor hierna echter de bal waardoor Suzanne Bakker de bal van ver op doel kon schieten. Sylvia van der Geest kon op de doellijn ook geen redding meer brengen; 0-1. In de 5e minuut leidde Esther van Toledo slordig balverlies en kon Pernis er razendsnel uitkomen. Dounia el Biyar rondde af en zette Drachtster Boys op een 0-2 achterstand. Hierna kreeg Bernou Hylkema een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zij kon net niet bij de bal. In de 9e minuut draaide spits Jennifer Oliveira weg bij Marleen Reenders en scoorde; 0-3. Drachtster Boys kon geen grip krijgen op de wedstrijd en kreeg de doelpunten, net als in Schiedam, te makkelijk tegen.
Eén minuut voor de rust deed Esther van Toledo wat terug namens Drachtster Boys. Na een goede actie vanaf de linkerzijkant schoot zij goed binnen; 1-3.

De tweede helft kwam een ander Drachtster Boys uit de kleedkamer. In de eerste minuut na de rust, scoorde Drachtster Boys de aansluitingstreffer. Na een goede aanval door het midden scoorde Marleen Reenders op aangeven van Sanne Bijsltra; 2-3. Drachtster Boys kreeg de eerste vijf minuten na rust meerdere kansen op de gelijkmaker. Het zette de aanvallen goed op, maar vergat zichzelf te belonen. Schoten van Jessie Prijs en Bernou Hylkema waren een prooi voor keepster Bianca Troost. Pernis liet het spel aan Drachtster Boys en beperkte zich tot counteren. Uit zo’n gevaarlijke counter schoot Jennifer Oliveira voorlangs. Lotte Donath had halverwege de tweede helft de gelijkmaker op haar schoen, maar ook zij schoot naast. In de 32e minuut stond Drachtster Boys organisatorisch niet goed bij een corner van Pernis. Milenca van Ee stond vrij en kreeg de bal via een lobje. Ze schoot de bal in één keer uit de lucht achter Teuny Bosma; 2-4. Dit was de beslissing in de wedstrijd. Drachtster Boys probeerde het hierna nog wel maar verder dan een goede kans voor Sanne Bijlstra die Troost op haar weg vond, kwam het niet.

Volgende week is er geen speelronde in de eredivisie. Drachtster Boys gaat zich opmaken voor de landelijke KNVB Bekerfinale op 25 maart. In Sporthallen Zuid in Amsterdam speelt Drachtster Boys tegen landskampioen Os Lusitanos. De aftrap van de bekerfinale is om 19.00u.

Drachtster Boys VR1 – Pernis VR1 2-4