Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Dansschool Biersteker | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Zaaldames Drachtster Boys winnen eerste thuiswedstrijd

Na de aftrap van Thirza Spronk, de pupil van de week, lieten de dames van Drachtster Boys zien dat ze vanavond wilden voetballen. Na een assist van Jessie Prijs, een schot op goal van Atty Eelkema, kon Annet Landman intikken voor de 1-0. De dames uit Noord-Scharwoude zetten wel druk en hadden af en toe een paar kansen, maar de hoofdrol was voor de thuisclub. In de 14e min. scoorde Alien Vos na een corner van Brenda Eefting en in de 15e minuut weet Kim Gall met een afstand schot keeper Donna Koning te verrassen, 3-0.

In de tweede helft leek Dansschool Biersteker even aan te zetten. In de eerste minuut wordt uit een vrije trap, genomen door Stephanie Hand, koppend gescoord door Cynthia Kootker. 3-1. Maar vanaf dat moment speelde Dr.Boys tegen een muur. Een cirkelende tegenstander, wat loerde op de counter. Dr.Boys wist net als vorige week hun kansen af te wachten en rustig rond te spelen. Zo werd er in de 12e min door een bekeken schot op afstand door Vera Veelers, de 4-1 gescoord en in de laatste minuut, uit een één-twee met Atty Eelkema, gescoord door Jessie Prijs.

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker kwam pas 25 minuten voor aanvang van de wedstrijd in de Drachtser Sporthal binnen. Het team kon niet eerder aanwezig zijn, omdat aanvoerster Stefanie Hand, vanwege haar werk pas om half acht kon vertrekken. Bert van Hemert dacht er toch voldoende tijd was voor een redelijke voorbereiding, toen echter de 1e scheidsrechter de kleedkamer binnenkwam tijdens de voorbespreking, en vertelde dat we te laat waren, omdat we al om 21.00 uur hadden moeten beginnen. Van Hemert vertelde hem, dat hij goed in de war was en de kleedkamer moest verlaten. Uiteindelijk kreeg het team na redelijk overleg toch nog tijd tot 21.20 om een warming up te doen. Dit liep later ook nog uit, omdat de scheidsrechters vergeten waren om de 10 meter trap uit te meten. Toen moest ook nog de secretaris de werking van de klok uitgelegd worden, en daarna kon er begonnen worden.

Dansschool Biersteker wist dat het een zware wedstrijd zou worden. Bert van Hemert had het team zien spelen in de halve finale van het Nederlandse Kampioenschap in Amsterdam, waar het een ijzersterke indruk maakte. Dit met international Teuni Bosma op doel. Daarnaast heeft het zich weten te versterken met o.a. de Heerenveense toppers Janneke Vellema en Brenda Bekkema. Kortom een ijzersterk team.

Dansschool Biersteker zelf had nog steeds personele problemen, en kon maar met slechts 2 wissels aan treden, en met invaller keepster Donna koning op doel.
Beide teams begonnen vrij rustig aan de wedstrijd. Dansschool Biersteker wilde enigszins verdedigend beginnen, maar dat lukte niet echt. Het was dan ook Drachtster Boys dat de eerste kansen kreeg. Atty Eelkema zag haar schot goed gestopt door keepster Donna Koning.

In de 8e minuut gaf Jessie Prijs, vanuit de hoek een voorzet op maat naar Annet Landman, die de bal handig binnen tikte. 1-0. In de 11e minuut kon Dansschool Biersteker wat terug doen. Een goede lange pass van Stefanie Hand op Lisa de Groot, werd door Lisa maar net naast getikt, omdat ze de bal niet echt onder controle kon krijgen.  In de 12 en 13e minuut wist Donna Koning met 2 geweldige reddingen, een paar zeker doelpunten te voorkomen.

In de 14e minuut was het echter weer raak. Brenda Eefting nam een corner op de van achteruit inkomende Alien Vos, die de bal snoeihard langs keepster Donna Koning schoot. In de 15e minuut, was het Horizon Gall die met een hard schot Donna Koning verraste, die de bal totaal niet had zien aankomen. 3-0. Dansschool Biersteker kreeg aan het einde van de eerste helft wel steeds meer vat op het spel, maar zag geen kans om iets aan de achterstand te doen. Wel wist het Drachtster Boys van het scoren af te houden, door veel fanatieker te verdedigen als in het eerste gedeelte van de wedstrijd.

In de 2e helft, na de toch wel nodige besprekingen, was het al in de eerste minuut dat Stefanie Hand, een prachtige pass, met een mooie draai erin, loepzuiver op het hoofd van Cynthia Kootker te leggen. Met een prachtige kopbal wist zij 3-1 te scoren. Het leek wel of Dansschool Biersteker verdedigend het lek enigszins boven water had. Hoewel Donna Koning toch nog enkele geweldige reddingen moest verrichten. Donna Koning leverde een geweldige prestatie deze avond, mede ook gezien dat zij pas haar 2e zaalvoetbalwedstrijd keepte in wedstrijdverband.

Het bleef dus heel lang 3-1, maar Dansschool Biersteker gaf toch de 4-1 weg. Vera Veelders kon van afstand heel zuiver aanleggen zonder dat zij gehinderd werd door een Biersteker speelster. Zij legde dan ook de bal, buiten bereik van Donna Koning, spatzuiver in de kruising. De allerlaatste goal vond coach Bert van Hemert eigenlijk de grootste tegenvaller. Hij kon best leven met een uitslag van 4-1, maar 5-1 vond hij eigenlijk iets te veel. Maar het was toch, met nog slechts vier seconden te spelen, toch in de laatste aanval van Drachten, een combinatie tussen Jessie Prijs en Atty Eelkema, welke door Jessie Prijs goed werd afgerond.5-1

Locatie: Korfbalhal Drachten