Wedstrijdverslag: APGS - FC Plubos | Ronde 1 | West I Zaal - 2010-2011

2 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 10 september 2010
Aanvangstijd: 18:10 u

APGS en Plubos delen de punten

In de allereerste wedstrijd van het seizoen moest Plubos aantreden tegen APGS uit Amsterdam APGS, dat vorig seizoen net niet degradeerde, had met moeite voldoende speelsters kunnen regelen, vanwege een aantal blessures.
Plubos begon voor het eerst onder coach Fien Timisela. Met nieuwe speelsters Nanouk Groentjes (keepster) en Rina Blondeau, maar zonder Judith Wokke en Mona de Voogd, die beide afgelopen zomer besloten te stoppen.

APGS kwam in het begin van de wedstrijd al snel op voorsprong na een snelle uitval. Beide ploegen kregen wel wat kansen, maar de verdedigingen stonden redelijk goed. Het werd 2-0 door een goal van Inge Wolthuis. Plubos kon steeds beter de aanval opzetten en kwam voor rust terecht op 1-2. Brigitte Pluijmers wist vanuit een corner raak te schieten. Er werden vervolgens nog wat goede kansen gecreëerd, waar de beste kwam uit een actie van Ilja van der Deure, die vervolgens net het doel miste.

In de tweede helft een wat sterker Plubos dat toch op gelijke hoogte wist te komen. Een mooie aanval over een aantal schijven kwam via Chantal Pluijmers en Ilja van der Deure bij Brigitte Pluijmers, die Marianne Pluijmers bij de tweede paal kon bedienen. Ondanks het lichte overwicht van Plubos waren er ook nog een paar goede uitvallen van APGS, waar Nanouk Groentjes hier en daar nog moest redden. Beide ploegen wisten echter niet meer te scoren, waardoor ze de punten moesten delen.