A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Twente - Ajax | Ronde 24 | Eredivisie Veld 2016-2017

FC Twente - Ajax
1 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 05 mei 2017
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen koesteren punt na strijd met FC Twente
Door Lars Mulder | bron www.ajax.nl


Met een uitstekend resultaat hebben de Ajax Vrouwen wederom goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente levert Ajax het ‘matchpoint’ op. Volgende week kan de ploeg van Ed Engelkes bij een overwinning op de Toekomst landskampioen worden.

Op het sportcomplex van A.T.C. '65 in Hengelo trapten de ploegen om 19:30 af voor de topper. FC Twente wilde voor eigen publiek niets liever dan de titelrace nieuw leven inblazen. In een aantrekkelijke openingsfase ontstonden er kansen voor beide ploegen. Oud Twente-speelster Marlous Pieëte opende het bal met een schot van afstand en Marjolijn van den Bighelaar loerde zoals altijd op haar doelpunt. Twee goede mogelijkheden waren echter niet besteed aan de topscoorster van Ajax. FC Twente verstopte zich zeker niet. Doelvrouw Eli Sarasola moest enkele keren handelend optreden om een doelpunt van de thuisploeg te voorkomen.

Ajax Vrouwen op achterstand
Met veel pressie en fel spel kreeg FC Twente langzaam het initiatief meer en meer in handen. In de 36e minuut resulteerde dit in de openingstreffer. Een afstandsschot van Twente raakte de lat maar Ellen Jansen was er in de rebound als de kippen bij om Sarasola kansloos te laten. Goede mogelijkheden kwamen er niet meer voor Ajax en met een 1-0 achterstand gingen de Ajacieden aan de thee.

Altijd weer Van den Bighelaar
FC Twente kwam in de tweede helft fel uit de kleedkamer en wist meteen veel gevaar te stichten in het strafschopgebied van Ajax. Een hard schot werd door Sarasola ternauwernood op de lat getikt. Maar Ajax antwoorde snel, Marjolijn van den Bighelaar kreeg de bal onder controle in het Twente strafschopgebied en op geslepen wijze wipte de aanvalster de bal in de hoek. Het uiterst belangrijke doelpunt viel op een ideaal moment voor de bezoeksters.

De dreun kwam hard aan bij FC  Twente en via Pieëte ontstond meteen een dreigend moment. Twente hersteld zich enigszins en de bal ging veel rond op de helft van de bezoeksters. Zonder te veel achteruit te leunen liet Ajax de thuisploeg het spel maken. Ajax kon bouwen op de uiterst stabiele defensie bestaande uit Anouk Hoogendijk, Daphne Koster, Merel van Dongen en Davina Philtjens. Kelly Zeeman was als verdedigende middenveldster ook van grote waarde en onderschepte met tackles veel ballen. In de counter ontstonden er nog wat mogelijkheden voor Van den Bighelaar en Loïs Oudenmast. Maar een nieuwe Ajax-treffer viel er niet meer. Het slotoffensief van Twente kwam niet helemaal uit de verf en Ajax hield redelijk eenvoudig stand.

Matchpoint
Na het laatste fluitsignaal volgden vreugdekreten vanuit het Ajax-kamp. De ploeg speelt altijd voor de overwinning maar in dit geval viel een punt goed uit. De trouwe fanschare was ook in Hengelo luid en duidelijk aanwezig en de succesvolle afloop werd uitbundig gevierd met de supporters. Er is nog niks binnen voor Ajax maar het droomscenario om op de Toekomst kampioen te worden krijgt steeds meer vorm. De prestatie van deze vrijdagavond toont aan dat het qua moraal en teamgevoel wel goed zit bij de Ajax Vrouwen. Volgende week kan de ploeg een kroon zetten op maanden van hard werken, FC Twente komt dan op bezoek bij Ajax.




Statistieken:

Wedstrijd: FC Twente - Ajax
Datum: vrijdag 5 mei 2017
Locatie: ATC'65 te Hengelo
Betreft: 3e play offs
Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-1

Scoreverloop
38e min. 1-0 Ellen Jansen
51e min. 1-1 Marjolijn van den Bighelaar

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Kaagman (Reichardt 87), Oudenmast, Van Lunteren, Van den Bighelaar, Pieëte (Hassett 70).