A+ R A-

Arjan van der Laan vertrekt als bondscoach van de Oranjevrouwen

De KNVB neemt per direct afscheid van bondscoach Arjan van der Laan. De reden is dat de KNVB er onvoldoende vertrouwen in heeft dat Van der Laan met het Nederlands vrouwenelftal goed zal presteren op UEFA Women’s EURO 2017. Van der Laan was bondscoach sinds 1 oktober 2015.

Technisch directeur Hans van Breukelen: “We willen Arjan bedanken voor zijn inzet en werk. Sinds zijn aanstelling heeft hij de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van het team richting het EK. Wij hebben er echter te weinig vertrouwen in dat hij de juiste persoon is om het team ook in de laatste fase goed te begeleiden."

Sarina Wiegman
Assistent-bondscoach Sarina Wiegman neemt de taken van Van der Laan op interim basis waar. De KNVB beraadt zich op een structurele invulling. UEFA Women’s EURO 2017 vindt van 16 juli tot 6 augustus 2017 plaats in Nederland. 

 

Bron KNVB Media


 

VAN DER LAAN VERRAST DOOR ONTSLAG: 'HEEL ZUUR'
Bron: Telesport

Van onze Telesportredactie
Publicatie datum; 23 dec. 2016, 16:44
Arjan van der Laan werd vrijdag onaangenaam verrast door de KNVB. De voetbalbond zette de bondscoach van de Nederlandse voetbalvrouwen op straat. "Dit is heel zuur. Ik had het gevoel dat we op de goede weg waren."
"Ik heb net drie goede trainingsstages achter de rug", geeft Van der Laan aan tegenover de NOS. "Ook Foppe de Haan, die sinds afgelopen zomer als adviseur bij ons werkzaam was, gaf aan dat het goed was."

"De ploeg gaf mij juiste signalen", vindt de ontslagen bondscoach, die pas sinds 1 oktober 2015 de functie bekleedde. "Ik kan mij lastig zelf iets verwijten. Ik heb die ondersteuning zelf gevraagd, maar dat is omdat het altijd beter kan."