Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - FC Plubos | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Plubos verrast door enthousiast Biersteker, maar wint toch verdiend

De jonge meiden van Biersteker waren fanatiek, fel en snel. De eerste helft was Plubos duidelijk niet scherp genoeg en doken er speelsters geheel vrij voor de goal op. Na de rust liet Plubos zien dat ze wel degelijk de betere ploeg was.

Alhoewel Plubos de meeste mogelijkheden kreeg was het Biersteker die in de 16e minuut de score opende , nadat Sue-Ranie Hok-a-Hin de verdediging te snel af was en de bal prima voor kreeg.
De van Biersteker afkomstige Marintha Louwe haalde kort daarop slinks de bal terug langs de lijn, liep vervolgens alleen richting de goal en rond af met een harde punter in de rechter bovenhoek waarop de keepster geen antwoord had.
In de laatste minuut voor de wissel scoorde Biersteker uit een uitval, vlak nadat een kans voor Plubos werd gekeerd. Met nog 4 seconden op het scorebord moest Biersteker keepster nogmaals ingrijpen, op een schot van Brigitte Pluijmers.

Na de rust kwam er een ander Plubos het veld op. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker er in. Mirjam van Dijk vond Brigitte Pluijmers met een knappe pass, deze passeerde haar tegenstander en legde de bal af op de bij de tweede paal opgekomen Rina Blondeau die degelijk binnen schoot. Er volgden meerdere mooie aanvallen. Een prima combinatie tussen  Brigitte Pluijmers en de tevens van Biersteker afkomstige Bianca Webeling zorgde voor de 2-3. Pluijmers kwam fris van de wisselbank af, ging van achteruit de één-twee aan, kwam op snelheid door en schoot.

Een eigen doelpunt van Biersteker zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Marinthe Louwe schoot een intrap hard tweede paal, welke onfortuinlijk geraakt werd door. Biersteker bleef proberen maar kwam niet meer in de buurt.

Vervolgens wist Plubos nog verder uit te lopen; Mirjam van Dijk onderschepte goed de bal en punterde al vallend de 2-5 binnen. Vervolgens was het een klasse combinatie van achteruit wat resulteerde in de eindstand: 2-6. Startend bij Bianca Webeling, via Ilja van der Deure kwam de bal na een dubbele 1-2 weer bij Deborah Cordes, die de bal voorgaf en daar kwam Marit Kunst goed voor haar man en faalde niet vrij voor de goal.