Wedstrijdverslag: RVVH 1 - RCL 1 | Ronde 1 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 03 september 2011
Toeschouwers : 100

Verslag RVVH
    Door Perry Troost

Valse start voor RVVH

Onder zeer warme en benauwde weersomstandigheden vond iets na half drie de aftrap plaats van deze eerste competitiewedstrijd voor RVVH.  De ploeg begon voorzichtig en de eerste gevaarlijke momenten die genoteerd werden waren voor RCL. In de 5e minuut een corner die zonder gevolgen bleef. Een minuut later hield Marieke door kordaat ingrijpen de brilstand op het scorebord. En weer twee minuten later zien we een schot voor het doel langs gaan.
    Pas in de 13e minuut kan RVVH daar iets tegenover stellen en noteren we de eerste corner die echter niets oplevert. Twee minuten later een schot van Nikki de Roest dat net over gaat.

Het tempo is laag, er wordt wel rondgespeeld maar te traag en RCL wacht rustig de fout af om weer snel om te schakelen richting het doel van RVVH. Het is dan ook RCL dat  het meest dreigend is. Vlak voor rust moet Marieke nog eens goed ingrijpen om een achterstand te voorkomen.

Ruststand 0-0.

Na rust gaat RCL op dezelfde voet verder en al in de 46e minuut behoedt Marieke RVVH opnieuw voor een snelle achterstand met een geweldige redding na een kopbal van Shirley Nederpel. Toch kan zij twee minuten later de bal uit het net halen na een snelle uitval en een voorzet die alleen maar ingetikt hoeft te worden: 0-1

Kort na de aftrap opnieuw een uitbraak en de 0-2 staat al op het bord. RVVH probeert de bakens wel te verzetten maar de ploeg lijkt in deze openingswedstrijd of bevangen door de hitte, stijf van de spanning of te spelen met de rem erop. Er is bij teveel speelsters sprake van een tekort aan overtuiging en daadkracht. De wil om te winnen straalt er niet vanaf.  Enkele uitzonderingen daar gelaten. In de 65e minuut is de wedstrijd gespeeld als de verdediging opnieuw op snelheid verrast wordt en de 0-3 aangetekend wordt. In het laatste deel van de wedstrijd wordt er aan beide kanten volop gewisseld maar komt er geen verandering meer in de stand. Het slotakkoord is ook nog voor RCL, maar gelukkig voor RVVH verdwijnt de bal naast het doel. Een wedstrijd om snel te vergeten. Wel lering uit trekken en op naar de volgende kans om te laten zien wat we kunnen.

Locatie: Ridderkerk

Kaarten: Géén aan beide zijden

Opstelling RVVH: Marieke de Groot, Daphne Verwater, Denise Coehoorn,(65e Chamba Rimon), Priscilla de Bil, Kirsten van den Berg, Isabel Gulden, Nikki de Roest, Veronique Versaevel,(70e Esther de Bruijn),  Melissa van den Berg, Nikki van de Pas, Cindy Smith (55e Cheraine Breinburg).

Overige wisselspeelsters: Mandy Glaudemans, Leyla Bagci.