USA WERELDKAMPIOEN

De USA is zondagnacht voor de derde maal WERELDKAMPIPOEN geworden! Het won van titelverdedigster Japan met 5-2. Binnen het kwartier stond het 4-0 voor de USA. Aanvoerster Carli Lloyd scoorde een hattrick. Na 16 jaar weet de USA dus het WK weer op hun naam te schrijven, eerder deden ze dit in 1991 en 1999!

Het WK nadert haar einde op zondag, voor ons Nederlands zondagnacht om 1 uur tussen titelverdedigster Japan en Olympisch kampioene USA. Dit is dus de derde maal dat ze in een finale tegenover elkaar staan, op het WK 2011 en op de Spelen van 2012 in Londen.......... Lees het live wedstrijdverslag en de statisieken .......>>>>

Live verslag

vervolg

USA zonder Abby Wambach, die een rol op de bank heeft als invalster tegenwoordig. Japan speelt met de zelfde elf als tegen Nederland! Ook bij Japan Homara Sawa op de bank.

Japan trapt af.

2e min. Eerste corner voor USA . Carli Lloyd scoort, de bal wordt laag voor gegeven en ze kan zo inlopen en schieten, 1-0

En weer USA nu met een vrije trap op rechts buiten het strafschopgebied. Bal wordt weer over de grond gepast, een half hakballetje van Alex Morgan, belandt de bal bij Carli Lloyd. 5e min. 2-0!!!

Japan blijft voetballen op hun wijze, balbezit en passing. De vraag is alleen wie er gaat scoren bij Japan, want hun 2 spitsen hebben pas 1 doelpunt gemaakt. Daarnaast heeft doelvrouw Hope Solo pas 1 doelpunt doorgelaten!

USA blijft aanvallen. Voorzet over rechts en bal wordt half weggewerkt en komt in de voeten van Holiday terecht die uithaalt, 3-0. We zijn pas 14 minuten in de wedstrijd.

Nee weer een goal!!! Japan wordt afgeslacht. Carli Lloyd scoort een HATTRICK!!

15e minuut. Vanaf eigen helft onderschept Lloyd de bal en schiet net over de helft van grote afstand over de Japanse doelvrouw Ayumi Kaihori die ver voor haar goal stond.

Ongelooflijk 4-0 voor de USA!

Carli Lloyd heeft nu 6 goals gemaakt net zoveel as Sassic van Duitsland. Lloyd ook genomineerd voor Beste Speelster van het Toernooi, deze prijs zal ze zeker gaan winnen.

Bijna 5-0, kopbal van Lloyd naast.

20e min. Corner USA over links. Overtreding in het strafschopgebied.

Schotje van Japan op doel USA. Japan blijft toch balbezit spelen, alleen het komt niet verder dan 2/3 van het veld, het stokt voor het strafschopgebied.

Goal voor Japan. Mooie balbezit, pass op rechts, past naar Yuki Ogimi die half wegdraait van haar tegenstander uithaalt met rechts.

Hope Solo duikt en heeft het nakijken. 27e min. 4-1 Yuki Ogimi

Japan heeft hoop, en blijft in de aanval. Bijna de 4-2 op het scorebord.

Wissel Japan: Homare Sawa gaat erin komen. Maar eerst vrije trap USA linkerkant, Megan Rapinoe achter de bal, maar de bal belandt achter.

32e min. Nr. 3 Azusa Iwashimizu eruit en Homare Sawa erin. Sawa zal het middenveld moeten gaan versterken.

Vrije trap Japan, 40 meter vanaf de goal. Nr. 8 aanvoerster Aya Miyama achter de bal, passt laag op Sawa, maar het leidt tot een ingooi.

Wissel Japan. 38e min. Nr. 9 Nahome Kawasumi eruit en nr. 15 erin Yuika Sugasawa.

USA komt niet in hun spel meer, maar ja 4-1 voor.

Achter bal Hope Solo trapt ver naar voren op rechts. Amerika nu in de aanval. Bijna de 5-1 en wie anders dan Carli Lloyd kopt de bal, het wordt corner. Rapinoe neemt de corner en doelvrouw japan kan deze makkelijk uit de lucht pakken.

Nog 3 minuten en dan zit de 1e helft erop, er zal niet veel blessure minuten erbij komen, want er is niks gebeurd. Er wordt 1 minuut bijgetrokken.

Einde 1e helft, ruststand 4-1!!

2e helft. USA trapt af.

Japan zal zeggen nieuwe helft, nieuwe kansen, want zo moet je het maar zien. Vrije trap USA vanaf rechts, ruim buiten het strafschopgebied. Slechte voorzet.

Schot Brian, overgetikt doelvrouw Japan. Corner links, Megan Rapinoe, overtreding USA.

De eerste 5 minuten zijn voor de USA qua kansjes en balbezit.

En dan ineens Goal Japan!!!! Vrije trap van ver en Julie Johnston kopt achterwaarts in eigen goal! 52e min. 4-2 Julie Johnston.

Corner USA, 53e minuut. Goal USA!!!! De bal wordt goed ingedraaid en de bal wordt slecht weggewerkt. Morgan Brian geeft de bal goed voor en Toby Heath scoort 5-2!

58e min. Wissel Japan. Nr. 16 Mana Iwabuchi erin en eruit nr. 11 Shinobu Ohno

Ook USA wisselt Kelly O'Hara komt erin voor Megan Rapinoe. Een verdedigster voor een aanvalster!

Schotje van Japan langs de paal. Alex Morgan op haar beurt schiet net naast.

De wedstrijd kabbelt een beetje voort nu.

70e min corner USA op rechts. Japan is niet al te best met het wegwerken van corners. Bal hoog voor en weer niet goed weggewerkt. Bal belandt randje strafschopgebied en schot USA, hoog over.

Japan op haar beurt richting doel USA. Hope Solo stompt de bal weg. Een zeldzame corner voor Japan. 73e min. Nr. 8 Miyama hoog voor, maar schot naast.

Abby Wambach staat klaar om binnen de lijnen te komen.

Kopballetje Japan, dat had de 5-3 moeten zijn!

Japan houdt de druk op de USA en probeert via het tikki takki aanvallen te creeren. USA kan niet lekker achter overleunen, alle hens aan dek.

Ja Wambach komt erin. 78e min. nr. 20 Abby Wambach erin en eruit nr. 17 Tobin Heath Ze krijgt van Lloyd de captains band om! Grote klasse!

Het is Abby's 25e WK-wedstrijd.

80e min. Japan vrije trap op links, Solo stompt de bal tot corner. Corner Japan, kort en kapt af en voor, maar nee bal weg uit het strafschopgebied.

81e min. De 1e gele kaart voor Homare Sawa Abby Wambach werd onderuit gehaald. Vrije trap op rechts voor Amerika. Holiday achter de bal, maar de voorzet gaat iedereen voorbij.

Nog een gele kaart voor Japan. 84e min nr. 16 Iwabuchi die Julie Johnston onderuit knalt

Wissel USA Christine Rampone erin, de oudste speelster van de USA, 40 jaar. 308e interlands! Klasse van bondscoach Ellis om haar te laten invallen.

Corner Japan nu in de laatste minuten van de wedstrijd. Counter USA.

3 minuten blessuretijd.

Laatste minuut Japan perst nog een aanval eruit. USA onderschept en houdt bal bezit. Lange bal naar voren. Japan weer in balbezit, nog 15 seconden. TIJD