A+ R A-
Wedstrijdverslag: Noordzee - Dansschool Biersteker | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Noordzee - Dansschool Biersteker
2 2
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 oktober 2011
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker toog vrijdag met een goed gevoel, naar Den Haag. De stemming in het busje was uit stekend, en de reis verliep zeer voorspoedig. Aangekomen bij de sporthal, bleken er toch nog al wat problemen met de parkeergelegenheid. Maar dat werd na enige woordenwisselingen, toch nog in der minne geschikt en opgelost.

Dansschool Biersteker was vast besloten om de nul zolang mogelijk vast te houden. Dat bleek echter al heel snel een illusie. Het was al in de eerste minuut dat Ramona Lukassen vanuit het achterveld een lange lob speelt op Debby van Toor. Deze neemt vanuit de lucht de bal op haar schoen, en knalt hem in de draai in één keer heel hard in de kruising.1-0. Keepster Eline Roet was absoluut kansloos. Bert van Hemert vond dit één van de knapste doelpunten ooit gezien bij het damesvoetbal.
Na dit kunststukje was het gevaar nog niet voorbij voor Dansschool Biersteker. In de 10e minuut was het Miranda Gielisse, die een goede kans kreeg, en de bal rakelings over schoot. In de 12e minuut kon Dansschool Biersteker eindelijk wat terug doen. Lisa de Groot speelde zich vrij op links, zette goed voor op Puck Meinsma, maar die zag haar schot uitstekend gestopt door keepster Yvette Duran, de uistekende vervangster van Krishna Meeuwis.

Dansschool Biersteker kreeg door deze aktie, wel meer zelfvertrouwen. Het was dan ook aanvoerster Stefanie Hand, die vanaf de rechterkant iedereen haar hielen liet zien, en keihard de bal binnenkant 2e paal schoot.1-1. In de 12e minuut was het Debby Dam, die het Eline Roet lastig maakte met haar schot. Eline verwerkte echter de bal uitstekend tot corner. In deze periode golfde het spel heen en weer. Er was weer een vlijmscherp schot van Stefanie Hand op het doel van Yvette Duran, maar deze keer haalde ze  het schot van Stefanie uit de kruising. In de 19e minuut was er een geweldige actie van Marissa Santibanez Vargas voor nodig, om een schot van Brit Bruinsma op de doellijn te keren. De ruststand bleef dus 0-0.

In de 2e helft ging de strijd weer gelijk op. Beide ploegen kregen wat kleine kansjes, maar die waren niet erg overtuigend. Dit duurde tot in de 14e minuut. Toen gooide Eline Roet een bal naar een speelster van Dansschool Biersteker, die om de bal vroeg. Ze kwam echter niet inde bal, maar werd daardoor afgetroefd door Angela Toet, die de bal direct op de nog voorin staande Ramona Lucassen plaatste. Die aarzelde niet, en weer stond Dansschool Biersteker achter.2-1.

Danscchool Biersteker moest toen alles op alles zetten en dan ook grote risico’s nemen, om toch nog tot een goed resultaat te komen. In de 16e minuut was het de uitstekend spelende Puck Meinsma, die Sue-Ranie Hok-A-Hin lanceerde, maar haar schot werd weer gestopt door Yvette Duran. In de laatste minuut was het weer Puck Meinsma, die een goede kans op de paal zag belanden. Dansschool Biersteker, dacht echt dat het de laatste echte kans was geweest. Maar de alles of niets mentaliteit had toch nog resultaat. Op links ging Cynthia  Kootker, fel op haar huid gezeten, er toch nog één keer van door. Zij wist de bal zelfs nog op doel te schieten. Keepster Yvette Duran kon het harde schot niet geheel onder controle krijgen, en de attent meegelopen Puck Meinsma, kon de bal keihard tegen het  net schieten.2-2. Dit alles met nog 30 seconden te spelen.

Toch wist Noordzee, na de aftrap , nog een keer op het Dansschool Biersteker  doel te schieten, maar dat schot ging, voor Dansschool Biersteker gelukkig, hoog over. De eindstand bleef dus 2-2.


Statistieken:

Locatie: Sporthal De Blinkerd te Den Haag

Opstelling SV Noordzee:
Yvette Duran(doel), Ramona Lukassen(1x), Debby van Toor(1x), Miranda Gielisse, Debby Dam, Liesbeth Migchelsen en Brit Bruinsma.

Opstelling Dansschool Biersteker:
Eline Roet(doel), Lisa de Groot, Frea Hoekstra, Stefanie Hand(1x), Sue-Ranie Hok-A-Hin, Cynthia Kootker, Marissa Santibanez Vargas en Puck Meinsma(1x)