Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - Oranje Nassau 1 | Ronde 9 | Topklasse 2012-2013

Tijd Gebeurtenis
80doelpuntJorike Olde Loohuis ((vrije trap))
75doelpuntAnne Bosveld (1x)

{tweetme}

Verslag ATC'65
Bron tekst website FC Twente

Gelijkspel Beloften FC Twente Vrouwen
ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag gelijk gespeeld tegen Oranje Nassau. Op het Trainingscentrum in Hengelo werd het 1-1. Voor FC Twente scoorde Anne Bosveld vlak voor het einde van de wedstrijd.

Goed begin
De eerste helft was zaterdagmiddag voor de Beloften van FC Twente Vrouwen. Het elftal speelde in een hoog tempo, maar doordat de eindpass onnauwkeurig was, resulteerde dit niet in veel grote kansen. De ploeg kreeg wel wat mogelijkheden, waarbij Tashira Renfurm het gevaarlijkst was met een schot op de lat. Oranje Nassau zakte in het eerste bedrijf volledig terug op eigen helft en de bezoekers wisten geen kansen te creëren.

“Te laag tempo”
In de tweede helft was er een ander spelbeeld te zien. Zo kwam Oranje Nassau er uit vanuit de counter nu wel uit en creëerde ook kansen.  Trainer Joost Du Gardijn had wel een verklaring voor die omslag. “We werden onnauwkeurig in de opbouw. Ons tempo lag te laag en we bleven te lang met de bal lopen in plaats van deze te spelen. Daardoor gingen we fouten maken, dat dwong de tegenstander ook af.”

Doelpunten in slotfase
In de 75e minuut wisten de bezoekers één van die kansen te verzilveren. En die voorsprong probeerde Oranje Nassau daarna vast te houden door alles achterin dicht te gooien. Dit lukte ongeveer tien minuten. Toen gaf Judith Westervelt een voorzet op Anne Bosveld, die voor de gelijkmaker zorgde. Vlak voor tijd kreeg FC Twente nog een grote kans op de overwinning, maar de inzet van Vera Berends miste doel. Volgens de trainer was een zege wel verdiend geweest. “We waren het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg, dus wat dat betreft was een overwinning zeker verdiend. De tegengoal viel in een fase waarin wij zelf te slordig voetbalden. We moeten nauwkeurig blijven in de passing, dat is iets wat we meenemen naar volgende wedstrijden.”