A+ R A-

Nationale en internationale reacties op WK loting

Onze reporter Luc Calleeuw heeft de afgelopen dagen diverse nationale en internationale speelsters benaderd met de vraag: Wat zij van de WK-loting vinden, deze werd afgelopen zaterdag gehouden in Ottawa Canada. Naast diverse nationale en international speelsters, zo ook de Franse bondscoach!

Even om het geheugen op te frissen, Nederland is ingedeeld met gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland. We hebben 4 reacties van Nederlandse internationals, 2 dankzij Forza Sports Group en 2 via onze reporter Luc. Daarnaast benaderde Luc dus ook de internationale speelsters. Klik op lees meer ...................>>>>

 

{flike lang=nl_NL id=10195} {tweetme}

 

Oranje internationals

Reporter Luc Calleeuw: "Wat vind je van de WK-loting? "

 

Middenveldster Danielle van de Donk: "Ik denk dat we gunstig geloot hebben en dat het erg verrassend kan zijn, wat het zo leuk maakt. Daarnaast is het ook echt leuk dat we tegen het gastland Canada mogen spelen".


Aanvalster Vivianne Miedema: "Leuk, je zit toch in een groep bij het thuisland, waardoor het meer leeft. Het had zeker zwaarder gekund.
Maar wel landen waar ik persoonlijk op Canada na weinig over weet. Het worden lastige wedstrijden maar we hebben nog tijd genoeg om ze te analyseren"!

 

 

Door Forza Sports Group: "Wat verwacht je van het WK nu de loting bekend is? "

Doelvrouw Loes Geurts: ''Wedstrijden op een groot toernooi zijn altijd speciaal. De landen die meedoen hebben zich niet voor niets gekwalificeerd en onze groepswedstrijden tegen Nieuw Zeeland, China en Canada zullen dan ook pittige wedstrijden worden. Maar ik zie ook zeker mogelijkheden tegen deze landen. Tegen het thuisland Canada verwacht ik wel een vol stadion, super tof natuurlijk!!''

 

Aanvaller Manon Melis: ''Het is een mooie loting. Een poule met perspectief. Met Canada hebben we het gastland, waardoor we zeker in een vol stadion spelen. China en Nieuw Zeeland zijn goede teams, maar het is zeker niet onmogelijk om de volgende ronde te behalen.''

 

Bron Forza Sports Group - Gehele interview kunt U hier vinden. VVNED heeft toestemming gekregen voor de reacties.

 

 

 

 

Internationale reacties

Reporter Luc Calleeuw: "Wat vind je van de WK-loting? "

 


Nora Holstad - foto 1e rechts (Speelster van Noorwegen). Noorwegen zit met Duitsland, Ivoorkust en Thailand.

"Ik ben heel blij met de groep. Het maakt eigenlijk niet uit tegen wie je speelt op een WK, alle wedstrijden zijn moeilijk. We kennen Duitsland goed, weten hoe ze spelen, en zij liggen ons redelijk goed. Ondertussen ken ik door mijn periode in de Bundesliga hier, ook de meeste speelsters vrij goed. Wat de twee andere teams betreft zullen we heel wat opzoekwerk moeten doen en uitzoeken hoe ze spelen om ze beter te kennen. Maar zoals ik zei, het maakt niet uit tegen wie je speelt, alle wedstrijden zijn moeilijk en we zullen op ons beste niveau moeten zijn om hen te verslaan".

 

Gina Lewandowski  foto links (Speelster voor Verenigde Staten van Amerika). USA zit in de groep des doods, met Nigeria, Zweden en Australie.

"Mijn eerste reactie was, .. ok, Wow, wat een moeilijk groep. Maar even later zeg ik toch, absoluut mogelijk".

 


Rahel Kiwic  (Speelster voor Zwitserland). Zwitserland zit met titelverdedigster Japan, Kameroen en Equador.

"Ik vind dat we met Japan zeker een super sterke tegenstrever getroffen hebben, zeer wendbaar en snel. Natuurlijk de duidelijke favoriet in de groep. Daarnaast hebben we zeker mogelijkheden tegen Kameroen en Equador, waar ik ook dien te zeggen dat ik beide teams nog niet echt ken. Ik denk dat wij op zeer verschillende teams gebotst zijn, maar waar we ons goed op kunnen instellen en voorbereiden. Algemeen ben ik erg tevreden met deze groepsloting en verheug ik me zeer op deze uitdaging".


Martina Moser  foto 2e rechts (Speelster van Zwitserland)

"Ik ben tevreden met de loting, volgens mij een groep met mogelijkheden. Equador en Kameroen ken ik niet zo direct, Japan is als wereldkampioen natuurlijk een heel sterke opponent. Daar speelt mijn ex ploegmaatje Mana Iwabuchi, ik verheug me erop tegen haar te spelen. We zijn een sterk team en streven in ieder geval naar om de kwalificatie voor de 8ste finales te halen".

 

 

 

 

Reacties Bondscoaches

Reporter Luc Calleeuw: "Wat vindt U van de WK-loting? "

 

Philippe Bergeroo (trainer van Franse Nationale ploeg). Frankrijk zit in groep F met Engeland, Colombia en Mexico.

"Het is een loting die best meevalt. We zijn niet in een moeilijke groep terecht gekomen zoals groep D waar enkele grote landen het onder elkaar zullen moeten uitmaken. En we wilden ook ploegen vermijden zoals Spanje en Nieuw-Zeeland bvb. Ik zou zeggen dat het te doen is hoewel je altijd op je hoede moet blijven.
Engeland, de 7de van de FIFA-ranking die we voor het laatst hebben ontmoet op de Cyprus Women's Cup en we wonnen tegen hen met 2-0. Het zal een interessant duel worden want de Engelsen zullen revanche willen nemen.
De ploeg van Mexico spelen 80 % van de speelsters bij een club in het Noord-Amerikaans kampioenschap. Ze zijn sterk aan de bal, we zullen ze moeten gaan scouten. Ook met Colombia zullen we moeten opletten. Vooraleer we het oefenduel tegen Brazilië speelden (in Lyon op 26/11/2014 en met 2-0 gewonnen) zagen we video's van Brazilië tegen Colombia (0-0) en in dat duel verloor Colombia pas na strafschoppen. Dus laten we toch maar oppassen!"

 

Reactie Bondscoach Reijners: “Een lastige, maar mooie poule”

"Het is een lastige, maar mooie poule. En spelen tegen thuisland Canada betekent hoogstwaarschijnlijk een vol stadion, dat is toch geweldig? We hebben eerder tegen Nieuw Zeeland gespeeld om de Cyprus Cup, dus we weten dat het een sterke ploeg is. Tegenstander China is wat minder bekend voor mij, maar elke ploeg die het WK haalt, heeft veel kwaliteiten en bovendien staat China net boven ons op de FIFA World Ranking. We kijken erg uit naar het toernooi. Het is voor het team en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal fantastisch op dit mondiale podium te spelen."

Bron Persbericht KNVB

 

 

 

De loting als volgt:

Groep A Groep B Groep C
A1 -  Canada B1 -  Duitsland C1 -  Japan
A2 -  China B2 -  Ivoorkust C2 -  Zwitserland
A3 -  Nieuw Zeeland B3 -  Noorwegen C3 -  Kameroen
A4 -  Nederland B4 -  Thailand C4 -  Equador

 

Groep D

Groep E

Groep F

D1 -  USA E1 -  Brazilie F1 -  Frankrijk
D2 -  Australie E2 -  Zuid-Korea F2 -  Engeland
D3 -  Zweden E3 -  Spanje F3 -  Colombia
D4 -  Nigeria E4 -  Costa Rica F4 -  Mexico