Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - Jong FC Twente | Ronde 18 | Topklasse 2011-2012

doelpunt

Ter Leede
Door Salman

Ter Leede laat punten liggen

In een zeer interessant en boeiend duel heeft het team van hoofdtrainer Jamel Rikkers een gelijkspel toe moeten staan. De bezoeksters, ATC’65, speelde in een laag tempo en dat kwam goed uit voor Ter Leede zodat het gemakkelijk in de omschakeling een paar keer gevaarlijk eruit kan komen. Het levert een dot van een kans op voor Anouk van Haaster, maar een scherpe redding van de doelvrouw voorkomt de 1-0 voorsprong.

De stille fase breekt aan in de eerste helft en veel speelsters met kleine pijntjes op de grond voor behandeling. De zon en de bijkomende warmte die extra ontwikkelt op het kunstgrasveld veroorzaakt veel balverlies bij beide teams. Net voordat de kleedkamers opgezocht gaan worden prikt Lavinia Poku, uit een vrije trap, met de punt van haar schoen de 1-0. Er is grote opluchting omdat ondanks het prima spel over de eerste helft een beloning opgehaald kon worden.

Beide teams starten met dezelfde speelsters als in het eerste bedrijf en ATC’65 gaat sterk van start. De defensieve stellingen worden benaderd maar Ter Leede staat niets toe in deze fase. De wedstrijd wordt hier en daar fysiek benaderd en dat levert aan beide kanten de nodige wissels op die beide teams niet zwakker maken. Het gevoel heerste dat de bezoeksters geen vuist meer konden maken.

En zoals de voetbalwetten gelden, als je zelf geen afstand neemt van je tegenstander dat deze vaak toe kan slaan. Het gebeurde 12 minuten voor tijd uit een scrimmage rond de zestien waarbij de bal ingeschoten wordt maar halverwege getoucheerd is en zo onze doelvrouw Vreugdenhil kansloos achterlaat. De titelkansen zijn hiermee zeer gering aangezien koploper RKTSV haar wedstrijd winnend afsloot. Volgende week de regio derby om 12:00 uur uit tegen RCL.

Beloften Vrouwen spelen gelijk
Bron tekst website FC Twente

ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ter Leede. Vlak voor rust kwam de thuisploeg uit Sassenheim op voorsprong, waarna Judith Westervelt tien minuten voor tijd de eindstand op het bord zette.

Gelijkwaardig
De wedstrijd van zaterdagmiddag kende twee verschillende spelbeelden met een eerste helft waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden. Zowel qua balbezit als in het creëren van kansen gingen de teams gelijk op. Echt veel uitgespeelde mogelijkheden vielen er niet te noteren. Het eerste kleine gevaar aan Twentse kant kwam van Judith Westervel die een kopbal over het vijandelijke doel zag verdwijnen. Daarna kwam Josien Jansen via rechts goed door, maar haar schot vanuit het zestienmetergebied was een prooi voor de keeper van Ter Leede. De thuisploeg kon hier geen kansen tegenover zetten, maar ging toch met een voorsprong rusten. Enkele minuten voor de pauzewas het raak uit een vrije trap. De bal viel tussen de FC Twente verdediging en doelvrouw Danielle de Seriere. Hierbij werd één van de speelsters van Ter Leede uit het oog verloren die vervolgens  vrij kon intikken.

Herpakken
Een tegenvaller voor de Beloften van FC Twente, waar trainer Joost du Gardijn al rekening hield met een 0-0 ruststand. “We dachten met die stand de kleedkamer op te gaan zoeken, maar uit het niets keken we tegen een 1-0 achterstand aan. Maar de ploeg heeft zich goed herpakt.” En daarmee doelde de oefenmeester op het spel dat zijn team in de tweede helft op de mat legde. De bezoekers hadden na rust het overwicht en drukten Ter Leede steeds verder terug. ATC ’65 Da1/ Beloften FC Twente Vrouwen vergat echter dat overwicht in kansen uit te drukken.  Pas tien minuten voor tijd zorgde Judith Westervelt voor de gelijkmaker en tevens de eindstand met een van richting veranderd schot. Daarvoor hadSiri Worm haar ploeg ook al bijna langszij gebracht, toen ze vanuit een vrije trap de lat raakte.

Te weinig kansen
“Qua kansenverhouding waren we vandaag gelijkwaardig”, oordeelde Du Gardijn na afloop. “Ondanks ons overwicht in de tweede helft, hebben we te weinig afgedwongen om echte kansen te creëren. We kwamen goed door van achteruit naar het middenveld en de vleugelspelers, maar vervolgens lukte het ons niet om de vrije mensen te  vinden. Daarin moeten we ons verbeteren.”