DUITSLAND EUROPEES KAMPIOEN ONDER 17

Vanavond was dan eindelijk de finale van het EK O17 in Wit-Rusland. Spanje die de titel te verdedigen had nam het op tegen Duitsland. Het werd een spannend duel waar de landen behoorlijk tegen elkaar waren opgewassen. Duitsland wist net wat meer kansen te creëren maar kwam maar niet tot scoren en ook Spanje kreeg de bal niet tussen de palen in de reguliere speeltijd. Het werden dus penalty's die de beslissing moesten brengen. Dat de zenuwen mee geen spelen bleek wel uit het feit dat er aan beide kanten strafschoppen werden gemist. Uiteindelijk maakte Caroline Siems voor de Duitsland de beslissende penalty en mag Duitsland zich Europees kampioen O17 noemen.

Vanmiddag werd de wedstrijd gespeeld die de nummer 3 van het toernooi moest bepalen. Noorwegen en Engeland waren de verliezers van de halve finale en zo mochten zij vandaag het gevecht met elkaar aan gaan. In een gelijk opgaand duel kwam Engeland in de 8e minuut op 0-1 door een doelpunt van Niamh Charles, in de 52e minuut maakte de Noorse Sophie Haug de gelijkmaker, maar Engeland kwam alweer snel op voorsprong want in de 57e minuut was het dezelfde Niamh Charles die het beslissende doelpunt maakte en Engeland de 3e plaats bezorgde.

13-05-2016: Spanje en Duitsland finalisten EK 2016 O17 in Wit-Rusland. Vanmiddag werd de 1e halve finale gespeeld, deze ging tussen Spanje en Noorwegen. In de eerste helft waren beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd maar in de tweede helft pakte Spanje de eerste finaleplaats. Spanje kwam op 1-0 voorsprong en Noorwegen probeerde nog op gelijke hoogte te komen maar in de 71e minuut brak het Noorse verzet en kwam Spanje op 2-0, dit was de mokerslag voor het moegestreden Noorwegen want al snel volgde de 3-0 en de 4-0.
Om 18:00 uur begon de 2e halve finale tussen Engeland en Duitsland, dit duel begon rustig maar uiteindelijk werd het een erg spannend duel. In de 1e helft kwam Duitsland in de 29e minuut op voorsprong maar Engeland maakte het in de 31e minuut alweer gelijk. Duitsland kwam net na rust weer op voorsprong, in de 41e minuut was het raak maar Engeland kwam ook gelijk weer terug in de 42e minuut. Duitsland kwam daarna op voorsprong in 57e minuut, het werd toen 2-3, uiteindelijk maakte ze in de 70e minuut de 2-4. Engeland liet enorm veel veerkracht zien en er werd op het eind nog flink gewisseld om nog wat te forceren, in de 77e minuut kwamen ze weer dichterbij toen het 3-4 werd. In de allerlaatste minuut had Engeland nog een schot op de goal maar de Duitse keeper redde en zo bleef het 3-4 en gaat Duitsland de finale spelen tegen de titelverdedigster.

10-05-2016: Vandaag werden de laatste groepswedstrijden gespeeld en hiermee werd ook duidelijk welke landen zich gekwalificeerd hebben voor de halve finale van het EK O17 in Wit-Rusland. In groep A won Noorwegen met 2-0 van Wit-Rusland. Het gastland heeft hiermee dus alle wedstrijden verloren en maakt daarmee geen aanspraak op de halve finale. Noorwegen is met 6 punten 2e geworden en gaat de strijd aan met de nummer 1 van groep B. De andere wedstrijd in groep A ging tussen Servie en Engeland. Servie gooide alles in de strijd om het de Engelse meiden zo moeilijk mogelijk te maken. Met 4 gele kaarten en ook nog een direct rode kaart was het een behoorlijk heftig potje. Toch kon Servie niet verhinderen dat Engeland met 1-4 won en zo groepswinnaar wordt in groep A.
In groep B wist Duitsland zich als nummer 2 te plaatsen voor de halve finale, zij versloegen Tsjechie met 4-0 en pakken hiermee, nadat er eerst 2 keer gelijk werd gespeeld, de eerste volle 3 punten. Tsjechie heeft maar 1 punt gehaald tijdens dit toernooi dus voor hen zit het erop. Voor Duitsland werd er 2 keer gescoord door Vanessa Ziegler en ook 2 keer door Marie Müller. De 2e wedstrijd uit deze groep ging tussen Spanje en Italie. Italie moest winnen om nog aanspraak te maken op de 2e plaats maar zij verloren met 3-1 en zijn dus uitgeschakeld. Titelverdediger Spanje pakte ook deze keer de 3 punten en gaat als beste naar de halve finale met 9 punten.
De halve finales zien er als volgt uit: Engeland-Duitsland en Spanje-Noorwegen.

07-05-2016: De 2e wedstrijden van het EK O17 in Wit-Rusland werden vandaag gespeeld. In groep A won Noorwegen met 0-1 van Servie, opvallend was dat de Noorse Coach niet één keer wisselde in deze wedstrijd. Ook de 2e wedstrijd van gastland Wit-Rusland was er niet één om over naar huis te schrijven. Ze waren absoluut niet opgewassen tegem het veel sterkere Engeland, maarliefst 12 keer wisten zij te scoren.
In groep B won Spanje van Tsjechie met 0-1. Spanje pakt hiermee de koppositie in deze groep, ze hebben nu 4 punten. Italie en Duitsland kwamen weer niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Duitsland had gezien het aantal kansen zeker aanspraak gemaakt op de winst maar wist dus niet één kans te verzilveren.

04-05-2016:
Vandaag is het Europees Kampioenschap voor Onder 17-jarigen gestart. Helaas Nederland wist zich niet te plaatsen, maar zoals U gewend bent, zullen wij toch verslag doen van dit EK. Gastland Wit-Rusland opende tegen Servie maar liep gelijk tegen een fikse nederlaag aan. Servie pakte met 1-5 de eerste 3 punten. In dezelfde poule werd de topper tussen Engeland en Noorwegen gespeeld. Het werd een spannend duel waar Engeland eerst op een 2-0 voorsprong kwam maar zagen Noorwegen in 3 minuten tijd 2x scoren. In 69e minuut wist Engeland de winst alsnog binnen te slepen.
In poule B was de wedstrijd tussen Italie en Tsjechie. Italie had de meeste kansen maar kwam niet tot scoren en ook Tsjechie wist er geen binnen de palen te krijgen dus een 0-0 gelijkspel. Ook in deze poule was er een topper namelijk de wedstrijd tussen Duitsland en Spanje. Duitsland had verreweg de meeste kansen maar in de eerste helft werd er niet gescoord, na rust kwam Spanje in de 43e minuut op voorsprong. Een minuut later kwam Duitsland langszij en weer een minuut later scoorde Duitsland een eigen doelpunt. Pas tegen het einde van de wedstrijd wisten de Duitse meiden nog een keer te scoren waardoor de eindstand 2-2 werd.

15-04-2016: De loting is verricht voor het EK 2016 Onder 17 jaar te Wit-Rusland (Belarus). Helaas werd het Nederlandse team uitgeschakeld in de eliteronde. Het EK vindt volgende maand al plaatst. Het openingsduel is zelfs meervoudig kampioen Duitsland tegen meervoudig kampioen en houders van de titel Spanje! Deze 2 grootmachten zitten in dezelfde groep.

De poules zijn:

Groep 1: Belarus, Servie, Engeland en Noorwegen

Groep 2: Italie, Tsjechie, Duitsland en titelverdedigsters Spanje

28-03-2016: De weg naar het EK 2016 O17 te Wit-Rusland

De laatse 2 duels uit groep 6 zijn gespeeld. Engeland heeft zich geplaatst en Servie (ook uit groep 6) heeft zich geplaatst als beste 2e team. Naast thuisland Wit Rusland, Servie en Engeland plaatsten zich eerder al Duitsland uit groep 1, Spanje uit groep 2, Tsjechie uit groep 3, Italie uit groep 4 en Noorwegen uit groep 5.

Nederland Onder 17 is dus definitief uitgeschakeld, want de resultaten van Servie, Denemarken en Rep. Ierland waren beter dan die van Nederland.

Groep 6 - Servie (beste 2e)

22-03-2016: Ook in groep 2 zijn de kwalificatiewedstrijden voor het EK begonnen.  Denemarken en Noord-Ierland was daar de openingswedstrijd en de Deense meiden deden gelijk goede zaken door de 1e wedstrijd met 4-0 te winnen. Noord-Ierland was duidelijk een maatje te klein want ze creëerden niet één kans. Ook de wedstrijd tussen Spanje en Oekraine eindigde in 4-0. Spanje was veel te sterk voor Oekraine, die amper over de middenlijn zijn geweest. Spanje en Denemarken gaan samen aan de leiding.

21-03-2016:
Gisteren werden de laatste wedstrijden van Groep 4 gespeeld. Nederland won van Griekenland met 2-0 en Italie en Finland speelden gelijk. Italie heeft zich geplaats voor het EK in Wit-Rusland en Nederland moet afwachten want ook de beste nummer 2 gaat door. Er staan nog veel wedstrijden op het programma, uiterlijk 29 maart weten we meer.

In groep 1 werden vandaag de 2e wedstrijden gespeeld. Duitsland heeft de beste kans om naar het EK te gaan, ze wonnen vandaag ook de 2e wedstrijd, deze keer werd Rusland verslagen met 3-0. Voor Oostenrijk zag het er naar uit dat ze ook de 2e wedstrijd zouden gaan winnen maar in de extra tijd maakte Zwitserland nog gelijk. Met dit gelijke spel moet Oostenrijk de koppositie afstaan aan Duitsland.

In groep 3 troffen Tsjechie en Rep. Ierland elkaar, het duurde tot de 80e minuut voordat hier de beslissing viel, Tsjechie was duidelijk sterker dan de Ierse meiden maar kwam maar niet tit scoren tot ze dan uiteindelijk in de 80e minuut toch de bal tussen de palen kregen. De andere wedstrijd ging tussen Frankrijk en Hongarije. Frankrijk kreeg in de 20e minuut een penalty nadat de Hongaarse keeper een overtreding had gemaakt, de 1-0 was een feit. Deze stand bleef lang op het scorebord staan maar in de extra tijd verdubbelde Frankrijk de eindstand naar 2-0. Frankrijk gaat aan de leiding met een beter doelsaldo dan Tsjechie, ze spelen de laatste wedstrijd niet tegen elkaar, dus als ze beiden winnen dan gaat Nederland niet naar het EK en anders wachten we nog af.

19-03-2016:
De kwalificatiewedstrijden in groep 1 en 3 zijn ook begonnen. In groep 1 speelde Duitsland en Zwitserland tegen elkaar, de Duitse meiden hadden het heft in handen en kregen toch zeker 11 goede kansen om te scoren, Zwitserland daarentegen had eigenlijk geen enkele goede kans op een doelpunt. Duitsland won met 2-0. Ook tussen Oostenrijk en Rusland was het verschil groot. Oostenrijk won makkelijk met 4-0 en gaat nu aan de leiding in groep 1.

In groep 3 werd de wedstrijd tussen Frankrijk en Tsjechie gespeeld. Het werd een 1-1 gelijkspel maar Frankrijk had een grote kans om deze partij te winnen maar doordat er een penalty gemist werd moesten ze het doen met een teleurstellend gelijkspel. Tussen Hongarije en Rep. Ierland kwam eerstgenoemde op voorsprong maar wie het laatst lacht, lacht het best want Rep. Ierland ging er met de 1-2 winst vandoor. Rep.Ierland staat 1e in groep 3.

17-03-2016:
Vandaag de 2e groepswedstrijden in groep 3, de groep waar ook Oranje O19 ingedeeld is. Finland en Griekenland speelden al eerder op de dag. In de 70e minuut maakt de Griekse speelster Goula een overtreding in het strafschopgebied, dit heeft tot gevolg dat zij het veld moet verlaten en dat Finland een penalty krijgt. De strafschop wordt door Finland benut en zo wordt ook de eindstand bepaald, Finland wint met 1-0.
De wedstrijd van Nederland tegen Italie begon om 15:00 uur. Helaas is Nederland er niet ingeslaagd om het gastland te verrassen, want Oranje O17 verliest met 0-2. Het wordt nu een lastige taak om het EK nog te halen.

15-03-2016:
Nederland is goed begonnen aan de Eliterionde in Italie. Niet eerder wisten ze te winnen van Finland maar vandaag lukte dit wel. Het werd 0-2 voor de Oranje meiden. Vanmiddag stond de wedstrijd tussen gastland Italie en Griekenland op het programma. Italie won met 4-1, drie doelpunten vielen al in de 1e helft en na rust wist Griekenland ook een keer te scoren. Italie gaat nu aan kop in groep 4 met een beter doelsaldo dan Nederland. Donderdag treft Oranje O17 het gastland en wordt er om 15:00 uur afgetrapt.

14-03-2016
:Dinsdag starten de Oranje meiden van Onder 17 jaar hun Eliteronde in Italie.
Groep 5 ging al op 3 maart van start met een voortvarend resultaat voor Noorwegen. Een 6-0 overwinning op Schotland en die trent wisten de Noren te continueren door 0-4 Polen uit te schakelen en daarna Zweden met 6-0. Noorwegen dus poulewinnaar.

13-11-2015: Vanochtend heeft ook de loting plaatsgevonden van de 2e ronde voor het EK 2017 te Belarus voor Onder 17 jaar. Helaas zat Nederland in pot C en dat betekent dat zij in een sterke groep terecht is gekomen namelijk in groep 4 samen met Finland, Italie en Griekenland. De Eliteronde wordt voor Nederland eind maart in Italië gehouden, de exacte speeldagen worden op een later moment bekendgemaakt. Alleen de groepswinnaars en de beste nummer twee van de zes poules plaatsen zich voor het EK onder 17  dat in mei in Belarus plaatsvindt. Het gastland is automatisch geplaatst.

Potindeling loting 2e ronde:

Pot A: Germany, France, Belgium, Spain (holders), Finland, Sweden

Pot B: Italy, Republic of Ireland, Denmark, Austria, England, Norway

Pot C: Poland, Netherlands, Czech Republic, Ukraine, Iceland, Switzerland

Pot D: Russia, Serbia, Greece, Hungary, Scotland, Northern Ireland

28-10-2015: Op woensdag 28 oktober werden de laatste wedstrijden gespeeld voor kwalificatie voor de Eliteronde. In groep 10 speelden Noorwegen en Nederland gelijk wat inhoudt dat Noorwegen als beste in de groep is geeindigd. Nederland moest winnen om groepswinnaar te worden maar dat is helaas niet gelukt. Gastland Bulgarije won met 4-0 van Moldavie en mocht zo het toernooi toch nog afsluiten met een overwinning.

De allerlaatste wedstrijden van deze kwalificatieronde was in Groep 3. Portugal pakte de eerste 3 punten van deze kwalificatiereeks door de winst op Armenie. Spanje was te sterk voor Griekenland en maakte er 0-6 van.

Bye hadden Frankrijk en Duitsland

27-10-2015: Op 27 oktober is de beslissing gevallen in groep 11. Finland is hier groepswinnaar geworden na de 2-0 winst op directe tegenstander IJsland. Ook IJsland heeft zich gekwalificeerd voor de eliteronde. De andere wedstrijd tussen Faroer Eilanden en Montenegro werd een 1-3 overwinning voor Montenegro. Deze 2 landen zijn allebei uitgeschakeld.

25-10-2015:  Zondag kwam Groep 10 weer in actie, de groep waar ook Oranje O17 in zit. Nederland won met 0-8 van Moldavie maar dat was niet genoeg om de koppositie in de groep te pakken want ook Noorwegen won met 8-0 van Bulgarije. Noorwegen is nu groepshoofd met een beter doelsaldo dan Nederland. Dus Oranje zal woensdag moeten winnen om groepswinnaar te worden.
Ook werden er 2 wedstrijden gespeeld in Groep 3. Griekenland won ruimschoots van Armenie met 0-8 en Spanje versloeg buurland Portugal met 4-1. Ook in deze groep zal woensdag bekend zijn wie er groepswinnaar gaat worden. Spanje heeft aan een gelijkspel genoeg omdat ze een beter doelsaldo hebben.

24-10-2015:
Zaterdag werden er 2 wedstrijden in groep 11 gespeeld voor de kwalifactiie voor het EK 2016. IJsland won overtuigend van de Faroer Eillanden met 8-0. Montenegro verloor met 0-5 van Finland. IJsland en Finland zullen in de volgende wedstrijd uit gaan maken wie de groepswinnaar zal worden in deze groep. Beide landen hebben zich al gekwalificeerd voor de Eliteronde.

23-10-2015:
In groep 10 werden vandaag de eerste wedstrijden van het minitoernooi gespeeld. Dit is de groep waar ook Oranje O17 actief is. Nederland won met 6-0 van Bulgarije maar deze uitslag had veel groter kunnen zijn gezien het aantal kansen ze kregen. De andere wedstrijd werd ruimschoots door Noorwegen gewonnen, Moldavie werd met 14-0 verslagen. In Groep 3 stonden Spanje en Armenie tegenover elkaar, de Spaanse meiden waren een maatje te groot, zij wonnen met 9-0. De andere wedstrijd uit deze groep ging tussen Griekenland en Portugal, de winst ging toch wel enigzins verrassend naar Griekenland.

22-10-2015: Vandaag werden de eerste wedstrijden gespeeld in Groep 11. De Faroer Eilanden kwamen flink tekort tegen Finland, de eindstand werd 11-0 met daarbij geen enkele kans voor de Faroer Eilanden. Het verschil tussen IJsland en Montenegro was iets minder groot, deze werd met 3-0 gewonnen door IJsland. Qua gele kaarten was Montenegro duidelijk de winnaar, ze moesten maar liefst 4 keer op het matje komen bij de scheidsrechter. Gisteren 21-10-2015 is in Groep 9 de beslissing gevallen, Zwitserland en Servië hebben zich beiden geplaatst voor de volgende ronde. Groep 1 is ook ten einde, met als groepswinnaar Rep. Ierland en nummer 2 Oekraine. Nog bezig zijn groep 3 en 11. Nederland start vrijdag in groep 10.

20-10-2015:Groep 8 is Zweden groepswinnaar geworden. Laatste duel met Rusland werd met 2-0 gewonnen. Rusland werd 2e in deze poule en kwalificeert zich ook voor de Eliteronde.

In groep 9 een verrassende nederlaag voor Zwitserland, verlies tegen Slovenie!

17-10-2015: Groep 9 startte vrijdag met een winstpartij voor Zwitserland en Servie. Groep 2 werd gewonnen op vrijdag door Oostenrijk. Runner up werd Schotland, al behaalde die slechts 4 punten uit de 3 wedstrijden.

15-10-2015: Deze week worden er veel wedstrijd gespeeld voor kwalificatie voor het EK 2016 in Wit-Rusland. In groep 1 werden vandaag de eerste wedstrijd gespeeld en Turkije gaat daar aan kop na de winst op Andorra met 5-0. Rep. Ierland staat 2e op doelsaldo, zij wonnen van Oekraine met 3-0.
In groep 7 viel vandaag de beslissing. Ondanks dat Hongarije met 0-1 van Denemarken verloor hebben beide landen zich gekwalificeerd voor de volgende de ronde. Hongarije had al genoeg punten voorsprong  op Wales en Israel. Wales won overigens met 4-0 van Israel.

13-10-2015: Oostenrijk gaat op kop in groep 2 na de winst op Kazachstan. Schotland haalt ook 3 punten nadat het de vorige wedstrijd gelijk speelde won het vandaag van Letland.
Denemarken wint haar 2e groepswedstrijd in groep 7 van Wales. Eerder versloegen zij Israel met 5-0, die nu ook van Hongarije verliest. Hongarije en Denemarken allebei door naar de Elite ronde, onderlinge wedstrijd moet uitmaken wie er groepswinnaar gaat worden.

Groep 8 startte maandag met overwinningen voor Zweden en Rusland.

12-10-2015: Groep 2 begon met een verrassend gelijkspel voor Schotland tegen Letland. Oostenrijk wist met 2-0 van Kazachstan te winnen. Vandaag en deze week meer EK kwalificatie wedstrijden.

07-10-2015
: Groep 4 is ook ten einde gekomen met een gelijkspel voor Polen tegen Engeland, wat niet voldoende was voor de Poolse meiden om de nummer 1 positie in handen te nemen. Engeland wordt dus groepswinnaar met runner up Polen.

05-10-2015: Groep 5 en 6 zijn klaar met de 1e ronde kwalificatie 2016 voor Wit-Rusland. Zowel Italie als Belgie hebben allebei de drie groepswedstrijden winnend afgesloten. Runner up in groep 5 is Noord-Ierland geworden en in groep 6 Tsjechie. De 4 landen hebben dus de Elite ronde bereikt.

02-10-2015: Belgie scoorde slechts 1 goal tegen Azerbadjan. Nu zullen zij in hun laatste groepsfase tegen Tsjechie moeten winnen want die wisten er 13 te scoren tegen Georgie.

Engeland wist er ook 13 in te prikken tegen Kroatie in groep 4. Polen maakte er 10 tegen Estland. Het is dus duidelijk dat het tussen deze 2 landen gaat wie de groepswinnaar gaat worden.

30-09-2015: De 1e kwalificatie ronde voor het EK 2016 onder 17 jaar is van de week begonnen met groepen 5 en 6. In groep 5 leidt Italie de ranglijst door 2 maal winst op Bosnie Herzegovina en Macedonie. Noord-Ierland speelde verrassend gelijk tegen Bosnie Herzegovina.

In groep 6 schoot onze buren Belgie met scherp tegen Georgie. Er werd maar liefst 15 maal het net getroffen.

19-11-2014: Loting 1e kwalificaie ronde
Vandaag was er tot slot ook nog de trekking voor de eerste ronde van het EK 2016 O17 in Wit-Rusland. Het duurt nog even maar het is altijd fijn om te weten tegen welke teams Nederland het op moet gaan nemen. 44 Teams zaten in de balletjes en die werden verdeeld over 11 groepen. Oranje O17 is in groep 10 terecht gekomen en zal als tegenstanders Noorwegen, Moldavie en Bulgarije treffen. Frankrijk en Duitsland hebben een bye tot de eliteronde en Wit-Rusland heeft een bye tot de finale omdat het het gastland is