Wedstrijdverslag: FC Gelre - Drachtster Boys | Ronde 11 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Gelre - Drachtster Boys
4 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 november 2012

Verslag van FC Gelre
Door Inge Bezemer

De wedstrijd die vanavond gespeeld werd was voor beide teams belangrijk om bovenin mee te kunnen blijven draaien. FC Gelre wat op een 5e plaats staat ontving in Wehl Drachtster Boys welke op dat moment op de 3e plaats van de ranglijst stond.

In het begin van de wedstrijd een beter FC Gelre dat de meeste kansen creƫerde en Naomi Toussaint schoot van een afstand de 1-0 binnen voor FC Gelre. In de 8e minuut van de eerste helft werd de 2-0 binnen geschoten door Wendy Tiemes, dit na combinatiespel met Linda Tiemes waardoor FC Gelre haar voorsprong vergrootte. Aan het einde van de eerste helft zette Drachtster Boys meer druk en was het betere team, deze kansen werden niet benut.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, het was Vera Veelers van Drachtster Boys die in de 9e minuut de 2-1 scoorde. Vervolgens kort na deze treffer kreeg Vera Veelers haar 2e gele kaart vanwege een handsbal en moest het veld verlaten. Aanvoerder en keepster Teunie Bosma van Drachtsters Boys moest ook het veld verlaten vanwege commentaar op de scheidsrechter. Wendy Tiemes van FC Gelre hield haar hoofd koel en scoorde de penalty voor FC Gelre waardoor deze haar voorsprong vergrootte en het 3-1 voor FC Gelre was. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Esther van Toledo die nog een keer scoorde voor Drachtster Boys wat de stand op 3-2 bracht. Gelijk na de aftrap zette FC Gelre de aanval in en scoorde Naomi Toussaint haar tweede doelpunt voor FC Gelre, dit bracht de stand op 4-2 voor de thuisclub wat tevens de uiteindelijke einduitslag was in dit duel.

Het was een strijd van beide teams die allebei graag wilden winnen, maar waarbij FC Gelre aan het langste eind trok. Het publiek van beide teams was er erg bij betrokken, dit omdat het een spannende wedstrijd was.

Verslag van Drachtster Boys
Door Conny Oosting-Wildeboer

Drachtster Boys onterecht bestraft

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys in Wehl tegen de kampioen van vorig seizoen FC Gelre. Na het verlies van vorige week tegen koploper Os Lusitanos stond er een getergd Drachtster Boys aan de aftrap.

Drachtster Boys had een goede start. Ze begonnen feller en scherper dan de afgelopen wedstrijden. Maar ook FC Gelre had een goede start. De eerste echte kans was dan ook voor de thuisclub. Wendy Tiemes gaf de bal voor, maar deze werd bij de tweede paal gemist. Even daarna leek er een overtreding te worden gemaakt op Vera Veelers, maar de scheidsrechter besliste dat het een intrap werd voor FC Gelre. Frederique Smit profiteerde van dit moment. Omspeelde Vera Veelers en schoot verassend de bal tussen de benen van Teuny Bosma door. 1-0. Even later ging Janneke Vellema in de fout. Een snelle counter van Gelre eindigde in een slap schot van Linda Tiemes, maar deze bal glipte Teuny Bosma door de handen. 2-0. Drachtster Boys herstelde zich wel. Zo schoot Esther van Toledo keihard op de paal en wist de goed keepende Jantien Wanrooij een bal van Kim Gall uit de korte hoek te halen. Ook de twee 10-meter ballen die FC Gelre tegen kreeg pareerde Jantien Wanrooij. Zo was de ruststand 2-0.

De tweede helft begon met een misser van de doorgebroken Wendy Tiemes. Uit de counter die daarop volgde, schoot Esther van Toledo in het zijnet. Daarop volgde nog diverse kansen voor Drachtster Boys, maar de bal leek er niet in te willen. Zo was er opnieuw een bal op de paal van Esther van Toledo en in de rebound redde Jantien Wanrooij op het schot van Sylvia van der Geest. Uit een corner door Brenda Eefting wist Vera Veelers halverwege de tweede helft de aansluitende treffer te maken door de bal door de benen van Jantien Wanrooij te schieten. 2-1. Daarna volgde een cruciaal moment in de wedstrijd. Vera Veelers kreeg geel voor een lichte overtreding. De vrije trap die daarop genomen werd door Linda Tiemes kwam op de vingertoppen van Janneke Vellema, die in de muur haar hoofd probeerde af te schermen. De scheidsrechter constateerde echter wat anders en gaf Vera Veelers haar tweede gele kaart, waardoor ze met rood de zaal werd uitgestuurd. Aanvoerder Teuny Bosma en andere speelsters probeerden aan de scheidsrechter duidelijk te maken dat hij de verkeerde speelster bestrafte met geel, waarop hij direct rood gaf aan keepster Teuny Bosma. In het tumult die daarna ontstond moest ook Cor Kramp de zaal verlaten. De penalty die nog genomen moest worden door Wendy Tiemes kon niet gestopt worden door de invallende keepster Kim Gall. Nadat de resterende tijd met een man minder uitgespeeld werd, ontstond er weer wat rust in het veld. Drachtster Boys had nog 9 minuten om wat aan de stand te doen. Er waren nog wel kansen voor Drachtster Boys en zelfs een aantal 10-meter ballen, maar Jantien Wanrooij stond andermaal in de weg. In de laatste minuut kon Esther van Toledo de 3-2 binnen schieten, maar gelijk na de aftrap schoot FC Gelre raak. Hierdoor werd de eindstand 4-2.

Volgende week speelt Drachtster Boys opnieuw uit. Dan tegen de hekkensluiter van de Eredivisie AORC/Lebo Vastgoed in Amsterdam. Vrijdagavond 7 december is de bekerwedstrijd thuis tegen Extudiantes.

Locatie: Sporthal Beatrixcentrum te Wehl

Scheidsrechters: L.G. Ras, R. de Visser
Tijdwaarneming en secretaris: W. Jansen

Doelpunten:
FC Gelre: Naomi Toussaint (2x), Wendy Tiemes (2x)
Drachtster Boys: Vera Veelers, Esther van Toledo

Opstellingen

FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Anke Kaal, Wieke Wassink, Celine Ewes, Salina de Kok, Joop Koers (coach)