A+ R A-
Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - FC Gelre | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FSG/Gezien.nl - FC Gelre
6 4
(4 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 02 maart 2012
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Verslag van FSG
Via Petra van Zandvoort

Goede eerste helft levert FSG drie punten op

In competitieronde 16 van de Eredivisie Zaalvoetbal ontvangt FSG in de Stadssporthal in Sittard FC Gelre uit Wehl. Beide teams hebben dit jaar nog niet verloren. FC Gelre, de nummer drie van de competitie, kan bij winst de koppositie pakken. Ook FSG is bezig aan een goede reeks en is vanavond vastbesloten het gaatje met de top vier verder te verkleinen.

Coach Paul Beckers heeft een smalle selectie tot zijn beschikking. Het team van FSG heeft te maken met de nodige blessures en begint aan de wedstrijd met Mariëlle Janssen, Shirley Kocacinar, Rian Geelen, Lianne Esseling en Vivian van Wijk. Het is FC Gelre dat voortvarend van start gaat en al in de eerste minuut een serieuze doelkans laat aantekenen. De bal wordt echter gepakt door FSG-keepster Vivian. FSG is dan direct bij de les en neemt het initiatief over. De meiden bouwen de aanvallen rustig op en zakken goed terug bij balbezit van Gelre. In de vierde minuut valt de 1-0 wanneer Lianne, gepositioneerd in de punt van de aanval, de bal goed aanneemt en kan terugleggen op de inkomende Mariëlle. Zij weet de bal over de lijn te frommelen. Nog in dezelfde minuut heeft Gelre de gelijkmaker op de schoen, maar Vivian weet weer redding te brengen. Een minuut later werkt Mariëlle de bal opnieuw over de lijn na een goed opgezette aanval van Shirley en Lianne. De 2-0 is dan een feit. Naast kansen voor Shirley en Rian weet ook Gelre het nodige te creëren. Het team breekt vaak snel uit, maar is niet verrassend genoeg om de kansen in doelpunten om te zetten. Keer op keer vinden zij de sterk keepende Vivian op hun weg. In de negende minuut laat Rian het derde FSG-doelpunt aantekenen. Zij rondt een mooie aanval van Shirley en Kelly Theunisse knap af. Met de 3-0 voorsprong op zak is het dan zaak voor FSG om bij de les te blijven. In die fase dringt Gelre aan en dat resulteert in de twaalfde minuut in de 3-1. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld wordt door Celine Ewes hard rechts ingeschoten. Enkele minuten later brengt Kelly het doelpuntenverschil weer op drie. Met een hard schot in de rechterbovenhoek tekent zij de 4-1 aan. In de laatste minuten van de eerste helft gaat het spel op en neer en beide teams zijn in fases de bovenliggende partij. De gevaarlijkste kansen zijn echter voor het ijzersterk spelende FSG.

De tweede helft start chaotisch. Binnen twee minuten krijgt FSG drie overtredingen op hun naam. Deze leveren echter niets op voor Gelre, dat in dezelfde minuut ook een goed uitgespeelde aanval ziet eindigen met een bal op de lat. Hoewel FSG in de eerste fase van de tweede helft onder druk staat, weten zij, in tegenstelling tot Gelre, wel tot scoren te komen. In de vierde minuut vindt Rian het doel na een snelle uitbraak van Kelly en Shirley: 5-1. Twee minuten later volgt het zesde doelpunt wanneer opnieuw Rian een vlot uitgevoerde aanval hard afrondt. Een vrije trap van Lianne levert helaas niets op. Gelre voert de druk dan op. Hun tweede doelpunt valt in de twaalfde minuut uit een razendsnel uitgevoerde aanval. FSG speelt in de tweede helft beduidend slordiger en verzuimt bij tijd en wijle in te zakken. Dit levert in de slotfase van de wedstrijd nog twee doelpunten op voor Gelre. De winst komt echter niet meer in gevaar. Kelly is nog dicht bij haar tweede doelpunt en Lianne weet helaas een 10-meter trap niet te verzilveren. De eindstand blijft dan ook 6-4. De uitstekende eerste helft van FSG bleek voldoende om de drie punten in Sittard te houden.

Door de winst van directe concurrent Pernis zakt FC Gelre hiermee een plaats op de ranglijst. FSG verkleint het gaatje met de top vier en heeft nog steeds alle reden naar boven te kijken. Volgende week vrijdag staat voor FSG het uitduel tegen Plubos in Alkmaar op het programma.