Wedstrijddatum: zaterdag, 01 september 2012

doelpunt Min. 18 ::<br />Marieke Ottele, van
geel Min.  ::<br />Kirsten Kranenburg doelpunt Min. 30 ::<br />Willeke Pater

geelKirsten Kranenburg

Verslag van RKHVV
Door Anke Elbers

Op de eerste dag van september treedt RKHVV voor de eerste competitiewedstrijd aan tegen DTS uit Ede. Beide teams spelen dit jaar voor het eerst in de topklasse.

In de 9e minuut van de wedstrijd geeft Arte Brueren een goede bal op Suus Daniels aan de rechterkant. Suus Daniels krijgt de bal voor de goal en via een verdediger van DTS Ede valt de bal bijna in eigen goal.

RKHVV blijft druk zetten en in de 12e minuut breekt Marieke van Ottele door de verdediging. Ze gaat behendig voorbij de keeper, maar wordt dan neergehaald. Dit had duidelijk een rode kaart moeten zijn, maar de scheidsrechter geeft de keeper (of de speelster?) van DTS slechts een gele. In de 16e minuut laat DTS wat van zich zien. De bal wordt diep gegeven en valt over de verdediging van RKHVV heen. Keeper Anne Garretsen is oplettend en komt haar doel uit. De aanvaller van DTS gaat hard door en raakt met gestrekt been hard de (gelukkig goede) scheenbeschermers van Anne. Dit was zeker een kaart waard, maar er werd enkel een vrije trap gegeven.

In de 19e minuut opent dan toch RKHVV de score via Marieke van Ottele. Arte Brueren geeft een diepe bal op Marieke van Ottele, die op haar beurt de verdediging makkelijk opzij zet en goed binnenschiet (1-0).

Na nog wat aanvallen en druk zetten van RKHVV komt DTS er in de 30e minuut uit via een counter. De snelle spits overbrugt een grote afstand en schiet voorbij Anne Garretsen (1-1).

Na de rust heeft RKHVV duidelijk meer balbezit en is het achterin wat rustiger. In de 60e minuut komt Carolien Filippo in het veld voor Ellen Vermeulen en in de 70e minuut verlaat Jodie Heijink het veld voor nieuweling Geke Schuurman. Carolien Filippo heeft nog een aantal mooie acties in huis, dit leidt enkel tot een afstandschot en wat kleine kansjes. Suus Daniels krijgt nog een kopkans op aangeven van Carolien Filippo, maar deze gaat net naast. RKHVV blijft aanzetten en verdient een doelpunt, maar helaas valt deze niet. Na 90 minuten is de stand nog steeds 1-1 en de punten worden dus gedeeld. RKHVV kan zich op gaan maken voor de eerste uitwedstrijd in de Topklasse tegen ATC’65.

Verslag van DTS Ede
Door Eveline Zech

Eindelijk was afgelopen zaterdag dan het lang naartoe geleefde debuut in de Topklasse voor de DTS vrouwen. Op deze warme middag werd in Huissen om  15.30 uur afgetrapt tegen RKHVV. Deze ploeg is geen onbekende voor DTS, aangezien er in de afgelopen jaren al regelmatig tegen hen is geoefend. Maar nu ging het om het echte werk en stonden er wél dure punten op het spel.

De Edese vrouwen begonnen fel aan de wedstrijd, maar de organisatie liet nog te wensen over. Hierdoor wist de thuisploeg het de Edese defensie met vlagen moeilijk te maken. Maar aan de andere kant wist DTS ook de Huissense verdediging op de proef te stellen. Het ontbrak echter meestal aan de scherpte van de laatste pass. RKHVV, de promovendus die vorig seizoen nog kampioen werd in de zondag hoofdklasse, ging meer druk zetten, wat resulteerde in de openingstreffer in deze eerste competitiewedstrijd. In de 18e minuut kon Marieke van Ottelo alleen op keepster Claire Bakkum af en liet de bal onderin het net verdwijnen: 1-0. De wedstrijd was een half uur oud toen de stand weer op gelijke hoogte werd gebracht. Rechtsback Petra Boersma schakelde goed om na een aanval van de tegenpartij en gaf een diepe bal op Willeke Pater. De spits ging linea recta richting vijandelijk doel en schoot de 1-1 beheerst in de verre hoek. Het laatste kwartier van de eerste helft ging het spel op en neer, maar wist geen van de ploegen voor echt gevaar te zorgen.

Na de verkoeling in de kleedkamer te hebben opgezocht, betraden de ploegen het veld weer voor de tweede helft.  DTS stond qua organisatie goed, maar moest flink aan de bak om het aanvallende RKHVV te bedaren. De thuisploeg had de beste kansen op een voorsprong, maar maakte hier geen gebruik van. De bezoekers vormden een goed verdedigend collectief. Dit ging ten koste van het aanvallende gedeelte, want voor echt groot gevaar wist de ploeg van trainer Bert Beerdsen niet meer te zorgen. En dus mocht de ploeg niet ontevreden zijn toen de scheidsrechter het na 90 minuten voor gezien hield.

Dankzij de goede instelling en met vlagen ook goede combinaties van de Edese vrouwen, heeft de ploeg haar eerste punt binnen weten te halen. Komende week gaat DTS zich richten op de tweede competitiewedstrijd, welke in eigen huis zal plaatsvinden.  Op sportpark Inschoten zal aanstaande zaterdag 8 september 2012 om 15.00 uur worden afgetrapt tegen RCL, dat vorig seizoen op een mooie 4e plek in de Topklasse is geëindigd. Ook RCL staat momenteel op 1 punt na een 1-1 gelijkspel tegen Be Quick’28.

Locatie: Huissen, sportpark “De Blauwenburcht”

Opstelling RKHVV:
Anne Garretsen, Diede Baghus, Renee de Vries, Anke Elbers, Marieke Peters, Arte Brueren, Marieke van Ottele, Roxanne v/d Rhee, Ellen Vermeulen (Carolien Filippo), Suus Daniels, Jodie Heijink (Geke Schuurman)

Opstelling DTS:
Goal:   Claire Bakkum;
Verdediging:  Larissa Libosan; Kirsten Kranenburg; Anne-Meike Overduin (70’ Cynthia de Geus); Petra Boersma-van Rossum;
Middenveld:  Eveline Zech; Merlin te Wilt; Serena Suitela; Annelies Oomen;
Aanval:  Linda Helbling; Willeke Pater