Wedstrijdverslag: PSV - VV Alkmaar (voorheen Telstar) | Ronde 15 | Eredivisie Veld 2016-2017

Door Stefan Versteeg

Op deze regenachtige, zaterdagmiddag op de Herdgang, te Eindhoven waarbij de NOS ook aanwezig was, speelden de vrouwen van PSV tegen SC Telstar. Dit duel wordt samengevat en uitgezonden op NPO 1.

Telstar begon sterk aan het duel en zette PSV gelijk goed onder druk. PSV wist zich hieronder goed uit te voetballen. Telstar kreeg een aantal kansjes maar deze werden gepareerd door de keepster van PSV, Angela Christ.

Na ruim 23 minuten krijgt PSV een aantal enorme kansen op de openingstreffer. Sisca Folkertsma schuift de bal net voor het doel langs, een variant van een vrije trap met Vanity Lewerissa loopt maar net goed af voor Telstar. Maar voor het half uur wordt de score geopend door een schitterende actie van Lewerissa en deze wordt afgewerkt door Nadia Coolen. Daarna begint PSV pas écht te voetballen.

Ruim een half uur gespeeld te hebben verdubbelt PSV de score. Vanuit een heerlijke vrije trap, schiet Myrthe Moorrees de 2-0 op het scorebord. PSV zit op rozen.

Vlak voor rust, met 1 minuut extra tijd, wordt Lewerissa gevloerd en PSV krijgt een strafschop. Hierbij krijgt de aanvoerster van Telstar Sharon Kok een gele kaart. Deze wordt koeltjes binnengeschoten door Moorrees.

PSV met een 3-0 voorsprong de rust in.

Telstar begint wederom sterk aan het begin en krijgen ook kansen op de 3-1, 3-2. Maar het zou niet lukken voor de vrouwen uit Velsen.

Moorrees is op zoek na haar hattrick. Een vrije trap van ongeveer dezelfde afstand, als de eerste, wordt maar nét overgeschoten, op het dak van het doel.

Angela Christ houdt PSV toch nog goed op de been en houdt de nul. Door een goede inzet via een vrije trap houdt Christ haar doel schoon.

Een kwartier voor tijd wordt de eindstand op het bord gezet door Aniek Nouwen. Vanuit een corner frommelt de bal zich over de doellijn.

PSV boekt een belangrijke overwinning. Door deze overwinning komt PSV 9 punten los met Telstar en lijkt het gat geslagen. Door het betere doelsaldo zou je kunnen zeggen dat het 10 punten zijn, aldus Vuckovic.

Eindstand: 4-0

Bijzonderheid: NOS filmde de wedstrijd die later werd uitgezonden als samenvatting.

1-0 Nadia Coolen (Vanity Lewerissa)

2-0 Myrthe Moorrees

3-0 Myrthe Moorrees

4-0 Aniek Nouwen

Opstellingen: PSV: Christ, Sanders, Akkerman, Coolen (70' van Schijndel), Moorrees, Folkertsma, Lewerissa (45' van de Wetering), Nouwen, Mourmans, Kuipers (79' Susanna), Koopmans

Telstar: Steen, J. Duppen, Ursem, Kok (45' Wuring), van der Velden (87' A. Duppen), A. Visser, Snoeijs, Roof, Bakker, J. Visser, Hopman (45' Baarda)

Gele kaarten: Sharon Kok (Telstar)