Wedstrijdverslag: Pernis - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Wendy Rietveld

Met het altijd lastige duel tegen FSG in het vooruitzicht mocht Pernis vandaag aantreden tegen hekkensluiter AORC uit Amsterdam. Een goede gelegenheid om vertrouwen op te doen en het eigen spel te verbeteren, maar van onderschatting mocht geen sprake zijn. Het team van coach Fien Timisela is jong en talentvol en zou het de Rotterdamse formatie weleens lastig kunnen maken.

In de eerste vier minuten speelden beiden ploegen rustig en was het vooral aftasten wat de tegenstander ging doen. Het was Rochella Becker die de wedstrijd openbrak toen Suzanne Bakker de bal wist te onderscheppen en de spits van Pernis op maat bediende. Deze 1-0 smaakte naar meer en daar ging de thuisploeg ook naar op jacht. Suzanne Bakker en Arlette Almeida probeerde beiden twee keer van afstand om Margriet Kempenaar te verschalken maar zonder succes. Edwina Buitenman raakte namens Pernis de paal en aan de andere kant greep de 15-jarige debutante Bianca Troost tot twee keer toe goed in op schoten van Felicia Maka. Na elf minuten spelen wist Edwina Buitenman Samira Elbiyar te vinden die de bal al glijdend het doel in schoof. Nog geen minuut later had Bianca Troost een katachtige redding in huis op een pegel van Kaoutar Oulad Youssef en kreeg Lenie Mendes Fernandes ook een goede mogelijkheid, maar schoot voorlangs. Vlak voor de rust was het Arlette Almeida met een rush over links die de bal neerlegde voor Rochella Becker die net een stap tekort kwam om af te maken. De slotminuut van de eerste helft was voor diezelfde Rochella die twee keer goed afrondde na een individuele actie en Pernis zo naar een comfortabele 4-0 voorsprong schoot.

Verwacht werd dat Pernis in de tweede helft door zou drukken en de score uit zou breiden. Ze kregen hiertoe direct al twee kansen maar Lenie Mendes Fernandes wist het net niet te vinden na een combinatie met Samira Elbiyar en ook laatstgenoemde vond keepster Margriet Kempenaar op haar weg. Het waren echter de gasten die brutaal de touwtjes in handen namen en het overwicht hadden.
Ilja van der Deure en Samantha Revet werden afgestopt door Bianca Troost en Ilja schoot ook nog een keer hard over. Kaoutar Oulad Youssef wist via een goed uitgespeelde aanval wel de Pernis goalie te verschalken en tekende hiermee voor de verdiende eretreffer voor AORC. Waar Pernis niet goed speelde, kreeg het wel nog kansen. Lenie Mendes Fernandes schoot voorlangs na een 1-2 met Suzanne Bakker en Arlette Almeida zag haar schot gestopt worden door de keeper. Met nog drie minuten te spelen een hele grote kans voor de thuisploeg waarbij Viviënne Knegtmans staande op de doellijn de bal uit de kluts ontving, maar deze op onverklaarbare wijze toch weg gewerkt kon worden door AORC. In een poging alsnog de bal te heroveren werd Viviënne getrapt en ging naar de grond maar de arbiters zagen hier geen penalty in. Pernis bleef drukken, Francisca Schols raakte de paal en ook Rochella Becker kreeg nog een kans maar probeerde een schot van Suzanne Bakker te mooi achter het standbeen van richting te veranderen wat mislukte. De 5-1 viel wel een halve minuut voor tijd toen Suzanne Bakker een lange bal speelde op Rochella Becker die door een verkeerde inschatting van Margriet Kempenaar zo het doel in stuiterde. Tien seconden later wederom een hard schot van Suzanne die door medespeelster Rochella vlak voor het doel geblokt werd.

Vandaag kwam Pernis weg met het vertoonde spel en pakte het zoals verwacht mocht worden drie punten, maar het besef is er dat volgende week in Sittard een andere tegenstander in een andere sfeer wacht.