Wedstrijdverslag: Ter Leede 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 9 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 05 november 2011

geel

Verslag Ter Leede
    Door Salman Khawaja

Ter Leede Dames 1 onverdiend verloren

De Dames 1 van Ter Leede heeft onder toeziend oog van 60 toeschouwers haar 5e thuiswedstrijd tegen Ste.Do.Co met 1-2 verloren. Op sport park Roodemolen werd voortvarend gestart met veel balbezit en druk op de helft van de tegenstander. Het verstoord daarmee de opbouw van de ploeg uit Hoornaar maar het echte vizier staat nog niet scherp. De bezoeksters hadden hier geen problemen mee omdat het al met een tactisch plan het veld in ging om te reageren in plaats van het initiatief te nemen. Uit één van de twee spaarzame reactie momenten in de eerste helft, om zijlen de bezoeksters het buitenspel en nemen een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft een bombardement van mogelijkheden en kansen op het doel van Ste.Do.Co maar de doelvrouw pareert alle ballen. Een vrije trap van aanvoerster Monica Hoogendam krijgt net niet genoeg snelheid om de bal in de verste hoek te krijgen. Doordat de doelvrouw zo enthousiast haar doel schoon weet te houden, raapt zij een bal op die door haar medespeelster terug is gespeeld. Nadat de vrije trap is toegekend en de muur op een virtuele afstand is gezet, volgt een snoeihard hard schot richting het dak van het doel. Helaas voor ons en voor een speelster van Ste.Do.Co krijgt zij de bal vol in haar gezicht en moet onder begeleiding de nodige tien seconden nemen om terug te komen in de wedstrijd.

Toch lukt het nog voor de ploeg van trainer-coach Rene Bouma om de gelijkmaker te produceren. Een voorzet van Manon Micka wordt zowel door onze spits Lavinia Poku en de doelvrouw van Ste.Do.Co gemist en beland zo in het lege doel, 1-1. De mouwen worden nog verder opgerold en met een frisse wissel erbij probeert Ter Leede de winst naar zich toe te trekken, maar de doelvrouw blijft ook in deze fase een sta in de weg.

Helaas wordt bij balbezit op de helft van de tegenstander de bal ongelukkig verloren en uit de directe pass die hieruit volgt, wordt gretig gebruik van gemaakt en komt met nog 2 minuten officiële tijd wederom op voorsprong. In de resterende minuten lukt het Ter Leede niet om er een gelijkspel eruit te slepen en feliciteert de tegenstander met de winstpartij.
    Het verlies komt enigszins zuur aan omdat de uitslagen in de top 5 bij winst van Ter Leede zeker gunstig waren geweest. Het grote pluspunt is dat nummer 2 tot en met 5 hierdoor ongewijzigd blijft. We gaan in ieder geval met het nodige zelfvertrouwen naar Kerkrade om daar aan te treden tegen koploper RKTSV.

Verslag Ste.Do.Co.
    Door Judith de Keijzer en Sanne Brand

Ste.Do.Co krijgt eindelijk wat het al wekenlang verdient

Om exact half drie begon de wedstrijd tussen de dames van Ter Leede en Ste.do.co op veld twee. De entourage om de wedstrijd, mede door het thuis spelen van de mannen van Ter Leede, beloofde veel. Na een korte uitleg van de scheidsrechter dat hij geen commentaar duldde de gehele wedstrijd, klonk het eerste fluitsignaal. Beide teams begonnen fel aan het duel. In de vijfde minuut was het eerste gevaar van Ter Leede al daar. Een corner werd ingekopt, maar gelukkig voor Ste.do.co redde keepster Sharon Schoonderbeek.

Al in de zesde minuut gaf de goed spelende Denise van Gessel een mooie steekpass op Daniëlle Vermeulen. Hoewel de grensrechter zijn vlag omhoog hield als teken voor buitenspel, nam de scheidsrechter zijn eigen beslissing. Daniëlle bleef een op een met keepster Jennifer Vreugdenhil koelbloedig en de 1-0 voor Ste.do.co was een feit. In de tiende minuut kreeg Liza van der Most een cadeautje. Een verdedigster van Ter Leede gaf de bal prompt in de voeten van Liza, alleen vergat zij het cadeautje uit te pakken. Haar schot was wel gevaarlijk, maar de keepster van Ter Leede kon nadat de bal door haar benen glipte toch redding brengen.

Na een half uur spelen raakte Merel van Dongen in een ongelukkig duel met Renate Vos geblesseerd aan haar enkel. Zij moest het veld verlaten. Daardoor kwam Ter Leede een aantal minuten met tien speelsters te staan. Ste.do.co kreeg vele kansen met Daniëlle Vermeulen, Liza van der Most en Sanne Brand maar kon niet profiteren van de overtalsituatie. Er kwamen ook nog wat kansjes voor Ter Leede, maar tot aan de rust bleef de 1-0 staan.

In de tweede helft kwamen de rood-gelen beter uit de kleedkamer. In de 55e minuut pakte keepster Sharon in een wirwar van speelsters een terugspeelbal per ongeluk in haar handen. Een indirecte vrije trap voor Ter Leede binnen de zestien meter was het gevolg. Lavina Poku schoot hard, maar wel in het gezicht van Ste.do.co aanvoerster Aniek Laponder. Gelukkig werd zij goed opgelapt door de voor Hennie Schrijver ‘ingevallen’ verzorgster Kim Zanoli en kon ze door.

Ter Leede kreeg aardig wat kansen en in de 60e minuut was de 1-1 daar. Een voorzet vanaf de zijkant van Manon Micka werd eigenlijk door niemand geraakt en viel zo maar in het doel van Ste.do.co.

Toch bleef Ste.do.co daarna compact spelen zoals alle speelsters eigenlijk de hele wedstrijd al goed deden. Ter Leede werd voornamelijk gevaarlijk door vrij trappen en hoge voorzetten. In de 83e minuut kwam Esther Lakerveld het veld in voor de wat geblesseerde Renate Vos. Vlak daarna zette Aniek Laponder door een wereldpass Daniëlle Vermeulen vrij voor keepster Jennifer. Ook dit maal bleef zij rustig en schoof de bal in het net. Met haar tweede goal zette ze Ste.do.co toch wel enigszins verdiend op voorsprong.

In de 88e minuut kwam Rosanne Scheurwater in het veld voor Denise van Gessel om de overwinning voor Ste.do.co over de streep te trekken. Het werd nog even billen knijpen voor alle speelsters en alle meegereisde Ste.do.co supporters, inclusief het gehele tweede damesteam, maar mede door deze steun hebben de meiden van Ste.do.co eindelijk weer eens drie punten gepakt! En dat hadden ze nodig! Dit keer had de jel aan het begin van de wedstrijd wel gewerkt: 1-2-3 WINNEN!

Locatie: Sportcomplex De Roodemolen Ter Leede te Sassenheim

Opstelling TL 1: Jennifer Vreugdenhil; Manon Micka, Monica Hoogendam, Anouk van Haaster (79e minuut), Karen van den Oever; Fien de Leeuw, Merel van Dongen (31e minuut Bente Boogaard), Stephanie de Lange; Kitty Susan, Lavinia Poku, Yvonne van den Bosch.

Wissels: Celine van Loe (79e minuut), Bente Boogaard (31e minuut Merel van Dongen), Daphne van Kruistum en Melissa van der Wiel (reserve doelvrouw).

Opstelling Ste.do.co: Sharon Schoonderbeek, Renate Vos (83e min. Esther Lakerveld), Ilona Mans, Michelle Karsdorp, Kiona de Mari, Dominique van Wensveen, Sanne Brand, Aniek Laponder, Denise van Gessel (89e min. Rosanne Scheurwater), Liza van der Most en Daniëlle Vermeulen.

Doelpuntenmakers Ter Leede: Manon Micka
    Doelpuntenmakers Ste.Do.Co.  Danielle Vermeulen (2x)
    Gele/rode : geel voor Liza van der Most