Wedstrijdverslag: FC Gelre - FC Plubos | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Wedstrijddatum: vrijdag, 19 april 2013
Aanvangstijd: 18:30 u

FC Gelre – Plubos  5 – 2  (ruststand 1-1)
Door Tonnie Rutten

Vrijdag 19 april kwam de nummer 9 van de ranglijst,  Plubos uit Alkmaar, op bezoek in Wehl. Met deze één na laatste wedstrijd streed FC Gelre voor een 5e plaats in de eindstand.

De eerste minuten golfde het spel op en neer in een erg hoog tempo, maar echt gevaarlijke kansen kwamen er voor beide teams niet uit. Na 5 minuten speelde Linda Tiemes van FC Gelre Wieke Wassink in de spits aan. Wieke draaide zich razendsnel om en schoot de bal hard in het doel: 1-0. Hierna volgden kansen voor beide teams. Celine Ewes en Merlyn Hup van FC Gelre zagen hun doelpoging gestopt en naast gaan. Voor Plubos werd een schot van Mirjam van Dijk gestopt door Jantien Wanrooij en Mandy Out schoot op de paal. In de 12e minuut kreeg Chantal Pluijmers rechtsvoor kans om te schieten en maakte de gelijkmaker 1-1. Nadat Brigitte Pluijmers van Plubos nog een schot gestopt zag worden waren hierna de kansen voor Gelre. Naomi Toussaint en Barbara Roemeon schoten vlak na elkaar op de paal, beiden zagen ook nog een schot gestopt. Ook Linda Tiemes (schot gestopt) en Wieke Wassink (naast) wisten de score voor rust niet uit te breiden.

Al in de eerste minuut van de tweede helft scoorde Naomi Toussaint de 2-1. Gevaarlijk werd het voor Gelre toen een diepe worp van keepster Nanouk Groentjes in de spits werd aangenomen door Amy Visser, maar zij schoot vervolgens naast. In de 7e minuut de 3-1 voor Gelre. Linda Tiemes breekt alleen door op links en ziet vervolgens Marylin Hup alleen voor het doel staan. Deze kan de bal in het lege doel tikken: 3-1. Plubos probeerde hierna de aansluiting te vinden,  maar Natalja Boerdijk en Mirjam van Dijk zagen hun schot gestopt door de veel coachende Jantien Wanrooij. In de 10e minuut dan toch de aansluitingstreffer, Mandy Oud was bij een diepe bal net iets eerder bij de bal dan Jantien Wanrooij en schoot onder haar door: 3-2. De laatste 10 minuten waren de beste kansen voor FC Gelre. Na een verre uitworp door Jantien Wanrooij naar Marylin Hup kon laatstgenoemde de vrij voor het doel staande Barbara Roemeon aanspelen en deze tikte de bal vervolgens in: 4-2. Anke Kaal schoot voor Gelre nog op de paal en Naomi Toussaint zag een schot gestopt. Voor Plubos zagen we nog een gevaarlijk schot van Brigitte Pluijmers, maar deze kon door Jantien Wanrooij nog net uit de hoek worden getikt. Brigitte Pluijmers maakte wel het laatste doelpunt van deze wedstrijd door de bal na een voorzet van Barbara Roemeon in eigen doel te schieten, eindstand 5-2.
We zagen een leuke wedstrijd in een hoog tempo met weinig overtredingen.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre:
Jantien Wanrooij (keepster),  Linda Tiemes, Celine Ewes, Wieke Wassink, Naomi Toussaint, Barbara Roemeon, Marylin Hup, Anke Kaal, Frederique Smit,  Joop Koers (coach)

Plubos:
Nanouk Groentjes (keepster), Mandy Oud, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers, Natalja Boerdijk, Amy Visser, Mirjam van Dijk (coach)

Scheidsrechters:  C. van Mondfrans, J. den Hartog, A. van As

Doelpunten:
FC Gelre:
Naomi Toussaint, Wieke Wassink,  Barbara Roemeon, Marylin Hup , eigen doelpunt Plubos