Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - Jong FC Twente | Ronde 5 | Topklasse 2012-2013

doelpunt Min. 50 54 80 ::<br />Desire Zoghel, van - Post
doelpunt Min. 85 ::<br />Tessa Klein Braskamp doelpunt Min. 78 ::<br />Lisanne Gurp, van doelpunt Min. 15 ::<br />Anne Bosveld

Tijd Gebeurtenis
85doelpuntTessa Klein Braskamp (1x)
78doelpuntLisanne Gurp, van (1x)
50 54 80doelpuntDesire Zoghel, van - Post (3x)
15doelpuntAnne Bosveld (1x)

Verslag ATC'65
Door Website FC Twente

Beloften Vrouwen spelen gelijk tegen Buitenveldert
ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft vanmiddag in Amsterdam gelijkgespeeld. Twente ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft wist Buitenveldert ook een paar keer trefzeker te zijn, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in 3-3.

Goede start
Op het sportpark in Amsterdam stond er een erg stevige wind die tijdens de gehele wedstrijd een grote rol speelde. In de eerste helft stond de wind vooral in het voordeel van de Beloften, waardoor de bal tot twee keer toe bijna in de goal van Buitenveldert werd geblazen. Daarnaast was ook het veldspel van de Tukkers vooral in het eerste kwartier erg goed, waardoor veel kansen werden afgedwongen. Buitenveldert werd ver op haar eigen helft teruggedrongen, zodat Twente veel in en rondom het zestienmetergebied van de Amsterdammers kon voetballen. In de vijftiende minuut creëerde Marloes Hulshof een enorme kans, waardoor een speelster van Buitenveldert geen andere uitweg zag dan een fikse overtreding op haar te begaan om een goal te voorkomen. Deze overtreding leverde FC Twente een penalty op, die vervolgens goed werd binnengeschoten door Anne Bosveld.

Na dit doelpunt begon Buitenveldert  flink meer druk op de Twentenaren uit te oefenen. De Amsterdammers werden krachtiger in duels en de ploeg wist meer in balbezit te komen. Door het regelmatig geven van lange ballen, werd Twente steeds verder op haar eigen helft teruggedrongen. Echter, Buitenveldert wist niet gevaarlijk te worden, waardoor FC Twente met een 0-1 voorsprong de rust in ging.

Op jacht naar gelijkmaker
In de tweede helft scoorde Buitenveldert al na vijf minuten spelen de gelijkmaker. Vier minuten later was het wederom Buitenveldert dat wist te scoren, nadat een hoge bal door de wind hard naar voren werd geblazen en de spits van Buitenveldert de bal van dichtbij achter Kim Van Der Werff in de goal kon schieten. Twente bleef desondanks goed druk zetten en was enorm gefocust om de gelijkmaker te scoren. Goede kansen werden gecreëerd en in de 76e minuut was het raak. Cheyenne Van den Goorbergh gaf een zuivere pass op Marloes Hulshof, die meteen diep ging en de bal voorzette op Lisanne van Gurp die hem bij de eerste paal mooi binnentikte.

Lang konden de Tukkers niet van de gelijkmaker genieten, want vier minuten later scoorde Buitenveldert de 3-2. Twente bleef  wederom goed doorzetten en probeerde ook nu weer op gelijke hoogte te komen. Dit resulteerde erin dat vijf minuten voor tijd inderdaad de gelijkmaker kon worden gemaakt. Een goed op maat gegeven voorzet van Siri Worm die werd afgemaakt door Tessa Klein Braskamp, betekende dat er alsnog een punt meegenomen kon worden naar Enschede.