doelpunt Min.  ::<br />Merlin Wilt, te doelpunt Min.  ::<br />Willeke Pater

doelpuntWilleke Pater (1-1 en 3-2)
doelpuntMerlin Wilt, te (2-1)

Verslag van DTS Ede
Door Eveline Zech mmv Renate Vonk

De DTS vrouwen hebben zaterdag goede zaken gedaan op sportpark Inschoten. De koploper Ter Leede werd, na een 0-1 achterstand met rust, uiteindelijk met 3-2 verslagen.

DTS begint goed. Het heeft in de eerste fase van de wedstrijd meer balbezit en krijgt de nodige kansen. In de 8ste minuut wordt spits Willeke Pater door het midden ingespeeld. Zij draait goed weg, maar het schot gaat over. In de 13de minuut krijgt DTS de bal niet goed weggewerkt uit de verdediging, een kans voor Ter Leede ontstaat, maar keepster Tiffany Loeven brengt redding. In de 17de minuut komt een lange bal op Linda Helbling, via Eveline Zech bij Annelies Oomen terecht, maar het schot gaat naast.

Vervolgens komen er kansen over en weer. De aanval van DTS zoekt elkaar, waardoor er regelmatig iemand in goede scoringspositie staat. Maar ook Ter Leede komt er met de aanval over de vleugels af en toe gevaarlijk uit. Nadat Ter Leede er in de 32ste minuut via de linkerkant er al een keer goed uitkomt, wordt hun aanval in de 39ste minuut via de rechterkant afgerond met een doelpunt. DTS is niet in staat de aanvaller te stoppen en de voorzet wordt bij de eerste paal ingekopt. Het is 0-1 als beide teams gaan rusten.

Na rust komt Ter Leede er weer een aantal keren goed uit. Tiffany Loeven redt een 1 op 1 situatie in de 46ste minuut en in de 53ste minuut beland de bal op de paal. Toch laat DTS zich niet uit het veld slaan, wat in de 61ste minuut resulteert in doelpunt. De goed genomen vrije trap van Cynthia de Geus, wordt via Linda Helbling door Willeke Pater binnen getikt. 1-1.

In de 69ste minuut is het weer DTS wat scoort. Als Willeke Pater de bal teruglegt op Merlin te Wilt, schiet zij de bal mooi geplaatst in de verre hoek. Het is 2-1. Terwijl de verdediging van DTS geconcentreerd en strijdlustig de linie probeert dicht te houden, blijft DTS ook voetballen. Maar in de 73ste minuut valt de 2-2, wanneer een lange bal van Ter Leede achter de verdediging valt en Ter Leede er snel bij is. De twee aanvallers lopen door en spelen de situatie uit, waarbij het schot, wat nog licht van richting wordt veranderd, in de kruising belandt.

In de 83ste minuut krijgt DTS weer een corner. Kirsten Kranenburg plukt de bal uit de lucht met haar hoofd en stuurt hem richting de goal van Ter Leede. Deze wordt daar in eerste instantie nog van de lijn gehaald, maar de kopbal van Willeke Pater in tweede instantie verdwijnt wel in het net. Het is 3-2.

Tot in de laatste minuten van de wedstrijd is het spannend. DTS krijgt nog een aantal kansen, maar Ter Leede drukt ook door. In de 93ste minuut belandt de bal uit de kluts in het net van DTS, maar de scheidsrechter had al afgefloten voor buitenspel en het doelpunt telt niet.

Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, betekend een overwinning voor DTS. DTS kan na het verlies van vorige week en de eerdere 9-0 nederlaag tegen Ter Leede, weer met vertrouwen verder. Volgende week wacht Be Quick’28 in Zwolle, aftrap om 14.30. De wedstrijd tegen Be Quick’28 eerder dit seizoen eindigde in 0-0.

Verslag van Ter Leede
Door Peter Zethof

“Ongelukkig Ter Leede moet de punten achter laten in Ede”

Onder prima voetbal omstandigheden hebben de dames van Ter Leede vandaag een gevoelige en zeer ongelukkige nederlaag geleden tegen een stevige maar sportieve tegenstander DTS uit Ede. In de opstelling twee veranderingen ten opzichte van verleden week, Daphne in ’t speelde vandaag linkshalf en Anne-Sophie Bakker begon op de rechtsbuiten positie.

In een open en voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd waren er in het eerste kwartier kleine kansjes over en weer. Beide ploegen probeerden vooruit te voetballen en mede door het hoge tempo ontstonden er veel ruimte tussen de linies. De hoekschoppen en vrije trappen van DTS waren levens gevaarlijk. DTS heeft veel lengte in de ploeg en deze luchtmacht werd bij iedere mogelijkheid naar het front gestuurd om de achterhoede van Ter Leede onder druk te zetten. De verdediging van Ter Leede met de sterk spelende rechtsback Christa van Roessel - die stevige duels uitvocht met haar directe tegenstander - hield desondanks goed stand en mede door het goede keepers werk van Nada van Es werden de tegen aanvallen van DTS onschadelijk gemaakt. In de 21e minuut kreeg Anne-Sophie Bakker uit een scrimmage voor het doel van DTS een goede kans echter haar inzet werd echter gered door de keepster van DTS. Een minuut later een gevaarlijke uitval over rechts van DTS, de rechtsbuiten kwam tot in het zestien meter gebied maar door goed ingrijpen van laatste vrouw en aanvoerster Monica Hoogendaam kon deze aanval zonder gevaar worden onderbroken.

In de 28e minuut een goede individuele actie op links van Marieke Goeree maar haar schot werd goed gestopt door de keepster van DTS. Na een half uur kwamen de Ter Ladies steeds beter in hun spel, het tempo van de wedstrijd bleef hoog en je merkte dat de tegenstander het niet goed meer kon belopen. In de 37e minuut een mooie aanval over rechts Jilll Wilmot stuurde rechtsbuiten Anne-Sophie Bakker de diepte in en haar voorzet werd door de inlopende Lisanne Grimberg schitterend ingekopt bij de eerste paal, 0-1. De Ter Ladies roken hun kans en probeerde nog voor de rust een tweede doelpunt te forceren. In de laatste tien minuten van de eerste helft stond DTS met hun rug tegen de muur. Een vrije trap en een kans alleen voor de keepster werden door Jill Wilmot helaas gemist en zo werd er gerust met een stand van 0-1 in het voordeel van Ter Leede.

Verder in de 2e helft, tot aan de 60e minuut, een dominant Ter Leede en was het eigenlijk wachten op het tweede doelpunt. De ongeschreven wet in het voetbal ging ook vanmiddag op. In een scrimmage voor het doel van Ter Leede scoorde DTS tegen, een zacht ingeschoten bal werd door keepster Nada van ES niet goed beoordeeld en verdween met veel effect in het doel, 1-1. Geen vrouw overboord zou je denken maar DTS hervond zich weer en in de 69e minuut maakt de linksbuiten van DTS een prachtig doelpunt. Zo stond een verbaasd Ter Leede binnen negen minuten tegen een achterstand aan te kijken. Na dit doelpunt werd de licht geblesseerde Anne-Sophie Bakker gewisseld en kwam in de 70e minuut Kim Zethof op de rechtsbuiten plaats te spelen.

Direct na de aftrap werd de bal diep gespeeld op rechts en na een passeer actie van Kim Zethof werd haar voorzet net naast geschoten door Lisanne Grimberg. Een minuut later was het wel raak wie anders dan super spits Lisanne Grimberg maakte na een assist van Jill Wilmot koelbloedig de 2-2. Met nog een kwartier te spelen was alles nog mogelijk Ter Leede wilde voor de winst gaan maar DTS was levens gevaarlijk met de lange bal en waren sterk in de in de één tegen één duels. In de 82e minuut een hoekschop van DTS, de wederom goed genomen hoekschop wordt ingekopt door de luchtmacht van DTS maar wordt in eerste instantie nog van de lijn gekopt door Stephanie de Lange de rebound is echter voor DTS en zo staat uit het niets door een frommelgoal de 3-2 op het score bord.

Na dit doelpunt komen er nog twee verse speelsters in bij Ter Leede, Daphne in ’t veld en Christa van Roessel verlaten het veld en Nance de Graaf en Angela Wolvers nemen hun posities over. Met volle kracht vooruit probeert Ter Leede de derde goal te forceren, in blessure tijd is het raak. Via een speelster van DTS komt de bal uit de kluts in de voeten van Lisanne Grimberg die alleen voor de keepster  de bal beheerst in de rechter hoek van het doel schiet 3-3! Ongeloof op de gezichten van de dames van Ter Leede en de reporter, de assistent-scheidsrechter van DTS steekt de vlag omhoog voor vermeend buiten spel en de scheidsrechter neemt het signaal over en keurt het terecht gemaakte doelpunt af! Erg zuur maar ook dat is ook voetbal, vandaag met pech de punten moeten achterlaten maar speltechnisch is de opwaartse lijn weer ingezet. Als team gaan we steeds beter strijd leveren om het vertrouwen volledig terug te krijgen zodat we de vele kansen die we toch blijven creëren om gaan zetten in extra doelpunten. Volgende week thuis tegen FC Twente Beloften/ATC ’65 moet het zeker gaan lukken, iedereen heeft daarin het vertrouwen. Tot volgende week.

Locatie: Ede, Sportpark Inschoten

Opstelling DTS
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg; Larissa Libosan;
Middenveld: Merlin te Wilt; Renate Vonk; Annelies Oomen;
Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater (75’ Sarina Groeneveld); Eveline Zech;

Ter Leede speelde in de volgende opstelling:
N. van Es; C. van Roessel (82e minuut A. Wolvers), M. Hoogendam, C. van Loe, P. Mesker; D. in’t Veld (80e minuut N de Graaf) , J. Wilmot, S. de Lange; A-S. Bakker (70e minuut K. Zethof), L. Grimberg, M. Goeree.