Wedstrijdverslag: Reiger Boys 1 - RVVH 1 | Ronde 4 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 24 september 2011
Toeschouwers : 40

Verslag RVVH
    Door Kees Stentler

RVVH pakt eerste driepunter
    Onder prima weersomstandigheden begon iets na half drie deze vierde wedstrijd van de RVVH vrouwen. RVVH begint fel en neemt na drie minuten al de eerste corner die niets oplevert. Vier minuten later is het Reiger Boys dat goed en gevaarlijk countert en de bal net naast de paal over de achterlijn ziet verdwijnen. Reiger Boys heeft de smaak te pakken en vier minuten later ontstaat er opnieuw een gevaarlijke situatie voor het doel van Marieke. De verraderlijke lob wordt echter tot corner verwerkt. De schotkans die hieruit ontstaat wordt niet benut. De Ridderkerkse vrouwen zijn dan gelukkig weer bij de les en in de 15e minuut noteren we een prima steekbal van Chamba die Nikki de Roest vrij voor de keeper zet. Deze kan knap redding brengen en de bal tot corner promoveren. Esther neemt hem uitstekend en in de flipperkast voor het doel is Melissa de slimste en zij tikt de bal bekeken in het net: 0-1

RVVH heeft dan het initiatief maar weet niet meer tot scoren te komen. In de 22e minuut noteren we nog wel een prima vrije trap van Denise die door de keeper van de reigers nog net over getikt kan worden. De corner daarna is goed maar levert niets op. Aan de andere kant gebeurt hetzelfde met een corner van Reiger Boys. Ruststand dus 0-1.

In de tweede helft een feller en aandringend Reiger Boys met al in de 1e minuut een vrije trap net buiten de zestien die gelukkig hoog overgaat. Vijf minuten later een corner voor RB die voorlangs gekopt wordt. RVVH kan hier weinig tegenover stellen en wordt voortdurend teruggedrongen. In de 65e minuut een enorme kans voor RB. Marieke komt goed uit haar doel en weet de gelijkmaker te voorkomen.

In korte tijd verschillende corners voor Reiger Boys die geen gevaar opleveren. In de 76e minuut weet Denise een bal op tijd voor de doellijn weg te schieten. Pas in de 83e minuut een vrije trap voor RVVH die net naast het doel verdwijnt en even later een schot van Nikki de Roest dat gestopt wordt door de keeper. Vlak voor tijd wordt het opnieuw spannend als RB een vrije trap krijgt. De bal verdwijnt gelukkig voor RVVH zo’n 5 meter naast het doel.

In blessuretijd is er een snelle uitbraak van de Ridderkerkse ploeg waarbij Nikki de bal goed meegeeft aan de mee opgekomen Cindy die keurig binnen schiet en de wedstrijd definitief beslist: 0-2

Locatie: Sportpark De Wending te Heerhugowaard

Opstelling RVVH:  Marieke de Groot, Daphne Verwater, Denise Coehoorn, Priscilla de Bil, Kirsten van den Berg, Isabel Gulden,(64e Cindy Smith), Nikki de Roest, Veronique Versaevel, Melissa van den Berg,(70e Claudia Garcia Moreno), Esther de Bruijn, Chamba Rimon(83e Cheraine Breinburg).

Kaarten: 1x geel Reiger Boys en 1x RVVH