Wedstrijdverslag: FC Gelre - Pernis | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Wedstrijddatum: vrijdag, 19 oktober 2012
Aanvangstijd: 18:30 u

FC Gelre – Pernis  1 – 5  (19-10-2012)
door Tonnie Rutten

Vrijdag 20 oktober stond de wedstrijd FC Gelre – Pernis op het programma. Om aansluiting te houden met de top was winnen voor beide teams erg belangrijk. Met de toppers Suzanne Bakker voor Pernis en Wendy Tiemes voor Gelre beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

In de beginfase van de wedstrijd kregen beide teams een aantal kansen. Wendy Tiemes probeerde het met een punter en met een schot op doel, maar beide pogingen mislukten. Aan Pernis zijde was het Idelenie Mendes Fernandes die een pass van Gelre onderschepte, maar haar poging op doel werd gestopt door Jantien Wanrooij. Ook een schot van Naomi Toussaint van Gelre werd gestopt door Jora Wolfgram. Idelenie Mendes Fernandes was hierna nog enkele keren gevaarlijk. Na een mooie passeerbeweging liep ze zich echter vast in de verdediging van Gelre en het schot na een combinatie met Samira El Biyar werd gestopt door Jantien Wanrooij. De beste mogelijkheid voor Gelre ontstond toen Wendy Tiemes Suzanne Bakker omspeelde en op doel schoot. De bal ging echter via de binnenkant van de rechterpaal naar de linkerpaal en toen weer terug het veld in. Gelre kreeg de kans op voorsprong te komen, maar het afmaken lukte niet. In de 16e minuut werkte Jantien Wanrooij een schot van Vivienne Knegtmans tot corner.  Uit de corner werd Arlette Almeida aangespeeld die de bal in de linkerbovenhoek schoot: 0-1. Een minuut later kreeg opnieuw Arlette Almeida de kans op doel te schieten. Frederique Smit probeerde het schot te blokkeren, maar de bal ging via haar voet het doel in: ruststand 0-2.

In de tweede helft was de eerste gevaarlijke actie van FC Gelre. Wendy Tiemes speelde op Naomi Toussaint die op de paal schoot. Een verre uitgooi van Kora Wolfgram naar de vrijstaande Idelenie Mendes Fernandes werd vervolgens door laatstgenoemde net naast geschoten. Salina de Kok van Gelre schoot na een solo actie tegen keepster Jora Wolfgram. De derde goal voor Pernis viel toen Edwina Buitenman van Pernis in de linkerbovenhoek schoot na een diepe bal: 0-3. Samira El Byar scoorde de 0-4 na een combinatie met Idelenie Mendes Fernandes. Met nog 7 minuten te spelen werd Wendy Tiemes in het doelgebied aangetikt en ging ze onderuit. De penalty die hierop volgde werd genomen door Larissa Bijmolt, maar deze werd gestopt door Jora Wolfgram. In dezelfde minuut wist Larissa Bijmolt toch nog te scoren na een voorzet van Wendy Tiemes: 1-4. Hierna kreeg Pernis nog de beste kansen, Idelenie Mendes Fernandes wist 3x niet te scoren, wel was het Rochella Becker die na een mooie combinatie met Vivienne Knegtmans en Arletta Almeida de eindstand op 1-5 bracht.

Lokatie: Sporthal Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Iris Thus, Larissa Bijmolt, Salina de Kok, Celine Ewes, Joop Koers (coach)

Pernis: Jora Wolfgram (keepster), Suzanne Bakker, Franciska Schols, Arletta Almeida, Samira El Biyar, Vivienne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Idelenie Mendes Fernandes, Sharon van Zadelhoff (coach), Wendy Rietveld (ass.coach).

Scheidsrechters: L. Subadar en A. Spijkers
Tijdwaarneming en secretaris: M. Güldas