Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - FC Gelre | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Os Lusitanos - FC Gelre
9 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 30 november 2012
Toeschouwers : 60

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos scoort honderdste goal van het seizoen 9-1 (3-0)

De laatste wedstrijd voor de returns voor de meiden van Os Lusitanos was tegen regerend landskampioen fc Gelre. Het team van coach Koers heeft de laatste wedstrijden gewonnen en kwam met de juiste intentie naar Amsterdam toe. De thuisploeg die al geruime tijd in goede vorm verkeert had zin deze wedstrijd. Als koploper weten ze dat ieder team gebrand is om de winst te pakken. En zullen zij iedere week hun beste spel moeten laten zien.
De landskampioen ging voortvarend van start. Fel en agressief zette ze de thuisploeg onder druk. En met goed resultaat. fc Gelre had in de eerste helft meer balbezit, maar toch waren de kansen niet gevaarlijk. De spaarzame keren dat de thuisploeg op de goal afging van keepster Wanrooy waren gevaarlijker, maar ze hield haar goal goed schoon. En zo zag het er lange tijd naar uit dat er wat te halen viel in Amsterdam. Zou het goed scorende Os Lusitanos in de eerste helft op 0-0 zou blijven steken? Gezien het gemiddeld aantal goals per wedstrijd zou dat vreemd zijn. 3 minuten voor tijd deed Petra Verbeek waar ze het hele seizoen al mee bezig is, scoren! Voor het rustsignaal klonk scoorde de Amsterdammers 3x. Je zou bijna zeggen, natuurlijk stond Gilanne aan de basis van deze aanval. Ze zet goed door en bezorgt de bal bij Petra. Zij heeft op haar beurt nog alle moeite om de bal achter keepster Wanrooy te krijgen. Al liggend op de grond lukte het haar toch om te scoren. Daarna was het tijd voor Eline om te scoren. En hoe! Een staande ovatie van haar teamgenoten en groot applaus van de tribune. Eline zet haar directe tegenstander onder druk en kan zo de bal bemachtigen. De keepster komt snel uit en Eline lobt prachtig de bal over de inglijdende keepster. Mooiste goal van de avond en de tweede goal op het scorebord. Vlak voor tijd kon Petra de ruststand bepalen op 3-0. De aanval wordt van achter opgezet. De bal wordt op Eline gespeeld, maar die gaat onderuit. Gilanne kan de bal oppikken en ziet Petra op links mee lopen. Ze speelt de bal perfect in de loop en Petra kan scoren en ze schiet de bal onder de keepster door. Op het laatste moment in de wedstrijd heeft het thuisteam alles weer op de rit.

In de tweede helft gaan de Amsterdammers verder. In het veld nu met Stephanie Valk. Zij krijgt de bal van Gilanne en na een schitterende lichaamschijnbeweging staat ze vrij en kan zij de bal simpel op Petra inschuiven. Petra loopt door en scoort haar derde goal van de avond. Kort daarna krijgt Gilanne zelf een geweldige kans op een goal, na een pass van Stephanie. Maar de keepster kon er nog net tussen komen. Daarna weet Gilanne toch te scoren, maar tot ieders verbazing wordt de goal afgekeurd. De scheidsrechters hebben een overtreding daarvoor geconstateerd. Vanaf dat moment slaat de sfeer om in de wedstrijd. De scheidsrechters floten bijna ieder duel af. Hierdoor liep het aantal overtredingen in rap tempo op. Beide teams waren even de kluts kwijt. Gelre raakte gefrustreerd en uitte dat. Voor een overtreding op Iris Wagemaker ontving aanvoerster Wendy Tiemes een gele kaar t. Ze had al een gele kaart en dus kon zij met rood het veld verlaten. Niet alle natrap acties werden bestraft en zo bleef er onduidelijkheid over wat de scheidsrechters nu precies zagen en beoordeelde. Os Lusitanos bleef doorspelen en na het missen van de eerste 10 meter trap, was het Jaclyn Leiwakabessy die wederom scoorde. Wie anders dan Gilanne bediende Jaclyn. Maar de pass van Linda Bos daarvoor op Gilanne was schitterend. Jaclyn neemt de bal aan van Gilanne, maar ze wordt goed naar buiten gedreven door haar directe tegenstander. Dat houdt Jaclyn niet tegen en ze scoort in de lange hoek de vijfde goal van de avond. Dan een mooi en toch wel historisch moment voor Os Lusitanos. Niet de 10 meter trap die Linda nam, maar het feit dat het de 100ste goal van dit seizoen is. Niemand had op voorhand kunnen bedenken dat halverwege deze competitie er al 100 goals gescoord zouden zijn. Een trots en mooi moment. Geen flitsende actie op snelheid of met pure individuele klasse. Nee een droog hard schot onder de keepster door van Linda Bos was de 100ste goal van het team. Een topprestatie van het hele team. En wie weet waar de teller op staat aan het einde van het seizoen. De wedstrijd gaat nog door. De sfeer is nog altijd vreemd door de opmerkelijke beslissingen die worden genomen. Zo krijgt ook Gelre de kans op een goal, omdat ook zij een 10 meter trap krijgen van de scheidsrechters. Maar het schot gaat hard over. Kort daarna krijgt de thuisploeg weer een tien meter trap. Linda schiet, maar haar inzet wordt gekeerd door de keepster. Maar wel rechtstreeks in de voeten van Stephanie Valk. En zij schiet koelbloedig binnen. Stephanie zal ook de volgende goal scoren. Samen met Eline gaat zij de 1 2 aan en schuift de bal rustig binnen. Gelre krijgt op het einde van de wedstrijd nog een 10 meter trap en die wordt goed benut door de gasten. Zo is de eer gered in Amsterdam door de gasten. Nog geen minuut later scoort de speelster die net de eer heeft gered, maar dan in haar eigen goal. Zo helpt ze Os Lusitanos aan het negende doelpunt. Met nog een kleine twee minuten op de klok vraagt de coach van fc Gelre een time out aan. Na de korte onderbreking wordt de wedstrijd hervat. Os krijgt nog een mooie kans, maar de bal gaan rakelings voor langs. Met een mooie overwinning sluiten de meiden uit Amsterdam de eerste helft van de competitie af. Volgende week staat er een Ladies Cup Night op het programma en reist het team af naar Schiedam, de thuishaven van Pernis.