Wedstrijdverslag: Pernis - FC Gelre | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 140

Verslag van Pernis
Door Wendy Rietveld

Het was een mooie emotionele avond, het publiek was geweldig en het voetbal was een echte promotie voor het vrouwen zaalvoetbal. Vanavond stonden twee teams tegenover elkaar die moesten winnen. Twee ploegen die tot op het bot gedreven waren en bereid alles te geven. Wie deze wedstrijd zou winnen, deed nog mee om het landskampioenschap, de verliezer zou het seizoen teleurstellend afsluiten. In een volle, gezellige Margriethal werd na wat commotie rond de tenues van Gelre om 21:25 afgetrapt.

Pernis schoot uit de startblokken en wist gesteund door het publiek (en vanaf de bank vertrouwd gecoached door hun aanvoerdster) de touwtjes direct stevig in handen te nemen. Fris aanvallend voetbal was het gevolg en binnen twee minuten kreeg het al twee goede kansen via Francisca Schols en Lenie Mendes Fernandes. Keepster Jantien Wanrooij gaf zich echter niet gelijk gewonnen. FC Gelre had weinig in te brengen en als zij al doorbraken was daar keer op keer Nadia Roukes die vandaag captain Suzanne Bakker uitstekend verving. De thuisploeg kreeg kans op kans maar zowel Stephanie Valk, Rochella Becker als Lenie Mendes Fernandes vonden de Gelre goalie op hun weg. In de negende minuut was pas een eerste echte kans voor de bezoekers te noteren en die was wel direct raak. Naomi Toussaint stond aan het einde van een mooie snelle aanval. Pernis liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en schakelde twee tandjes bij. Het ging door met goed voetballen en de ene na de andere mooie aanval leverde kansen op. Samira El Biyar en Nadia Roukes probeerden het beiden een keer van afstand en Stephanie Valk kwam een stapje tekort waardoor Jantien Wanrooij weer in kon grijpen. De gelijkmaker hing in de lucht, maar geheel tegen de verwachting in was daar weer Naomi Toussaint die uit het niets de 0-2 maakte twaalf seconde voor de rust.

Pernis besloot tijdens de pauze door te willen drukken, op basis van de eerste helft was er maar 1 winnaar mogelijk. In de tweede helft ging het publiek echt achter hun Pernis staan en de Margriethal schudde op haar grondvesten. Net als in de eerste helft bleek Jantien van Wanrooij echter een onneembare hindernis, zij hield haar team met goede reddingen op de been. Aan de andere kant greep Jora Wolfgram een keer goed in toen Barbara Roemeon vlak voor haar opdook. Omdat in eerste instantie de kansen weer niet afgemaakt werden ging Pernis alles of niets spelen. Met drie aanvallend ingestelde speelsters voor Nadia Roukes zouden zij de laatste tien minuten uitspelen. Wie anders dan Lenie Mendes Fernandes zorgde voor een explosie van vreugde toen zij in de 34e minuut op snelheid iedereen van Gelre klopte en de 1-2 binnen schoot. FC Gelre was moe gestreden, leek te breken maar had met hun keepster een betonnen muur in het doel en kreeg tot drie keer toe hulp van paal en lat.

Voor Pernis mocht het vandaag dus niet zo zijn en met een vijfde veldspeelster probeerden zij nog iets te forceren. Dit pakte niet goed genoeg uit en met nog 40 seconde op de klok werd een time-out aangevraagd. Dat Pernis niet ging winnen was duidelijk maar zij wilden vol voor de 2-2 gaan om als tweede te eindigen in de Eredivisie. Direct na de time out kregen zij een penalty (en geel voor Larissa Bijmolt) die door Lenie Mendes Fernandes snoeihard werd binnen gepunterd. Echter had de scheidsrechter nog niet gefloten en de strafschop moest worden overgenomen. Geheel in de lijn van deze wedstrijd belandde de bal via de paal en keepster naast het doel.

Vreugde bij de gasten, emotie bij de Rotterdamse meiden. Zij speelden vandaag misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen, gaven alles en kregen te weinig. Pernis zal alles op alles zetten om nu de landelijke beker te pakken. FC Gelre speelt de beslissingswedstrijd tegen Os Lusitanos die makkelijk wonnen van Noordzee. Namens Pernis willen wij beide teams succes wensen in deze beslissingswedstrijd!