Wedstrijdverslag: Oranje Nassau 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 16 | Topklasse 2012-2013

Door Sabine van Velde

Vandaag de wedstrijd Oranje Nassau (ON) tegen Be Quick ’28 (BQ).
BQ wat met 6 punten uit 14 wedstrijden op de 11e plek staat, speelde in Groningen tegen ON wat met 16 punten op de 9e plek staat. ON is nog niet uit de gevarenzone van degraderen/nacompetitie, en voor BQ is het al helemaal van belang om punten te halen willen ze de nacompetitie halen.

BQ begint met Sharon op de goal, waar Maxime nog geblesseerd is. Verder moest BQ het zonder de afwezige Linda D doen. Achterin van rechts naar links, Anouk, Annelies, Linda B en Marjolein J. Op het middenveld Ellen, Jelisa en Sabine. Voorin: Jonneke, Karin en Jorie. Op de bank namen plaats: Shanna, Daniek en Monique (afkomstig van dames 3).  Marjolein vd B, Suus en Angenita zijn nog steeds geblesseerd en moesten dus ook vanaf de kant toekijken.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al te zien dat beide teams verdedigend ver inzakte, en loerde op de counter of de lange bal. Met name ON hanteerde veel de lange bal via opkomende backs of de snelle buitenspeelsters. Sharon wordt aan het begin van de wedstrijd meteen getest, en weet met een goede redding BQ op 0-0 te houden. Na 11 minuten is het toch BQ wat op een 0-1 voorsprong komt, Karin speelt Ellen aan die door een individuele actie de bal achter de keepster van ON weet te werken. Vreugde bij BQ, waar de 1-0 smaakt naar meer.

Echter na deze goal gaat het spel wat op het neer, voornamelijk door lange ballen en weinig combinatie voetbal. Door ongelukkig verdedigen van ON komt Sabine nog verrassend 1 op 1 met de keepster van ON, echter mist zij deze kans doordat ze de bal over de keepster wil lobben. De bal verdwijnt over de goal.
Een vervelend moment in de wedstrijd is de bloedneus van Marjolein J door een botsing. De bloedneus houdt lang aan, en BQ speelt zeker 10 minuten met tien man. Naar horen zeggen moesten de tegels langs het veld van ON schoon gespoeld worden.
In de 40e minuut heeft Karin nog een grote kans, uit een corner kopt zij de bal mooi op de paal.
Met een 0-1 stand gaan beide teams de kleedkamers in.

Na de rust wordt het voetbal niet beter, het spel is onrustig aan beide kanten en er worden weinig kansen gecreëerd. Door een blessure wordt Jonneke in de 60e minuut gewisseld voor Shanna. In de 70e minuut wordt Sabine vervangen door Daniek, waardoor Jelisa doorschuift naar de 10 positie.
BQ komt nog goed weg als ON een schot op de kruising en de lat heeft. De spanning bij BQ neemt toe, zowel binnen als buiten het veld. Doordat ON 1 op 1 gaat spelen krijgt BQ meer ruimte en ook kleine kansjes, maar deze worden niet goed afgemaakt. In de 85e minuut wordt de moegestreden Jorie nog vervangen door Monique.

BQ weet de voorsprong vast te houden en wint voor de 2e keer dit seizoen een wedstrijd. BQ blijft op de 11e plek steken met 9 punten. RKHVV verloor van Fortuna Sittard en staat nu met 15 punten op de 10e plek. BQ verkleint het verschil van 9 punten naar 6 punten. Volgende week speelt BQ thuis tegen DTS, wat dit weekend knap won van koploper Ter Leede.

Locatie: Sportpark Coendersborg te Groningen

Doelpunt(en): ’11 Ellen Marissink