A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Plubos - Dansschool Biersteker | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Plubos - Dansschool Biersteker
1 5
(1 : ) (2 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 september 2012
Aanvangstijd: 19:15 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag FC Plubos
Door Nanouk Groentjes

Plubos schenkt Biersteker eerste winst in eredivisie

De jarenlang voor Plubos actieve speelster Marianne Pluijmers had een ander officieel afscheid gewenst. Eeuwige rivaal Biersteker versloeg haar ploeg, weliswaar geflatteerd, met 1-5.

Het zag er zo anders uit in het begin van de wedstrijd. Plubos ging voortvarend van start en zag zich al snel beloond door een goal van Brigitte Pluijmers. Na het keren van het schot verdween de bal met een boog alsnog achter keepster Eline Roet. Het bleef de enige voor de Alkmaarse ploeg. Plubos maakte de uitgespeelde kansen niet af. Lisa de Groot van Biersteker deed dat wel, ware het niet met enige hulp van Pluboskant.

Nanouk Groentjes had een off-day. Waar ze anders haar team vaak in de wedstrijd hield startte ze ditmaal met een slippertje; de simpel op te rapen bal verdween door haar handen de goal in. Vlak voor rust zorgde een eigen doelpunt voor de 1-2. Chantal Pluijmers schampte de ongevaarlijke hoge lange bal waarna de bal lullig over Groentjes het doel in raakte. De moedeloosheid was voelbaar, toch niet weer?

Uit de kleedkamer maakte Plubos strijdvaardig jacht op de gelijkmaker. Biersteker rook echter mogelijkheden en deed er alles aan om dit te voorkomen. Deborah Cordes kwam met Mirjam van Dijk vrij op doel af maar besloot zelf te schieten, tevergeefs. Lisa de groot profiteerde aan de andere zijde met een wereld schot uit een sliding 1-3 en had ook 1-4 op haar schoen. Bij Biersteker groeide het zelfvertrouwen en werd beter en beter, bij Plubos leek er niets meer te lukken.

Tot overmaat van ramp kon Brigitte Pluijmers het veld met rood verlaten. Zij zal er volgende week tegen Watervogels, notabene de ex club van trainer/coach Ron Admiraal, niet bij zijn. Het zal daarom erg lastig worden de negatieve spiraal te doorbreken.

Lichtpunt van deze week was het prima debuut van Inge Gimbel. Zij zal, zeker volgende week, veel voor haar ploeg gaan betekenen.


Verslag Dansschool Biersteker
Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker had vorig seizoen 2x verloren van Plubos en was van mening dat het nu een keer andersom moest zijn. Maar je kan het wel willen, maar dan moet het ook nog gebeuren.
Het was al in de 2e minuut dat Brigitte Pluijmers ongehinderd langs de lijn door kon lopen richting doel van Dansschool Biersteker. Haar schot, in eerste instantie gekeerd, door Eline Roet, ging daarna in een merkwaardige curve over Eline roet heen. 1-0. Gelijk daarop wist Eline Roet een goed schot van mirjam van Dijk wel te keren. In de 4e minuut was het Dansschool Biersteker dat wat terug kon doen, maar Stefanie Hand zag haar schot op de paal belanden. Het zelfde gebeurde Nathalie Santibanez Vargas in de 10e minuut. Haar schot stuitte vanaf de paal weer het veld in, en werd door de inlopende Cynthia Kootker maar rakelings over geschoten. Ook Eline Roet stopte goede schoten van Deborah Cordes en Mona de Voogd.

Het zat Dansschool Biersteker in de 14e minuut wel enigszins mee, toen Lisa de Groot een verdekt schot op doel los liet, dat geheel onverwachts door de benen van de toch altijd sterk keepende Nanoek Groentjes tegen het net ging.1-1. Dansschool Biersteker hield in deze periode het meeste balbezit. En het was dan ook weer Lisa de Groot, die bijna vanaf de middellijn, een prachtige lob op het doel van Nanoek Groentjes. Chantal Pluijmers was voornemens om de bal weg te koppen, maar sprong echter niet hoog genoeg, en schampte de bal met haar hoofd, zodat de bal onhoudbaar voor Nanouk in het doel verdween.1-2. Dat was teven de ruststand.

Direct na de rust begon Plublos furieus. Men zette alles op alles om de achterstand goed te maken. Bianca Webeling pikte een prachtige vrije trap van Brigitte Pluijmers net op de paal. Daar kwam dansschool Biersteker heel goed weg. Ook Eline Roet wist een paar geweldige schoten van Brigitte Pluijmers en Deborah Cordes op miraculeuze wijze te stoppen.

Maar het was Stefanie Hand die in de 32e minuut met een prachtige hoge bal, Lisa de Groot lanceerde, die vanuit de lucht de bal ineens achter Nanouk Groentjes schoot. 1-3. Dansschool Biersteker kon toen rustiger gaan spelen, en Publos probeerde met alles wat het had om nog wat aan de achterstand te doen. Schoten Van Brigitte Pluijmers gingen maar rakelings naast, of werden gestopt door Eline Roet.

Het gevolg van dit aanvallend voetbal was, dat Plubos achterin toen wel veel ruimte moest toestaan.
Dit werd door Dansschool Biersteker heel goed uitgebuit. Het was in de 38e minuut dat Lisa de Groot wat ruimte kreeg, de bal oppikte en op doel schoot. Nanoek Groentjes wist de bal nog wel te raken, maar niet afdoende te stoppen.1-4.
In de 39e minuut was het weer Lisa de Groot, die bij de middellijn de bal onderschepte, en op het doel van Plubos af ging. Haar schot was onhoudbaar voor Nanoek Groentjes. Lisa de Groot scoorde haar 5e goal. 1-5


Opstelling Plubos:
Nanouk Groentjes(doel), Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers(1x), Bianca Webeling, Inge Gimbel Deborah Cordes, Mona de Voogd, Rianne Schoonhoven, Mirjam van Dijk en Iefke Grotenhuis

Opstelling Dansschool Biersteker:
Eline Roet(doel), Lisa de Groot (5x), Stefanie Hand, Nathalia Santibanez Vargas,
Marissa Santibanez Vargas, Cynthia Kootker en Sue-Ranie Hok-A-Hin

1.  Nanouk Groentjes
2.  Rina Blondeau
3.  Chantal Pluijmers
4.  Brigitte Pluijmers
5.  Bianca Webeling
6.  Inge Gimbel
7.  Deborah Cordes
8.  Mona de Voogd
9.  Rianne Schoonhoven
10.  Mirjam van Dijk
11. Iefke Grotenhuis

Trainer/coach: Ron Admiraal

1.  Eline Roet
3.  Cynthia Kootker
4. Sue-Ranie Hok-A-Hin
5.  Stefanie Hand
6.  Nathalia Santibanez Vargas
7.  Lisa de Groot
8.  Puck Meinsma
9.  Marissa Santibanez Vargas

Trainer/coach: Bert van Hemert