Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - FC Gelre | Ronde 18 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Bert van Hemert

Dansschool Biersteker verheugde zich wel op de thuiswedstrijd tegen het altijd zeer sportieve F.C. Gelre. Dansschool Biersteker kon aan treden met een goed team, waarin Jaimy Visser en Marissa Santibanez Vargas ook weer van de partij waren.

Het begin van de wedstrijd zag er niet veelbelovend uit voor Dansschool Biersteker. Direct al na de aftrap kon Linda Tiemes, al bij haar eerste balcontact, regelrecht doorlopen naar het doel en schoot loepzuiver in 0-1. In de 3e minuut dacht Dansschool Biersteker gelijk te maken, maar het schot van Puck Meinsma, ging net voor langs.
In de 16e minuut schoot Naomi Toussaint keihard op de paal, maar het was aan de andere kant Sue-Ranie, die Jaimy Visser goed aanspeelde, die in de 17e prachtig 1-1 scoorde. Ook Sue-Ranie Hok-A-Hin wist een goede kans maar net voorlangs te schieten. Dansschool Biersteker gaf goed tegenspel aan het snelle F.C. Gelre, maar moest in de 19e minuut toch weer een doelpunt van Linda Tiemes toestaan 1-2. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon Dansschool Biersteker toch weer met goede moed. Het was dan ook weer Jaimy Visser die zich in de 5e minuut goed vrijspeelde en, met een hard schot, de stand weer gelijk bracht.2-2. Hierna kreeg Dansschool Biersteker nog een paar beste kansen, maar de schoten van Sue-Ranie Hok-A-Hin en Stefanie Hand werden goed gestopt door reservekeepster Anke Kaal, die als een rots in het doel stond. Maar Dansschool Biersteker was tegen deze geroutineerde ploeg niet snel genoeg in de omschakeling.

Het was deze keer Wendy Tiemes die in de 10e minuut de goed keepende Eline Roet verraste met een zuiver schot. 2-3. Dansschool biersteker was nog niet hersteld van deze tegenvaller, of het was weer raak, en in de 11e minuut door Celine Ewes. 2-4.

Toen knapte er iets bij het zeer goed spelende Dansschool Biersteker. Binnen 4 minuten, wist F.C Gelre achter elkaar nog 4 keer te scoren. Naomi Toussaint maakte 2-5, Linda Tiemes 2-6, Iris Thus 2-7 en weer Linda Tiemes 2-8. Dansschool Biersteker pakte de draad toch weer op. Sue-Ranie werd nog een keer goed bediend door Marissa Santibanez Vargas, maar haar schot werd gestopt door Anke Kaal. Toch was het Dansschool Biersteker die het laatste wapenfeit wist te noteren. Puck Meinsma speelde zich op links vrij en scoorde prachtig 3-8. Dat was dus tevens de eindstand.