Wedstrijdverslag: FSG/Gezien.nl - SV Lake Valley | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Frank Brands

De 2e wedstrijd was de limburgse derby tegen FSG uit Sittard.

In de 1e helft was het FSG dat het meeste balbezit had en Lake Valley onder druk ging zetten wat op een gegeven moment ook de 1-0 opleverde voor de thuisploeg. Uit een vrije trap was het Yvon Gerrits die de 1-1 liet aantekenen. Na een goede actie van de spits van FSG die het overzicht behield en de bal breed legde werd het 2-1 en dit was tevens de ruststand.

De 2e helft komt Lake Valley beter in het spel en na een hele mooie aanval over meerdere schijven is het uiteindelijk Yvon Gerrits die de op dat moment verdiende gelijkmaker binnen schiet. (2-2) Lake Valley gaat door en een goede actie van Beau Nellissen word bekroond met de 2-3 door Djarmelza van Putten. FSG gaat nog meer druk zetten en komt via een bekeken punter weer op gelijke stand. (3-3) De wedstrijd loopt tegen het einde en beide ploegen staan inmiddels op 5 overtredingen. Na nog een overtreding aan de zijde van FSG mag Jessie Philipsen aanleggen voor een 10m trap, maar helaas stopt de keeper van FSG deze. Met nog 3 minuten op de klok komt FSG op voorsprong. (4-3) Lake Valley gaat nu meer druk naar voren zetten en krijgt nog een hele goede kans op de gelijkmaker, maar deze word gestopt door de FSG keepster en in de laatste minuut word het via een counter 5-3.

Wederom een hele goede wedstrijd van Lake Valley waarin het de kampioen van Nederland van het afgelopen jaar het erg moeilijk gemaakt heeft en zelfs kans op een stuntje heeft gehad.

Volgende week vrijdag om 21:30u de thuiswedstrijd in sporthal de Wetteling tegen de dames van Noordzee.