Wedstrijdverslag: PSV - ADO Den Haag | Ronde 24 | Eredivisie Veld 2016-2017

(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 05 mei 2017

PSV WINT THUIS VAN ADO DEN HAAG
Door Stefan Versteeg

PSV wint na twee nipte verlies partijen met 2-0  van ADO Den Haag. Op de Herdgang werd het een spannende en kansrijke avond maar PSV was effectiever met de kansen en won met twee goals verschil. PSV dat de afgelopen twee wedstrijden beide met 1-0 had verloren wilde nu weer eens winnen. PSV trok vandaag aan het langste eind nadat ze vorige week het kampioenschap gedag konden zeggen.
PSV begon als betere ploeg aan de wedstrijd met in het eerste kwartier grote kansen. Een voorzet van Lucie Akkerman kwam terecht op het hoofd van Aniek Nouwen maar deze werd maar rakelings over gekopt. Later wilde Vanity Lewerissa de bal voorgeven maar deze kwam uiteindelijk op de lat terecht, onbedoeld achteraf.

Vlak voor het half uur wordt Lucie Akkerman in het strafschopgebied aangetikt maar de scheidsrechter besluit niks te doen. Het spel bleef op en neer gaan. De keepster van ADO Den Haag stond vaak ver voor de goal en Sisca Folkertsma probeert het maar eens van ver maar zonder resultaat.

Na een half uur krijgt Victoria Pelova de kans om de score te openen maar ze treft de paal. ADO krijgt meer grip op de wedstrijd en PSV grijpt in met een aantal tackels. Lucie Akkerman grijpt in en krijgt daarvoor de gele kaart.

Voor de rust krijgt ADO de uitgelezen kans om 0-1 te maken door het goede uitkomen van Angela Christ gebeurt dat niet maar in de rebound gaat de bal in het doel maar de assistent scheidsrechter staat met zijn vlag omhoog, buitenspel, doelpunt afgekeurd.

Angela Christ die een uitstekende eerste helft speelt geeft in de 45e minuut een lange trap naar voren. Vanessa Susanna vangt de bal op en gaat op de keepster van ADO af en rond keurig af. PSV gaat met een 1-0 voorsprong de rust in.

Ruststand 1-0

Na rust wordt het bal van de kansen geopend. De ene naar de andere kans vliegt rond de keepsters haar oren. Beide ploegen zoeken de aanval op maar beiden zonder resultaat. Waarbij een aantal uitstekende reddingen van Angela Christ.

In de slotfase wordt het grimmiger. Myrthe Moorrees (PSV) en Vesna Veltrop(ADO) krijgen nog een gele kaart. Door de gele kaart van Veltrop krijgt PSV een vrije trap en deze wordt geweldig binnengeschoten door Myrthe Moorrees. PSV zit op rozen en heeft de wedstrijd op slot gegooid.

Tien minuten voor het einde een ‘’overtreding’’ op Lewerissa, ze schreeuwt het uit maar de scheidsrechter laat door voetballen. Er ontstaat rumoer op de tribune van de Haagse supporters maar Lewerissa verlaat geblesseerd het veld.

PSV wint met 2-0 van ADO Den Haag op eigen veld.

Wedstrijd: PSV - ADO Den Haag
Datum: vrijdag 5 mei 2017
Locatie: De Herdgang
Betreft: 3e play offs
Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-0
Scheidsrechter: Matthijs Jobse