Wederom ruime zege Oranje O19

Het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar heeft ook hun 2e Kwalificatie wedstrijd met een ruime zege afgesloten. Tegen Moldavie werd het maar liefst 12-0.

Het team van Jessica Torny speelde ook hun 2e wedstrijd op het sportpark Achilles 1894 welke goed was bevolkt. Ondanks dat er in Doetinchem het Nederlands vrouwenelftal speelde.

De andere wedstrijd tussen Italie en Cyprus werd ook ruim gewonnen door Italie met 11-0. Het wordt a.s. zondag dus een clash om groepswinnaar tussen Italie en Nederland.

De bondscoach Jessica Torny begon met: 16. Lize Kop(GK), 03. Vita Van Der Linden, 04. Vera Ten Westeneind, 05. Maureen Sanders, 13. Lysanne Van Der Wal, 06. Pleun Raaijmakers, 08. Michelle Hendriks(C), 09. Sisca Folkertsma, 14. Kim Van Velzen, 07. Suzanne Admiraal, 18. Maartje Looijen

Klik hier voor alle uitslagen van alle 11 de groepen.

Verslag

Door Bennie van de Vegte

Op de riante accommodatie van Achilles 1984 in Assen speelde  het Nederlands Elftal  voor speelsters geboren op of na 1-1-1997 de kwalificatie wedstrijd ( eerste ronde ) tegen Moldavie.

Een tegenstander, met alle respect, die nauwelijks serieus genomen kan worden. Ook een tegenstander  waarop de speelsters van het Nederlands  team niet of nauwelijks  beoordeeld kunnen worden.  Moldavie had zich voorgenomen om alle aandacht aan de verdediging  te geven. Het duurde dan ook tot de 28e min. voordat  Nederland de eerste treffer kon aantekenen. Goed voorbereidend werk van Suzanne Admiraal werd succesvol , met strak laag schot,door Kim van Velzen afgerond 1-0.

In de 30e min. kreeg de keepster van Nederland ,Lize Kop, de eerste terugspeelbal  te verwerken. In de 32e min. kreeg  Irina Topal de eerste gele kaart. Sisca Folkertsma werd vervangen voor Soraya Verhoeve.

Nederland  kon eigenlijk doen wat ze wilden .Alleen het scoren wilde niet erg vlotten. In de slotfase van de eerste helft kon Nederland  van 2-0 ,door Suzanne Admiraal , en 3-0 door Maureen Sanders komen. Ook moest Irina Topal van Moldavie haar tweede gele kaart incasseren,dus ROOD.Moldavie moest van 10 vrouwen verder en toen was een wedstrijd helemaal geen sprake meer.

In de tweede helft kwam Nadine Noordam voor Suzanne Admiraal en in de 59e minuut werd de aanvoerdster Michelle Hendriks vervangen door Eline Koster.Vita van der Linden nam de ´band´ over.

Vanaf de 48e min. kwam de doelpunten machine op gang. Kennelijk was er de uitdaging op Italie met een beter doelsaldo te verslaan. Moldavie met 10 vrouwen,moet kunnen.

4-0 Noordam,5-0 Verhoeve,6-0 Koster,7-0 van Velzen,8-0 Koster, 9-0 van der Linden,10-0 van Velzen,11-0 Raaijmakers en 12-0 van Velzen.

De laatste treffer werd extra bejubeld .Italie had met slechts 11-0 gewonnen.

Ook de kleintjes (zoals Moldavie) hebben recht om op Europees nivo mee te doen maar als oefenpartner heeft het geen nut.  De wedstrijd van a.s zondag tegen Italie zal duidelijk maken waar de talenten van Nederland staan. Het zal een hele toer worden om het team van 2014 te evenaren.

OnsOranje

Vrouwen O-19 verpletteren Moldavië
Door OnsOranje.NL

De tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi voor het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is eveneens omgezet in een overwinning. Op het complex van Achilles 1894 in Assen werd met maar liefst 12-0 gewonnen van Moldavië.

Hiermee heeft Oranje onder 19 zich, met nog één speelronde te gaan, geplaatst voor de volgende ronde van het EK-kwalificatietoernooi. Dinsdag werd Cyprus in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 9-0 verslagen.

KNVB-coach Jessica Torny: “Als coach kan je niet anders dan tevreden zijn na een overwinning met dubbele cijfers. Al leek het er de eerste helft niet op dat het zo’n mooie avond zou worden. We waren in de eerste helft erg onzorgvuldig in de passing en vielen ongecontroleerd aan. In de tweede helft hebben we dit op een geweldige manier kunnen rechtzetten en de ontlading in de kleedkamer was daarom ook groot. Vooral het feit dat we op dit moment op doelsaldo boven Italië staan en zodoende genoeg hebben aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden geeft een goed gevoel. Maar natuurlijk gaan we ook zondag weer vol voor de overwinning.’’

Afrekenen

In de strijd om de overwinning in poule 7 zal Oranje onder 19 in een onderling duel moeten afrekenen met hun leeftijdsgenoten uit Italië. Eerder op de avond boekten ook de Italianen hun tweede zege door Cyprus met 11-0 te verslaan.

Doordat het Nederlands vrouwenelftal in de slotfase het 12e doelpunt liet aantekenen staan ze, met één doelpunt meer dan Italië, bovenaan in de poule. De laatste speelronde staat voor zondag op het programma. Oranje onder 19 trapt om 14.30 uur af tegen Italië op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Op hetzelfde tijdstip staan Moldavië en Cyprus tegenover elkaar in Assen.

verslagKNVB

Vrouwen onder 19 winnen ruim van Moldavië

De tweede wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi voor het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar is eveneens omgezet in een overwinning. Op het complex van Achilles 1894 in Assen werd met maarliefst 12-0 gewonnen van Moldavië. Hiermee heeft Oranje onder 19 zich, met nog één speelronde te gaan, geplaatst voor de volgende ronde van het EK-kwalificatietoernooi. Afgelopen dinsdag werd Cyprus in de eerste EK-kwalificatiewedstrijd met 9-0 verslagen.

KNVB-coach Jessica Torny: "Als coach kan je niet anders dan tevreden zijn na een overwinning met dubbele cijfers. Al leek het er de eerste helft niet op dat het zo'n mooie avond zou worden. We waren in de eerste helft erg onzorgvuldig in de passing en vielen ongecontroleerd aan. In de tweede helft hebben we dit op een geweldige manier kunnen rechtzetten en de ontlading in de kleedkamer was daarom ook groot. Vooral het feit dat we op dit moment op doelsaldo boven Italië staan en zodoende genoeg hebben aan een gelijkspel om poulewinnaar te worden geeft een goed gevoel. Maar natuurlijk gaan we ook zondag weer vol voor de overwinning.''

In de strijd om de overwinning in poule 7 zal Oranje onder 19 in een onderling duel moeten afrekenen met hun leeftijdsgenoten uit Italië. Eerder op de avond boekten ook de Italianen hun tweede zege door Cyprus met 11-0 te verslaan. Doordat het Nederlands vrouwenelftal in de slotfase het 12e doelpunt liet aantekenen staan ze, met één doelpunt meer dan Italië, bovenaan in de poule. De laatste speelronde staat voor aanstaande zondag 20 september op het programma. Oranje onder 19 trapt om 14.30 uur af tegen Italië op sportpark Skoatterwald in Heerenveen. Op hetzelfde tijdstip staan Moldavië en Cyprus tegenover elkaar in Assen.

Scheidsrechter: Sabayel Gurbanova (AZE)

Assistant referees:  Gulyana Guvandiyeva (AZE) en Ella De Vries (BEL)

Fourth official: Tania Fernandes Morais (LUX)

Doelvrouwen: Margarita PANOVA Nionela SIRIȚANU Tatiana BABINEȚCAIA

Verdediging: Valeria RUSU Daniela FURCULIȚĂ Dumitrița GUZUN Elena URSU Ana ARNAUTU Irina COTRUȚA

Middenveld Elena CEREȘNEA Diana ISAC Diana BUTNARU Violeta MIŢUL Laura-Maria MEREUŢA Xenia UNGUREANU Irina TOPAL Natalia SURDU Irina VORONA

Aanval Diana LOGHIN Victoria CULCIȚCHI Carolina ŢABUR Cristina ȘTEMPLIUC Galina OLTEANU