Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Saestum 1 | Ronde 5 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 29 september 2012
Aanvangstijd: 13:00 u

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Gabriella Driel, van doelpunt Min. 56+? ::<br />Franca Kuilen, van de doelpunt Min. 30 ::<br />Danique Zadelhoff, van

Ste.Do.Co. legt Saestum geen strobreed in de weg

Dat Ste.Do.Co. een matige seizoensstart doormaakt leert een simpele blik op de ranglijst en aan deze malaise is deze zaterdag nog geen einde gekomen. Dat was ook niet echt te verwachten, want tegen Saestum heeft Ste.Do.Co. nauwelijks potten kunnen breken. Vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter van Oort trok Saestum het initiatief naar zich toe en het spel speelde zich voornamelijk af op de Ste.Do.Co. helft. De Hoornaarse vrouwen begonnen niet scherp aan deze wedstrijd en het spel was dan ook vaak niet om aan te zien. Het was vaak al een te grote opgave om een vrijstaande speelster juist aan te spelen. Gelukkig voor Ste.Do.Co. deed Saestum het niet veel beter, zodat er voor de neutrale toeschouwer niet veel te genieten viel. Pas na een kwartier nam Esmeralda van den Heerik voor het eerst het Ste.Do.Co. doel onder vuur, maar haar schot ging ruim over. Ste.Do.Co. wist in de eerste helft geen enkele doelkans te creƫren. Zoals wel vaker in dit soort wedstrijden zijn het dan persoonlijke fouten die voor doelgevaar kunnen zorgen, zo ook in deze wedstrijd. Een communicatiefout in de Ste.Do.Co. verdediging gaf Danique van Zadelhoff in de 30e minuut de gelegenheid alleen op Sharon Schoonderbeek af te gaan en zij faalde niet: 0-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Ste.Do.Co. met feller spel het tij te keren, maar in de 56e minuut ging het weer gruwelijk mis. Een veel te korte terugspeelbal werd door Franca van de Kuilen opgepikt en zij schoot onberispelijk de 0-2 binnen. Met de moed der wanhoop probeerde Ste.Do.Co. nog de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan een redelijke kans voor Lotte Coerts kwam het niet en naarmate de wedstrijd vorderde verdween langzamerhand de hoop op een goede afloop. Die hoop werd helemaal de bodem in geslagen toen Franca van de Kuilen haar tweede treffer liet noteren na een vlot lopende aanval en daarmee was de eindstand bereikt.

Statistiek

Opstelling Ste.Do.Co.:
Doel: Sharon Schoonderbeek
Verdediging: Renate Vos, Roos Havermans, Aniek Laponder en Esther Lakerveld Middenveld: Marlies Koppenol, Kelly Bogaerts, Sanne Brand en Inge Buijs
Aanval: Denise van Gessel en Lotte Coerts