Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - ZVV Watervogels'64 | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Zaaldames Drachtster Boys schitteren thuis

Na twee teleurstellende uitwedstrijden in Amsterdam en Venray en om aansluiting te houden met de top 5, moesten de talentvolle dames van Cor Kramp vanavond tegen ZVV Watervogels ’64 winnen.

In een volle Korfbalhal kregen de ruim honderd toeschouwers een prachtige wedstrijd te zien. In de 12e minuut werd een aanval van Watervogels goed uitgespeeld, waardoor Monique van der Rijst de 0-1 wist binnen te schoppen. Drachtster Boys kreeg ook wel kansen, maar lat en de goed keepende Manon Mein stonden in de weg.

De tweede helft moest Drachtster Boys slimmer gaan spelen. De leidde binnen vijf minuten tot drie grote kansen, waarbij in de 4e minuut, na een onderschepping op de middenlijn door Annie Postma, Vera Veelers linksvoor werd bereikt, een streep voor de goal langs en Atty Eelkema (foto) kon intikken voor de gelijkmaker (1-1). Drachtster Boys speelde gedisciplineerd in de verdediging en er was bijna geen doorkomen meer aan voor de Watervogels.

In de 7e minuut leidde dit tot een snelle uitgespeelde aanval. Opnieuw een onderschepping van Annie Postma, diep links op Brenda Bekkema, die met een streep de bal in de verste hoek jaagt. (2-1) Na het eindsignaal klonk dan ook een juichend applaus en een kreet van blijdschap bij de thuisclub. 3 Punten in de pocket zetten de Boys van de 5e naar de 4e plaats.

Volgende wedstrijd vrijdag 28 oktober speelt Drachtster Boys thuis om 21.15 uur in de Korfbalhal Drachten tegen FSG.

Locatie: Korfbalhal te Drachten