Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - FC Plubos | Ronde 11 | West I Zaal - 2010-2011

Dansschool Biersteker - FC Plubos
2 1

Wedstrijddatum: vrijdag, 19 november 2010
Aanvangstijd: 20:05 u

Biersteker wint derby van Plubos

Het zou weer een ouderwetse derby worden. Plubos had vorige week een hele goede prestatie geleverd, door AORC te verslaan, waar mee men aangaf wel degelijk goed te kunnen voetballen. Dansschool Biersteker moest het op de aller laatste moment doen, zonder vaste waarde Stefanie Hand, die bij het sporten op haar werk geblesseerd was geraakt. Gelukkig was Cynthia Kootker, bereidt om over te stappen van uit het 3e naar het eerste, wat achteraf een goede keuze was. Cynthia Kootker, zou een verrassend goede wedstrijd spelen.

Het begon al in de eerste aanval van Dansschool Biersteker met een goede kans voor Bianca Webeling. Zij schoot echter net naast. In de 4e minuut schoot Myra Wijngaarden hard op doel, maar verraste keepster Nanoek Groentjes, daar niet mee. Het was dan in de 7e minuut, dat een goede combinatie, die begon bij Myra Wijngaarden, via Bianca Webeling, die de bal perfect voorzette, naar Marintha Louwe, die heel koel 1-0 scoorde. Plubos deed gelijk wat terug via schoten van Brigitte Pluijmers en Ilja van der Deure, maar die waren geen probleem, voor de weer voor het Nederlandse team geselecteerde Jesca Willemsen.
In de 18e minuut van de eerste helft, was er weer een mooie combinatie, opgezet door de gelukkig weer aanwezige Sharon Kok, via Marintha Louwe, die Myra Wijngaarden perfect aanspeelde op haar linker been, en het was met één beweging 2-0. Dit was tevens de wissel stand.

De tweede helft gaf een ongeveer zelfde spelbeeld, als de eerste helft. Met een aanvallend Dansschool Biersteker en een goed verdedigend Plubos, dat constant gevaarlijk bleef door te loeren op de counter. In de 5e minuut wist Ilja van der Deure nog een hard schot van Marintha Louwe van de lijn te halen. Plubos begon steeds aanvallender te spelen. In de 6e minuut moest er een goede redding van Jesca Willemsen aan te pas komen, op een schot van Chantal Pluijmers. In de 7e minuut was het Brigitte Pluijmers, die Jesca Willemsen dwong om een corner weg te geven. Ook Ilja van der Deuren bleef constant gevaarlijk met haar schoten.  Toch had Dansschool Biersteker de wedstrijd redelijk onder controle. Het was echter in de 15e minuut, juist op het moment dat steunpilaar Sharon Kok ietwat geblesseerd naar de kant was gekomen, en de organisatie achterin nog niet op orde was, dat Ilja van der Deure op doel schoot. Jesca Willemsen ging al naar de baan van het schot, maar de bal raakte de rug van een Dansschool Biersteker speelster, en ging in boog in de rechter bovenhoek. Jesca Willemsen kon er onmogelijk meer bijkomen. Dus 2-1 door Ilja van der Deure.
In de 18e minuut kreeg Bianca Webeling nog een redelijke kans, maar haar schot werd goed gestopt door Nanoek Groentjes.  Zelfs wist zij nog een keihard schot te pareren van eigen speelster Chantal Pluijmers, die de bal in de 21e minuut volledig verkeerd op haar voet kreeg, en Nanoek Groentjes de bal uit de kruising moest halen. Het was dan ook de beste redding van Nanoek Groentjes, anders was de wedstrijd gespeeld geweest. Plubos ging de laatst 3 minuten alles of niets spelen, maar Dansschool Biersteker, met Sharon Kok weer in het veld, gaf niets meer weg. De eindstand bleef dus 2-1, en drie belangrijke punten voor Dansschool Biersteker.