Wedstrijdverslag: Pernis - The Counters | Ronde 4 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 september 2012
Aanvangstijd: 19:15 u

Verslag van vv Pernis
Door Wendy Rietveld

Vandaag de eerste thuiswedstrijd voor vv Pernis. Dit keer niet op de eigen thuisbasis “De Margriethal”, maar vanwege een evenement aldaar dit keer bij de buren in de Groenoordhal.
Dit had enigszins invloed op de voorbereiding en het gevoel bij de thuisploeg, maar vanaf het fluitsignaal was hier niks meer van te merken.

Direct vanaf de aftrap zette Pernis een stormloop in op het doel van The Counters. Dit leverde in de eerste twee minuten al drie grote kansen op, maar de Rotterdamse ploeg had het vizier nog niet op scherp. En waar 1 ploeg aanvalt en kansen krijgt maar niet benut, zegt men dat de goal aan de overkant valt. En zo geschiedde. The Counters deden hun naam eer aan, want uit de eerste de beste sneller uitbraak aan Zaandamse kant was het wel raak, 0-1.
vv Pernis ging door met aanvallen en de beloning hiervoor kwam in de vijfde minuut toen Rochella Becker na een individuele actie knap binnen schoot. Nog geen minuut later was het wederom de sterk spelende Rochella die twee tegenstanders fopte en door een derde werd gestuit. De toegekende vrije trap werd door Suzanne Bakker snoeihard ingeschoten, 2-1.
Hierna nog enkele goede aanvallen van Pernis wat bij vlagen fris en fraai voetbal liet zien. In de dertiende minuut waren het echter de gasten die verrassend op 2-2 wisten te komen uit weer een snelle counter met Paulien van Vliet als afmaker.

Vijftien seconde later maakte Pernis echter korte metten met The Counters; eerst een goede actie van Suzanne Bakker die Rochella Becker wist te bereiken, 3-2 en nog geen minuut later draaide Arlette Almeida met haar rug naar het doel fraai weg en knalde de 4-2 tegen het net. Weer een halve minuut later de mooiste treffer van de eerste helft. Een aanval waarbij alle veldspeelsters van Pernis betrokken waren en die werd uitgespeeld op nog geen drie vierkante meter. Rochella Becker mocht het laatste zetje geven.

Na rust een ander spelbeeld. Pernis was slordig met balbezit en creëerde aanzienlijk minder kansen dan in de eerste helft. The Counters bleven dapper strijden, maar kregen ook geen grote kansen. Net op het moment dat de wedstrijd saai dreigde te worden, was daar Arlette Almeida die na een goede actie over links de bal keihard via de onderkant van de lat binnen punterde. In het vervolg kreeg met name Lenie Mendes Fernandes goede kansen, maar de spits van Pernis had dit keer eens geen geluk in de afronding. Wel bleef zij strijden en werd daarvoor beloond toen zij drie minuten voor het einde van de wedstrijd toch haar goaltje meepikte. Een echte Lenie goal, uitbraak over links en een droge schuiver in de verre hoek. Zo behaalde Pernis een degelijke overwinning die veel hoger uit had kunnen vallen als men door was gegaan zoals het de eerste helft eindigde.

Locatie: Sporthal groenoord,