A+ R A-
Wedstrijdverslag: RKTSV - Jong FC Twente | Ronde 8 | Topklasse 2011-2012

RKTSV - Jong FC Twente
2 0
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 29 oktober 2011
Aanvangstijd: 11:30 u


Gebeurtenissen

geel

doelpunt


     Samenvatting

    Klik hier voor een verslag op de website van FC Twente 


    Verslag RKTSV
    door Jos Butink  

    RKTSV blijft koploper

    Vandaag stond de zware wedstrijd tegen ATC '65, de opleidingsploeg van landskampioen FC Twente, op het programma. Verleden seizoen was ATC een maatje te groot, dus was het aan RKTSV om dat recht te zetten. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat beide ploegen vol op de winst speelden. Over en weer waren er kansen, maar de verdedigers deden goed werk. De eerste grote kans was in de 22e minuut voor Liv Aerts. Haar kopbal miste echter precisie. In de 28e minuut kreeg Marloes Hulshof een dot van een kans. Toch wist ze bal niet in het lege doel te deponeren. In de 34e minuut voorkwam een schitterende redding van Esther Stronks een voorsprong voor RKTSV. Het duurde tot de 42e minuut voordat RKTSV toch verdiend op voorsprong kwam. Nadat de goed leidende scheidsrechter Weijers een  handsbal in het strafschop gebied van ATC nog niet als zodanig beoordeelde, was een stevige duwfout wel een rede om de bal op de stip te leggen. De Twentse keepster was het hier niet mee eens en kreeg voor opmerkingen aan de leiding een gele kaart. Hierna schoot Shirley Kocacinar de bal beheerst in de goede hoek 1-0, tevens ruststand.

    Na de rust hetzelfde beeld. 2 ploegen die voetbalden om te winnen. 10 minuten na rust scoorde Sanne Schoenmakers na goed storend werk van Vera Wanrooy de 2-0. Ook hierna bleef de wedstrijd boeiend en waren de betere kansen voor RKTSV. Een inzet van Sanne Schoenmakers miste op een haar het doel. Even later schoot Sanne nog vanuit een onmogelijke hoek op de binnenkant van de paal. Ondertussen hadden Shirley Kokacinar na een stevige overtreding en Lieke Lambers na een noodrem op de rand van het strafschopgebied nog geel gekregen.  Het laatste kwartier was voor ATC, maar Katja Demacker in het Kerkraadse doel wist met een aantal sublieme reddingen de overwinning veilig te stellen.


    Statistieken:

    Locatie: RKTSV te Kerkrade

    Opstellingen:
    RKTSV:
    Katja Demacker, Loes Butink (85e min. Maartje Keulen), Glynis Vromen, Loes Plantaz, Gwen Kuijer(75e min. Nancy Kisters) Mayke Ploumen, Vera Wanrooy, Liv Aerts, Sharona Demandt(60e min. Lianne Esseling), Shirley Kocacinar, Sanne Schoemakers.

    ATC'65:
    Esther Stronks, Josien Jansen, Tashira Renfurm, Marloes Huslhof, Judith Westervelt, Lieke Lambers (63e min. Yvette van Daelen), Talisa Oraille, Anne Bosveld, Linsey de Hennepe(46e min. Suzan Boekelder), Vera Berends, Tessa klein Braskamp.