A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - ADO Den Haag | Ronde 4 | Eredivisie Veld 2015-2016
Print 

Ajax - ADO Den Haag
0 0
(0 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 11 september 2015
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Scherp spel Ajax Vrouwen

Bron www.ajax.nl

 

De Ajax Vrouwen zijn voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen. De thuiswedstrijd tegen de vrouwen van ADO Den Haag eindigde vrijdagavond in 0-0.

 

Enkele technische hoogstandjes en fraaie kansen aan de kant van de Ajax Vrouwen zorgden vrijdagavond niet voor de nodige treffers. Trainer Ed Engelkes koos op één wijziging na voor dezelfde speelsters als tegen PEC Zwolle. In plaats van Anouk Hoogendijk kwam Merel van Dongen in actie tegen de ploeg uit Den Haag.

 

De Ajax Vrouwen speelden bij vlagen een sterk, scherp spel tegen de goed georganiseerde ploeg van ADO. Kansen aan de kant van Ajax werden volop gecreëerd, maar werden onnauwkeurig afgemaakt. De ploeg van ADO won aan zelfvertrouwen en kreeg richting het einde van de eerste helft meer geloof in een goed resultaat.

 

Die ijdele hoop werd echter snel tenietgedaan in de tweede helft van de wedstrijd. De Ajax Vrouwen herpakten hun kracht en toonden zich de bovenliggende partij. Een mooi schot van Mandy Versteegt zorgde op een haar na voor een treffer. ADO wist de ruimtes klein de houden en probeerde met man en macht een punt bij de Amsterdammers weg te halen.

 

Het duel kreeg tempo en Vita van der Linden zorgde voor enkele fraaie acties. Tot op het einde van de wedstrijd hadden de Ajax Vrouwen echter moeite met het afmaken van kansen. Ook Kelly Zeeman die in de twee voorgaande duels in de slotfase wist te scoren, bracht haar ploeg geen zege.

Vita van der Linden werd uitgeroepen tot Ajacied van de wedstrijd.



ADO Den Haag Vrouwen en Ajax verdelen punten

Bron website www.adovrouwen.nl - door Mitchel Pronk

 

De formatie van trainer/coach Marcel Valk heeft de vrouwen van Ajax vrijdagavond haar eerste puntverlies van het nieuwe seizoen toebedeeld. Op sportcomplex De Toekomst bleef de brilstand tot aan het eindsignaal op het scorebord staan: 0-0. Ajax – ADO Den Haag werd een wedstrijd met twee gezichten.

 

ADO Den Haag was in de eerste helft de bovenliggende partij, alleen miste het de scherpte in de aanval. De eerste kans kwam in de derde minuut op naam van Lineth Beerensteyn, die de bal helaas net niet goed op haar voet kreeg toen zij oog-in-oog met keepster Laura Du Ry kwam te staan. Ruim een kwartier later belandde een vrije trap van Dominique Bruinenberg in de rebound bij Pia Rijsdijk. Echter bleef de openingstreffer wederom uit. Rijsdijk schoot de bal rakelings langs het Ajax-doel.

 

Na een klein half uur werd Ajax gevaarlijk. Een voorzet van Marlous Pieëte belandde in de doelmond. Inessa Kaagman tikte de bal achter haar standbeen langs in de handen van Jennifer Vreugdenhil. Na een periode waarin de hoekschoppen elkaar in rap tempo opvolgden sloten de Amsterdammers het eerste bedrijf af met een enorme kans. Uit een schot van Chantal de Ridder belandde de bal via de binnenkant van de paal weer terug in het veld. ADO Den Haag kroop door het oog van de naald.

 

In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. Namens de thuisploeg kende Mandy Versteegt een sterke invalbeurt, met een schot langs het doel van ADO Den Haag en een doelpoging die tegen Vreugdenhil belandde. Ook Kaagman en de in het veld gekomen Eshly Bakker kregen in de tweede helft kansen om de 20-jarige keepster onder vuur te nemen. Gelukkig lukte het de formatie van trainer Marcel Valk om op de been te blijven.

 

ADO Den Haag, dat na vier speelrondes met vier punten is terug te vinden op de vierde plaats, hervat de Eredivisie Vrouwen over exact twee weken. Dan staat om 19:30 uur in het Kyocera Stadion de thuiswedstrijd tegen laagvlieger PEC Zwolle op het programma. Weer twee weken later volgt het bezoek aan Velsen-Zuid, waar SC Telstar de eerstvolgende tegenstander op vreemde bodem vormt.

 



Statistieken:

 

Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 0 – 0 (0 – 0)

Datum: vrijdag 11 september 2015

Locatie: Amsterdam

Ruststand: 0-0

Eindstand: 0-0

Scheidsrechter: Jan Tempelaar

 

Scoreverloop:
Geen

 

Gele kaarten:
65. Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag)
90+3. Dominique Vugts (ADO Den Haag)

 

Opstellingen:

 

Ajax: Laura Du Ry, Daphne Koster, Merel van Dongen, Petra Hogewoning ©, Marlous Pieëte (75. Eshly Bakker), Tessel Middag (58. Kelly Zeeman), Desiree van Lunteren, Marjolijn van den Bighelaar (46. Mandy Versteegt), Vita van der Linden, Chantal de Ridder, Inessa Kaagman

 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk ©, Priscilla Mesker, Dominique Bruinenberg, Lineth Beerensteyn, Michelle Vrieling, Kirsten Koopmans (70. Dominique Vugts), Jessie van Leeuwen (85. Sharona Tieleman), Nadine Noordam, Pia Rijsdijk (88. Maartje Looijen)