A+ R A-
Wedstrijdverslag: Buitenveldert 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 17 | Topklasse 2011-2012

Buitenveldert 1 - Be Quick'28 1
3 1
(2 : ) (0 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 10 maart 2012
Aanvangstijd: 13:30 u


Gebeurtenissen

doelpunt


 Samenvatting

Commentaar Buitenveldert en Be Quick
Door Sandra Awondatu

Ondanks een op het oog solide middenplek, hebben zowel Buitenveldert als Be Quick nog niet het idee dat zij volledig uit de gevarenzone zijn. Die wetenschap noodzaakt beide trainers dan ook om voorlopig alle hens aan dek te houden.
De wedstrijd tussen de 2 B’s….zou dan ook een interessante worden.
Dat het uiteindelijk een 3-1 overwinning is geworden voor de ploeg uit het gelijknamige dorp…is voor trainer Sebastiaan Borgardijn van Be Quick een grote teleurstelling. Zeker gezien het verloop van de wedstrijd.

“Zo direct na de wedstrijd is de teleurstelling groot ja. Zeker als ik het beeld van de wedstrijd snel terugdraai, want dan zie ik dat wij de bovenliggende partij zijn geweest.
In beginsel waren we gelijkwaardig aan elkaar, maar dat was eigenlijk na 5 minuten al anders. Rondom dat tijdstip in de wedstrijd hadden we eigenlijk al voor moeten staan met 1-0. Tsja…..het missen van een levensgrote kans was eigenlijk inherent aan het beeld van de hele wedstrijd.”

Borgardijn klonk inderdaad teleurgesteld en verweet zijn ploeg dat het zich teveel slordigheden verloofde daar waar het niet op z’n plaats was.
“Fouten maken bij de opbouw of slordig balverlies op het middenveld kwamen teveel voor vandaag. En als je daarnaast ook de kansen niet afmaakt….dan verlies je de wedstrijd.”

In de rust, met een achterstand van 2-0 keken de Zwollenaren elkaar beduusd aan en moesten heel hard denken hoe het tij te keren.
Buitenveldert daarentegen zat redelijk op rozen, hoewel het ook begreep dat de koers nog niet is gelopen.
Trainer Willem van Werven daarover: “Natuurlijk waren we er nog niet gerust op dat we de wedstrijd in de zak hadden. Daarvoor was Be Quick te goed vandaag. Maar toen uiteindelijk de 3-1 een feit was, was het voor mij al duidelijk dat we de 3 punten in de pocket hebben.”

Van Werven gaf toe dat Be Quick de bovenliggende partij was vandaag, maar vermeldde tevens dat zijn tacktiek erop was gericht om vooral vanuit een verdedigende stelling gebruik te maken van zijn snelle mensen voorin. Iets wat, gezien de wijze waarop de doelpunten werden gemaakt, volkomen is gelukt.
“Ja, ik heb gekozen voor de counter. Dat mag je gerust opschrijven. Het gaat toch om de punten en die hebben we binnen en daar zijn we blij mee, “ aldus Van Werven die zijn aanvoerster Joyce Overkleeft een goede wedstrijd zag spelen.