Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - SV Lake Valley | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Drachtster Boys wint moeizaam

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen de nummer acht van de ranglijst; SV Lake Valley uit Venray. Coach Frank Brands zei bij de aankondiging van de selectie al “eens kijken of we het de koploper lastig kunnen maken”. En die avond werd de daad bij het woord gevoegd.

Drachtster Boys begon niet goed aan de wedstrijd. Binnen één minuut viel uit een corner het eerste doelpunt. Yvon Gerrits werd niet goed verdedigd en schoot onverbiddelijk binnen; 0-1. Lake Valley zocht de aanval en kon rustig combineren. Drachtster Boys had wel een paar kansen, maar speelde onzorgvuldig en onrustig. Het was dan ook niet onverwachts dat Lake Valley op een 0-2 voorsprong kwam. Yvon Gerrits wist wederom uit een corner te scoren. Daarna greep trainer Jos Alkema in. Na een time-out wisten de Drachtster vrouwen zich te herpakken en kwamen er mogelijkheden. Shannon Viet schoot eerst nog over, maar uit een corner wist Esther van Toledo Vera Veelers te bereiken. Zij schoot de bal laag in de hoek; 1-2. Nog geen minuut later was het opnieuw Vera Veelers die de bal hard voor het doel schoot. Beau Nelissen raakte hierbij ongelukkig de bal, waardoor deze in eigen doel belandde; 2-2. In de laatste minuut wist Drachtster Boys zelfs op voorsprong te komen doordat Esther van Toledo fraai raak schoot.

In de tweede helft begon Drachtster Boys sterk. Een lange uitgooi van Teuny Bosma belandde op het hoofd van Shannon Viet, die hem achterover door de handen van de uitstekend keepende Lindsey Philipsen kopte; 4-2. Lake Valley dat maar met één wissel speelde, bleef lastig en kreeg een grote kans op de aansluitingstreffer via Beau Nelissen. Na wat kleine overtredingen, waarvoor snel geel werd gegeven aan Brenda Bekkema, Marleen Reenders en Vera Veelers, leek Drachtster Boys nog in de problemen te gaan komen door eventuele tien meter trappen, maar de wedstrijd werd uiteindelijk rustig en gecontroleerd uitgespeeld. De eindstand bleef 4-2 waardoor Drachtster Boys zich de koploper mag blijven noemen in de eredivisie.

De volgende wedstrijd is op vrijdagavond 2 november uit tegen de Counters in Amsterdam.

Verslag van Lake Valley
Door Frank Brands

LAKE VALLEY VROUWEN STRIJDEND TEN ONDER TEGEN KOPLOPER

De dames van Lake Valley hebben afgelopen vrijdagavond gespeeld in en tegen koploper Drachtster Boys uit Drachten. Vanwege een aantal afwezigen is Lake Valley met maar 1 veldspeler als wissel naar het noorden vertrokken.

De eerste helft zal Lake Valley start Lake Valley met druk zetten, wat gezien de smalle bezetting misschien wel verrassend is voor de koploper. Dit pakt goed uit, want binnen een minuut is het Yvon Gerrits die op aangeven van Janice Direks een corner binnen schiet, 0-1. Er volgen wat kansen over en weer en na 11 minuten is het wederom Yvon Gerrits die andermaal uit een corner, ditmaal op aangeven van aanvoerdster Lori Peeters die de stand op 0-2 brengt.
Vrij snel daarna vraagt coach Jos Alkema van Drachtster Boys een time out aan en de thuisploeg gaat wat meer druk naar voren zetten. 4 minuten voor rust volgt de aansluitingstreffer, 1-2 ook al uit een corner. 2 minuten later de 2-2 en de stand is weer in evenwicht. Dit lijkt de ruststand te worden, maar helaas met nog 17 seconden op de klok weet Drachtster Boys ook nog met een voorsprong de rust in te gaan. Een knappe actie over rechts wordt goed afgerond, 3-2.

De tweede helft vloeien de krachten bij de dames van Lake Valley weg, de krappe selectie waarvan Beau Nellissen, Yvon Gerrits en Kim Bankers de volledige wedstrijd zullen spelen blijft wel enorm veel strijd leveren. Vrij snel na de rust scoort Drachtster Boys de 2-4 en dit zal uiteindelijk ook de eindstand zijn. Linsey Philipsen weet nog een aantal keren goed te redden en 4 minuten voor tijd wordt nog geprobeerd om met een meevoetballende keeper iets te forceren. Helaas zonder doelpunt. Met zo’n kleine groep zo’n prestatie leveren dat betekent dat we trots op elkaar mogen zijn.
Vrijdag 2 november is de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Fc Gelre uit Wehl.