De USA naar de Finale

Het nummer is TWEE
De 1e halve finale tussen 2 grootmachten met 2 vrouwelijke bondscoaches, 2 landen die elk 2 Wereld Kampioenschappen hebben gewonnen en 2 penalties die anders aflopen en de eindstand is 2-0!
De USA zonder Abby Wambach en Duitsland zonder hun ster Dzsenifer Marozsan, beiden beginnen op de bank.

Het initiatief ligt bij Duitsland in de openingsfase. Toch is het 1e echte gevaar van de USA na 7 minuten uit een corner. Redding van de 36-jarige doelvrouw Nadine Angerer met weer haar been!

Verslag

Weer een goede redding van Angerer in de 14e minuut, Alex Morgan gaat alleen op Nadine af, maar redt met haar been. De USA gaat meer in de aanval, echter de laatste schakel voorin ontbreekt. Een echte kans heeft Duitsland nog niet gehad. We zitten al in de 23 minuut.

Vrije trap Duitsland randje strafschopgebied. Weggekopt door de USA, er liggen 2 op de grond. Alexandra Popp ligt met hoofwond op de grond. Ook Morgan Brian van de USA ligt groggy. We hervatten de wedstrijd, beide speelsters zijn weer in het veld.

We hervatten de wedstrijd, beide speelsters zijn weer in het veld.

1e Gele kaart voor Duitsland, Leoni Maier. USa krijgt veel corners, maar slechts eenmaal echt gevaarlijk geweest.

1e Gele voor de USA, nr. 4 Saerbrum.

De USA speelt beter en spelen de bal goed rond met dan een diepere bal. Bij Duitsland ontbreekt het venijn.

Kans voor USA, Alex Morgan weer, de bal gaat net voor langs, ook Angerer kon der niet bij maar verkleint wel haar doel.

Blessuretijd 4 minuten.

2e heft is begonnen. Popp met tulband om.

Duitsland zoekt de aanval, maar het is toch de USA wat de toon zet. 1e Echte kans voor duitsland, kopbal van Anja Mitta, na een voorzet vanaf de rechterkant, Solo redt met der vingertoppen tot corner. Corner leidt tot niks, schot hoog over.

57e minuut Strafschop voor Duitsland.

Gele kaart USA Julie Johnston, die Alexandra Popp met der hand tegenhoudt en die valt natuurlijk als een stervende zwaan.

Sassic de topschutter van de Bundesliga, mist dramatisch! Schiet binnenkant, links naast de goal, ze zit ook niet in de wedstrijd. Hope Solo dook naar de andere hoek.

USA ontsnapt aan een achterstand!

Nog steeds 0-0!

Wat een kans en schot van Anja Mittag. Duitsland wordt wat opportunistischer.

65e Minuut schot van Alex Morgan, de bal gaat voor langs de 2e paal.

66e Minuut strafschop USA, gele kaart voor Kemme
Bal over links Alex Morgan wordt opgevangen door Kremme.
Carli Lloyd achter de bal.
68e minuut 1-0 voor de USa, de bal gaat rechts half bovenhoek en Angerer kiest voor de andere hoek.

71e minuut vrije trap Duitsland, meter of 25 van de goal. De vrije trap leidt tot niks.

Bondscoach Silvia Neid kijkt zorgelijk.

Wissel voor de USA, O'Hara erin en Heith eruit.

We gaan het laatste kwartier in, lukt het Duitsland om de gelijkmaker te maken?

Duitsland lijkt ook te gaan wisselen, nr. 10 Dzsenifer MAROZSAN komt erin voor Anja Mittag.

Ook Abby Wambach staat aan de lijn om in te vallen. De wissel Wambach erin voor Megan Rapinoe.

Laatste 10 minuten gaan in!

Goal!!!!! 83e minuut voor de USA.

Bal bij Wambach op links speelt terug op USA speelster en die passt de bal mooi op Carli Lloyd die een schitterende beweging maakt en voorgeeft op de net ingevallen Kelly O'Hara.

Laatste 2 minuten.

Het is USA wat de klok slaat. Het is over en uit voor Duitsland.

Nog een laatste stuipstrekking voor Duitsland, maar ook die bal wordt onderschept.

3 minuten blessuretijd.

Er wordt nog gewisseld bij de USA, Sydney Leroux erin en Alex Morgan eruit.

De secondes tikken weg en jawel hoor de goed leidende scheidsrechtr uit Roemenie fluit af.

De missie voor Duitsland wordt nu om de bronzen medaille.